Jump to content

torpedoerik

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About torpedoerik

 • Rank
  Nykomling
 • Birthday 01/22/1983

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Japp, första frågan är "behövs det". Men så är det med allt och då hade vi ju inte haft den här diskussionen. Jag håller inte på och spelar in något speciellt utan det var av rent intresse jag frågade och för att testa något nytt. 52an och Se2200an ger olika karaktär då 52an plockar mer attack och punch och se2200an mer karaktär och stomme typ 2-3 dm från skinnet. I live-sammanhang kör jag en del 901a + b52a och balanserar mellan dom, dock inget jag fallit för vid inspelning. Micka klubban har jag aldrig gjort, dock kört en set up med en Milab-konding som sitter på trumstolen som plockar upp anslag från kagge samt undervirvel.
 2. det här hade jag faktiskt aldrig tänkt på, men på något sätt kändes det logiskt när jag testade. kul! självklart. men nu skulle båda mikrofonerna användas. bara för att.
 3. Hej alla! Har en liten mixfråga/diskussion att lyfta. Har precis börjat spela in lite med dubbla mikrofoner på baskagge. Har en SE Electronics se2200a framför trumman och en b52a i hålet. Båda mikrofonerna låter bra var för sig och skulle funka utmärkt för sig själva. MEN då hade vi ju inte haft något att diskutera här. Så, hur jobbar ni med dubbla mikrofoner på kagge? Plug-in/outboard kedjor, gatetider, kompressions-ratios och avstånd. Ös på bara.
 4. http://merchworld.se
 5. Men förskottet från förlaget var väl skattefritt? att man då skattar på pengar man tjänar även fast de går direkt till förlaget för att täcka ett "lån" är väl inte jättekonstigt?
 6. Kör med den uppsättningen i replokalen med en imac. Fungerar bra. Har inte haft några problem än. Har inget att jämföra med direkt. Men det låter ju inte dåligt. Smidigt att komma igång med.
 7. Hej! Har planer på att köpa Logic 9 från Thomann men såg att engelska versionen var slut. Någon som vet om det går att ställa om språket i Logic eller är det dags att ta upp skoltyskan igen alt. köpa från någon annanstans (lite dyrare)?
 8. Jamen jag drar en till då. Det här får räknas som turnéhistoria. Hade spelat på Skellefteå Festivalen en sommar ca 2006-2007 och dagen efter skulle vi spela på Arvika Festivalen vilket enligt alla logistiska lagar innebär flyg till Arlanda för upphämtning och vidare med bil till Värmland. Står vid bagagebandet på Arlanda och väntar på lite instrument och väskor när en lite äldre herre i kakhi-shorts och hawaii-skjorta kommer fram och börjar prata med mig. Äldre herre - What's the name of your band? Jag - Sorry what? ÄH - The name of your band? What is it? J - Tiger Lou ÄH - Ah ok. Vid den här tidpunkten börjar jag känna igen herren men kan inte riktigt placera honom. ÄH - Released any records in the US? J - Yes. One. ÄH - What's your label? J - Eyeball Records. From New Jersey. ÄH - Ok. Who's your distributor? J - Eeeh? No idea. ÄH - You don't know? J - Eeeh... no I'm sorry. No idea. Vid det här laget känner jag igen karln och får lite halvpanik eftersom han är känd för att inte vara helt psykisktstabil. Han knackar mig på axeln med pekfingret (på det där väldigt bestämda, påpekande sättet) och säger: ÄH - You got to know your distribution! J - Eeeh. Yes. Sorry. I know. ÄH - Take it from me. I'm Brian Wilson from The Beach Boys.
 9. Kul tråd! Fler polishistorier men denna gång förflyttar vi oss västerut. Turné i Tyskland 2006. Fotbolls-vm runt hörnet och därmed skärpt bevakning i nästan hela Tyskland och speciellt i de södra regionerna runt Bayern. Vi skumpade runt i en tysk van hyrd från firma som var sponsrad av Thrashmark, den tyska merchfirman med ett dödskalle som logotyp. Bilen skriker rockband. Blir stannade på autobahn för rutinkoll av rockbil. Drogjakt helt enkelt. Fyra ganska bittra konstaplar vill veta om det finns droger i bilen och får ett ringande "nein" tillbaka i svar men dom tycker att dom ska kolla igenom bilen ändå. Alla kände sig ändå hyfsat safe, vi har aldrig varit några drogkonsumenter förutom att det har rökts gräs någon gång när det bjudits. Men det är inget som det släpats runt på. Bussen var mest full med snickerspapper och söndagsbilagor. Så förvåningen blev stor när en av herrarna i grönt och beigt fick span på något runt och plastigt som han tyckte såg misstänkt ut. Ett "was is das" senare såg vi att han hittat en snusdosa. Full med döda snus (alltså använda. jag slänger mig med brukartermer här). Minen när dosan öppnas och konstaplarna luktar på snusen kommer jag sent att glömma. Den totala avskyn inför doften av blöt, gammal tobak. Efter standardförklaringen om snus (it's swedish tobacco. you have to put it under your lip. No, the upper lip) så blev vi ivägskickade med den fantastiska kommentaren på extremt tyskbruten och lite besviken engelska: waz kind of rock n' roll band are you, not carrying any drugs?
 10. Skulle väl främst vilja ta upp två saker. Som FoH-tekniker: Plexi visst. Det fungerar oftast bra och man kan styra volymen som man vill. Som musiker: Plexi fan heller. Det finns inget som förstör så mycket för kommunikationen på scen som ett plexi? Om man spelar i storband eller på tv eller efter noter. Men spelar du i ett vanligt band på en vanlig klubb? Självklart en vanesak. Sen det här med digitaltrummor... Nu mixar jag inte mycket metall men i andra genrer så är ju halva trumljudet att få med ett helt kit? Att få med alla små anslag och snedträffar och kantträffar. Men också här en smaksak. Jobbade med ett indieband som blev bötfällda för ljudnivån på en festival i Västergötland en gång pga nivån (inte jag som gjorde ljudet då, även fast jag antagligen hade råkat ut för samma sak) och dom blev rekommenderade av arrangören att använda sig av pod och digitaltrummor. MEN allt fungerar inte som lösning för alla. Det hade låtit fördjävligt. Kul att alla tycker olika dock. Och gillar att det blir lite live-snack här.
 11. 97 dB i medel över en timme om det är alla ages vilket nog gäller i Gröna Lunds fall. Har jobbat som FoH-tekniker åt just Dia Psalma och dom kan pressa på rätt bra i volym när dom vill så det var nog helt och hållet en arrangörsfråga.
 12. den fungerar väldigt bra tillochmed skulle jag vilja påstå. kör den dock mest live för att styra effekter. Prisvärd. Lite plastig.
 13. samma för mig. köpte reason o record för 3 veckor sedan. gaaah. hoppas att det inte ska tas för stora summor för uppgradering. om det nu är en sådan.
×
×
 • Create New...