Jump to content

audioman

Medlem
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About audioman

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 1. Jag gjorde 5 remixer åt en indisk/engelsk artist 2008, läste på bbc att skivan hade sålt 200 000ex första månaden. Artistens manager sa att han skulle skicka över ett kontrakt som han aldrig gjorde. På den tiden så var jag så glad att huvudtaget komma på skiva, så jag brydde mig inte om kontrakt och eventuella pengar då. Jag har länge funderat på om jag ska gå med i Stim och kanske via dom kunna få en någon krona. Kan Stim i efterhand inkassera åt mig fastän jag inte har kontrakt??
 2. Sitter på jobbet och kan inte lyssna, men jag ska ha sett den förut. Om jag minns rätt så går dom igenom hur själva mätningen går till. Det jag vill ha hjälp med är hur jag mäter med REW så att det går via Arc pluggen. "Desvaenger" är nog inne på rätt spår, har bifogat bild på min mjukvarumixer. Hur routar jag ljudet ifrån REW till Cubase?
 3. Det här var instressant men förstår inte riktigt hur jag ska göra. REW har under inställningar "output" mitt korts drivrutiner, enda stället jag såg i Rew att man kunde ställa in detta. Jag har en TC desktop 6, i den mjukvarumixern kan jag inte skicka ljudet vidare till cubase vad jag ser, se bild. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig
 4. audioman

  Mäta SPL

  Dum fråga men...inte behöver man en Spl mätare om man ska mäta akustiken med hjälp av REW, har endast en Behringer EMC 8000 och har kalibrerat mitt ljudkort
 5. Jag har sett på nätet att folk gjort mätningar med Rew innan och efter Arc. Men förstår inte hur man får till mätningen då Arc är en vst som man lägger sist i kedjan och Rew är en standalone. Någon som vet hur man kommer runt detta.
 6. Behöver tips på hur man kan mäta akustiken med tex REW som är en standalone program efter att ha kopplat in ARC som ligger som en plugg i slutkedjan i sin DAW.
 7. Hej på er, Finns säkert massa trådar om detta, så här kommer en till :-) Nu vill jag på egen hand mäta akustiken och har införskaffat mig en mätmikrofon,Behringer ECM8000. 1,Tänkte ladda ner REW, eller finns det något annat som är ännu enklare? 2, Ska jag ladda ner något brus av något slag? Isåfall uppskattas en länk. 3, Ska man kallibrera ljudkortet? eller är det ett steg i REW setup:en? Har en Tc desktop 6. 4, Det jag spelar upp i högtalarna, hur vet jag att det är rätt volym? 5, Ska man ställa upp microfonen i "sweet spot" eller ska man svepa den i en "&" rörelse (läste det någonstans) Mååååånga tack på förhand !!!!!!
 8. Ett tips är att slå in dina absorbenter i polyestervadd innan du slår in dom i tyg tanke på din allergi.
 9. Ni som har erfarenhet av dessa, har ni öppningen utåt i rummet eller intryckt mot väggen/hörnet ?
 10. Var lite rädd att jag skulle få den frågan :-) Vill ha det bästa för pengarna (2000kr) helt enkelt, finns det en bättre mic än B1 för dom pengarna för sång och akustisk gitarr så vill jag ha det. Har akustik reglerat rummet oxå med hjälp av Mr Svanå :-)
 11. Hej på er. Äger idag en Studio project B1 som jag har kopplad till en Tc desktop 6. Kan tänka mig att lägga ut 2000kr på en nyare mikrofon om jag har något att vinna dvs än den jag äger idag. Några modeller som jag vet det har skrivits gott om: Rode NT2-A sE Electronics X1 Finns säkert fler. Vad får jag mest för 2000kr ? Tack på förhand :-)
 12. Har kört mycket Dell stationärt, aldrig krånglat !!
 13. En fördel med att köra bärbart är att man kan hyra in sig i studio med bra akustik och göra slutmixen där.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.