Jump to content
Annons

brill

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag slänger bara över nån gammal t-shirt eller dylikt.
  2. Beställ från england istället. Om du beställer det från www.dv247.com så blir det ca 900 spänn billigare än thomann(och garanterat ingen tysk version).
  3. brill

    Hörlurar I Malmö

    Jam har lagt ner i Malmö men det har kommit en ny butik där istället - IntoMusic. Jag var där en sväng förut men de har precis flyttat in så de har knappt nånting av nånting. 4sound har säkert lite, Malmö musikaffär har väl ett par olika lurar men säkert inte så stort utbud.
  4. Jag har ett Casio Privia px-130, som dock ligger över din budget. Men det är ett ganska trevligt digitalpiano som det självklart går att spela på utan att ha det inkopplat i datorn och det har ett par utgångar om man vill koppla in hörlurar eller ett par fetare högtalare än de inbyggda. Det har även inbyggd midikontroller i sig så det är bara att koppla in via USB till datorn och spela in med vilka ljudbibliotek du nu har(jag har Ivory II som jag är nöjd med). Det finns alldeles säkert billigare varianter men tipset är inte att gå för lågt i pris. Testa att spela olika varianter och känn på tangenterna.
  5. brill

    Köpa stenull/glasull

    Halloj! Jag är i tankarna att bygga ett par absorbenter med hjälp av stenull/glasull. Min fråga är var man kan köpa sådana där man inte måste köpa ett stor förpackning med kanske 10 st, det räcker med 1-2 st för mig. Jag har en Beijer nära mig så men det verkar ju bara vara stora förpackningar man kan köpa där. Tacksam om någon har någon idé om var man ska leta.
  6. brill

    USB-piano

    Fick det att funka nu! Vet inte varför det inte funkade innan men gjorde som ni sa nu iaf och nu får jag fina ljud! 🙂 Tack för all hjälp!
  7. brill

    USB-piano

    Tack för svar. Får det inte att funka tyvärr, testade som ni skrev. Det verkar ju som att logic inte hittar min piano. USB-kontakten verkar finnas där då pianots lilla hårddisk tycker upp i min Finder. Kan man inte kolla i Logic nånstans och se enheten så att jag vet att den hittar den? Jag har förövrigt en macbook pro med ett USB-ljudkort, kanske blir konstigt med två st olika USB-enheter i Logic?
  8. brill

    USB-piano

    Hej! Jag har inte använt Logic(version 9) så länge men har testat runt lite och spelat in lite genom en mikrofon och även linat gitarrer och det funkar bra. Mitt problem är nu hur jag ska spela in mitt piano. Jag har ett digitalpiano(Casio PX-130) som har något inbyggt midi-interface som jag kopplar via usb in i min dator. Vad är sedan nästa steg? Jag har aldrig gjort något med MIDI innan och vet inte ens var jag ska börja. Jag antar att jag ska försöka hitta enheten på något sätt men vet inte hur. Jag tänkte att jag skulle starta ett midi-spår och sedan koppla in enhet dit men det verkar inte funka så, eller? Jag har googlat endel men inte hittat nån direkt hjälp. Jag hoppas nån kan hjälpa mig. Tack på förhand! 🙂
  9. Spana även in andra Kanada-gitarrer. Jag har en Norman som låter riktigt bra!
  10. Fungerar bra för mig, dock kör jag ju alla andra ljud via min vanliga interna ljudkort. Jag antar att ni andra kör allt ljud via EMU?
  11. brill

    Munspel

    Det har ingenting att göra med vilken stämning din gitarr har utan vilken tonart låten har som du spelar. Om det är nån särskild låt du tänkt dig att spela tillsammans med munspelet tar du helt enkelt bara reda på vilken tonart denna låt går i. Annars kan du ju alltid transponera låten till rätt tonart med den tidigare nämnda capon.
×
×
  • Skapa ny...