Jump to content
Annons

EternalSunset

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag bytte precis mina slitna Sennheiser HD-380 Pro till ett par HD6 mix. Jag tycker att ljudet i dem senaste är mycket grumligare än i mina HD-380. Ska det vara så? De HD-380 låter mycket klarare och ljusare medans HD6 låter otydligt och varmare. Man har basfrekvenserna tydligare i HD6:an.
  2. Vilka kablar behöver jag? Interface till Preamp med Line och Preamp till mick XLR?
  3. Hur tror ni en blue bird gifter sig med en Golden Age Pre-73 MK2 ?
  4. Det var den jag kollade på! Såg lite reviews på youtube om den! Någon som har erfarenheter? Hittade annars en avalon vt-737 begagnad för 6000, är det något man kanske ska hugga på. De verkar vara jäkligt bra för det priset.
  5. Okej! Jag gillar ljudet, men tycker det låter lite fattigt. Har inte provat med någon annan 🙂 Är lite inne på en golden age preamp, är det någon som har testat den? Är det då mer värt att kanske lägga pengarna på en mick som jag kan ha till båda? alltså en stormembran och då kanske en rörmick. Hur är de billigare rörmickarna? mer värt med en kondensor i samma pris? Ska kolla!! 🙂
  6. Okej! Tack! Men hur mycket bör man lägga på en rörmick för att få en märkvärd skildnad? EDIT Kan tillägga att jag kollade lite på thomann och de var ju rätt dyra. förutom http://www.thomann.de/se/studio_projects_tb1.htm http://www.thomann.de/se/avantone_cv12.htm Om jag redan har en sångmick, är det kanske bättre att köpa en bra för inspelning av gitarr eller kan jag använda stormembran för gitarr? Jag har ju gjort det innan. Om jag köper någon av de mickarna uppe, borde jag uppgradera ljudkortet, eller är det smartare att köpa till en preamp istället?
  7. Många bra svar här! Alltså borde jag satsa på en preamp och en mick? Vad menas med rörmick? Den jag har en stormembran. Använder den för både sång och gitarr(både akustiskt och el) Jag har ju bara den som är bra. Hörlurar har jag som jag gillar, vet att det är bättre i vissa fall med studiomonitorer men de är så jävla dyra... När det kommer till ljudkortet så gillar jag ju mitt, jag använder oftast bara en kanal. Så den enda anledningen till att uppgradera är för kvaliten på ljudet.
  8. Tjena! Hade tänkt att uppgradera min hemmastudio. Just nu använder jag en Tascam us-122 MKII, ligger på 800kronor. En RODE NT-1 mikrofon. Är sugen på att uppdatera mig lite. Är det någon som vet ett bra ljudkort för att få upp kvalitén lite mer och få lite mer krispiga inspelningar? Har läst lite om det här med preamp eller inte. Nu har mitt ljudkort en inbyggd preamp, men får jag ett bättre ljud med en extern preamp. Antar väll att krispet blir väll mer med en tubepreamp? Vet att den här delen inte är för mikrofoner men om någon vet en bra kombination mellan nytt ljudkort/preamp och mikrofon så är ju det alltid ett plus. Kan ju tillägga att jag kan spendera 7000 för nya prylar. Kanske det ena är viktigare än det andra. Ha det bra!
  9. Hur kopplar jag preampen, Mick, preamp, ljudkort, dator? Xlr från micken till preampen, telekabel från preamp till ljudkort?
  10. Har inte så långt avstånd från micken. Jag har några superlux-mickar som jag använder till akustiskgitarr. Med dem måste jag också ha högsta-leveln på ljudkortet för att få hög signal. Kanske hjälper preampen då?
  11. Nu har jag provat, blev en skillnad! 🙂 Men saknar lite finare ljud. borde man slå till på preampen eller?
  12. Bluesboy: Tack! Claes: Har inte tänkt på om jag har micken rätt! 😮 Ska prova nu! Jag vet inte om det hjälper men jag kopplar micken med xlr-kapel(mic) Linus: Potarna på ljudkortet eller preampen? 🙂
  13. Har kollat manualen, det ända jag hittar är " Maximum input level: +2 dbu (when INPUT knob is set to LINE) " Detta är vid MIC-input. Maximum output leveln är på +6dbV. Detta från thomann: Tascam US-122 Mk2 24bit Audio/MIDI Interface - for Windows/Mac, 2x in/out, 2x XLR mic inputs with 48V phantom thomann power, enhanced high grade mic preamps, 2x analog line inputs (1x switchable to hi-Z guitar, bass input), MIDI in/out, 24bit/96kHz, latency-free monitoring with switchable mono function, USB 2.0 (supports USB 1.1), USB bus powered, aluminium side panels, includes Cubase LE4. Ingen knapp påslagen! :/ Det är en Röde, kräver phantom.
×
×
  • Skapa ny...