Jump to content
Annons

Ludde93

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Plugga låten på en artist= Ge låten till artist?
  2. Tack samtliga för svar! Jag får helt enkelt köra och hoppas på det bästa 🙂
  3. Det är ju inte ovanligt att man överskattar sig själv.. men jag tror att jag snickrat ihop en väldigt bra idé. Med idé menar jag strukturmässigt helt färdig låt, dock inspelat med amatörutrustning (Reason) och sång och gitarr inspelat hemma i mitt rum vilket innebär relativt dåligt ljud, samt är min sång verkligen inget som duger i professionella sammanhang och låten är ej mixad. Men,hela strukturen samt alla melodier finns där, dvs hela idén. Låten är en lättlyssnad " Latino Pop" låt, stilmässigt lik sommarplågan Ai se eu te pego. Eftersom musiken inte är något jag satsar på, så vill jag helt enkelt pröva att rent av sälja idén, dvs skicka in låten till flera skivbolag och se vad som händer. Det jag undrar är: 1: Lek med tanken att ni verkligen tror att ni gjort ovanstående (snickrat ihop en väldigt bra idé enligt ovanståendes definition), hur hade ni gjort för att endast tjäna pengar på låten? 2: Om jag bara börjar skicka idén till flera bolag utomlands, vad hindrar dem från att bara ta låten och lämna mig utan ersättning? 3: Om jag stimmar idén, gäller denna även utomlands? 4: Hur kan ett bolag i övrigt blåsa mig? Säg om jag stimmar den, kan bolaget komma runt det genom att ex ändra precis så mycket så att låten inte längre anses min? Svar uppskattas verkligen!!! Med vänlig hälsning Ludvig
  4. Det går inte, det blir bara ett "Static Value" så det som sagt blir som att bara höja och sänka volymen. Jag kör Reason Essentials.
  5. Ja men när jag högerklickar så finns ej det alternativet, det står endast Edit Automation, och den funktionen blir som att höja och sänka volymen som vanligt?
  6. Tack för alla svar kör nog på en Neumann 102a. Tänkte köpa några billigare montorer också http://www.thomann.de/se/krk_rp5_rokit_g2_bundle.htm Vilka sladdar behöver jag för att koppla in dessa i Balance?
  7. Var någonstans är det jag ska högerklicka? På mixern? Vilken mixer? Jag är seriös 😛
  8. Som topic lyder.. Precis det jag menar tas upp i Reasons helper, men jag fattar ingenting. Försökte lägga upp en bild på förklaringen med bilder, men det gick ej. Kan någon själ förklara hur man gör detta 😛
  9. Det låter som om försteget i Balance är helt okej? Isåfall är det mick och ett sångbås jag ska satsa på?
  10. Sitter just nu på en TSM MT87S Mk 2 som jag kör i Reason, genom Propellerhead Balance ljudkortet. Micken används till sång och eftersom jag startat denna tråd är jag alltså inte nöjd med ljudet. Det jag undrar är: 1:Ska jag satsa på en ny mick eller ett nytt försteg? 2: Om jag köper en mick i låt oss säga 9000 tusen kronors klassen, kommer den mickens kapacitet dras ned utav Balance ljudkortet? Som sagt så ligger fokus endast på ett "bra" sångljud. Tack på förhand!
  11. Ludde93

    Accordions

    Lyssnade på en demo på deras pack, precis vad jag letar efter! Tack 🙂
×
×
  • Skapa ny...