Jump to content
Annons

Riff

Medlem
  • Antal inlägg

    43
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Tack för tipset om theorchard.com, de distrubiterar många stora namn där ser jag. Tror nog det kostar en del, men man kan ju alltid höra av sig till dom och höra. Har faktiskt inte kollat upp något mer med Ginza eller CDON.com, men det kommer jag göra. Det är annat som står i focus nu och framför allt låtskrivandet. Men det är bra att förbereda sig. Den här tråden borde intressera fler, så fortsätt att ge tips!
  2. Ah.. vad surt. Jag trodde man kanske skickade ett paket med skivor till dom, helt gratis så klart - sen tar de 20 % (eller vad det nu kan vara) av det som säljs. Men det är klart, de lagrar ju skivorna åt mig, och sånt kostar ju. Men man kan ju alltid ringa och höra. cdbaby, cdwow och Megastore i all ära, men det är ju på CDON och Ginza man VILL att skivan ska gå att få tag på. :/
  3. Jo tack jag känner till cdbaby, men jag vill ha ut min musik till CDON och Ginza, and that's it.
  4. Så nu jag har bestämt mig. Jag ska ge ut en EP, så vad gör jag? Jo, jag ska nu starta ett skivbolag och förlag. När allt är klart med registrering och sådant så skickar jag min musik på pressning, 200, 500 eller 1000 skivor. Sen, när jag har fått hem alla dessa skivor, i en ganska så stor låda antar jag - så ska jag ge ut skiten. 🙂 Så, jag vill endast skicka till CDON och Ginza. Ingen jävel skulle köpa min skiva i en skivbutik ändå. Jag vill bara att det skall finnas tillgänglighet att köpa skivan genom nätet. Så jag har alltså pressat allt själv, och nu måste jag distrubera. Anlitar jag en distrubitör, eller kan jag göra det själv? Vad kostar det? Och här är en följdfråga: Eftersom jag både gjort musik, mixat, mastrat och äger alla rättigheter iom att det kommer ligga på mitt egna skivbolag och förlag - hur mycket får jag per skiva som jag säljer? Låt säga - för enkelhetens skull - att skivan kostar 100:- , hur många kronor går till mig? Jag antar att Ginza/CDON tar en del men sen går resten helt sonika till mig?
  5. Jag bumpar denna tråd för att jag har precis samma keyboard och ska i princip göra exakt samma sak och vill veta om kanske trådmakaren löst problemet, Isåfall hur?
  6. Riff

    Dither

    Om jag har en dither i min limiter, ska jag ta bort den som ligger sist i kedjan av default i Cubase och bara köra dithering EN gång? dvs när jag mastrar i Wavelab?
  7. Jag gillar Bugpass, en rolig och smart liten sak 🙂 Sök och du skall hitta.
  8. Har ett par DT 770 Pro och reckomenderar dem varmt. Mycket mycket bra all-round lurar.
  9. Se till att ditt projekt är inställt på 16 bit, 44.1kz när du arbetar med EZDrummer. Annars så låter det som att det vore dina drivrutiner. Vad har du för latency?
  10. Riff

    Magic spectrum

    Voxengo CurveEQ har också möjligheten att justera spektrumet efter ett annat material. Inte gratis, men rätt billig. http://www.voxengo.com/product/curveeq/ Schysst, tackar. Hmm men jag hittar inte priset på den däringa Voxengo CurveEQ, minns du vad den kostade? Är den bra...egna erfarenheter? Hahaha spaceman 😱 Edit: Hittade prisuppgift på en annan sida som sade 98 USD. Ska nog ladda ned demot och prova 🙂
  11. Riff

    Magic spectrum

    Skulle verkligen verkligen vilja ha Magic Spectrum men det är ju bara för Mac :/ Provade har-bal.com men sidan ligger nere för tillfället. Finns det något liknande program för PC (kör Cubase) som dessutom är gratis?
  12. Haha! Addictive Drums verkar har gjort bort sig rejält. Bra jobbat ToonTrack. Efter att ha använt EZX i ett par veckor nu så kan jag bara lyfta på hatten och ge 9.5/10. Helt underbart och proffsigt gjort, och för det billiga priset. Skulle ge det 10/10 men ingenting är perfekt 😛
  13. Gillar't! Enda jag kan klaga på är gitarren låter rätt line in och sen peka på uttals problem. Bra låt annars.
×
×
  • Skapa ny...