Jump to content

svinto

Medlem
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About svinto

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hej, Tänkte det skulle vara skoj att höra vad ni kör för setup kring Ableton Live och hur ni använder det. Själv har jag en Novation Remote SL 49 MKII. Funderar förstås på en AKAI APC 40 till det, men har inte bestämt om det blir lite överflödig och isf kanske det blir en Novation Launchpad. Hade tidigare en NI Maschine, men den blev mest en dyr launchpad då jag märkte att jag föredrar att "greja" direkt i Ableton. Så om ni har en stund över, skriv en rad eller två om vad ni har för setup kring Ableton Live.
 2. Det kanske är en dum fråga, det kanske inte fungerar så, men jag undrar om någon vet något ställe där man kan byta in instrument när man köper andra? Är lite sugen på att eventuellt byta in min NI Maschine och köpa en AKAI APC 40, utan att isf behöva greja med annonser osv. Någon som vet?
 3. Ok, det är så illa. Tack för svar.
 4. Kan man med Ableton dela ljudet med andra program? Alltså som man kan i tex Maschine-mjukvaran. När man har den öppen och sen klickar upp tex en Youtube-sida så hörs ljudet därifrån istället. Men i Ableton så går inte det utan om man ska höra ljud från andra program måste man stänga Ableton. Finns det nån lösning på detta?
 5. Ja hörlursuttag finns det ju. Och ja precis det ska väl sitta en förstärkare i, tänkte bara om den är tillräcklig.
 6. Tänkte köpa mixningslurar och undrar lite om det kommer fungera bra med säg ett par AKG240 rakt in i mitt Fast Track Pro eller om jag behöver nån förstärkare emellan? Någon med bra tips? Ska man kika efter något speciellt på specifikationerna för lurarna? Tack!
 7. Tack för alla svar, riktigt bra att jag skrev tråden märkte jag, fick mkt vägledning känns det som. Ska läsa igenom ett par ggr till.
 8. Är okunnig när det gäller musikteori. Men har koll på skalor och ackord iaf. Hur gör ni när ni börjar på en låt? Som jag förstått väljer många en skala först och sen bygger melodi utefter den. Är det någon som vet något bra verktyg för att se alla ackord i en skala? Alla appar verkar vara bygda så att man kan se alla skalor och alla ackord, men inte alla ackord I EN SKALA. Skulle inte det vara bra för en nybörjare? Eller tänker jag i fel ordning på något vis? Vad säger ni? Några tips?
 9. Det låter iofs riktigt grymt.
 10. Mm, det kanske blir så till slut. Hur fungerar de lite mer avancerade midi-controllerna när det gäller mappning av rattar och grejer? Är det som på min MPK Mini att man måste sitta och mappa allt manuellt? För jag har läst att vissa har olika funktioner för auto-mappning etc. Hur fungerar det?
 11. Mm, den verkar bra förstås. Känns bara tråkigt att lägga dryga tusenlappen på ännu en midi-controller när jag har MPK Minin.
 12. Tack för svaren. Förstås har man läst om syntharna nämnda ovan, men tror att de är, iaf i dagsläget, lite över min budget. Jag bara ställer mig frågan om det kan vara så att klicka i alla VST:s kan hämma min inspiration och om det finns någon som känt likadant. Att man inte vill behöva släppa instrumentet för att klicka på skärmen, utan bara ratta.
 13. Jag kör FL Studio och Maschine, jag gillar Maschinen starkt då denna gör att jag kan ta ögonen från skärmen och i princip göra allt på Maschinen. Jag skulle vilja komplettera med en synth jag kan göra likadant med. Jag har i dagsläget en Akai MPK mini men har börjat känna att det är lite litet och att jag skulle vilja ha mer kontroll direkt på brädan. Så jag har börjat fundera på vad jag borde ha istället. Har kikat på Korg MicroKorg XL, men frågan är om det jag ska ha egentligen är typ en Oxygen 49 USB MIDI controller? Fördelen med säg en MicroKorg är ju att jag där också kan koncentrera mig på synthen och inte hålla på och klicka med musen hela tiden, vilket jag tycker sabbar arbetsflödet. Däremot så finns det ju oändliga ljud-möjligheter med en midi-controller och mjukvarusynthar. Några råd till en nybörjare? Hur gjorde ni?
 14. Ja, jag har förstås tänkt på att bygga själv. Men det där DELL-paketet såg ut ungefär som jag tänkt iaf och om man lägger på att jag inte riktigt har koll på alla detaljer i att bygga själv kändes det som ett bar alternativ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.