Jump to content
Annons

audioman

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av audioman

  1. Jag gjorde 5 remixer åt en indisk/engelsk artist 2008, läste på bbc att skivan hade sålt 200 000ex första månaden. Artistens manager sa att han skulle skicka över ett kontrakt som han aldrig gjorde. På den tiden så var jag så glad att huvudtaget komma på skiva, så jag brydde mig inte om kontrakt och eventuella pengar då. Jag har länge funderat på om jag ska gå med i Stim och kanske via dom kunna få en någon krona. Kan Stim i efterhand inkassera åt mig fastän jag inte har kontrakt??
  2. Sitter på jobbet och kan inte lyssna, men jag ska ha sett den förut. Om jag minns rätt så går dom igenom hur själva mätningen går till. Det jag vill ha hjälp med är hur jag mäter med REW så att det går via Arc pluggen. "Desvaenger" är nog inne på rätt spår, har bifogat bild på min mjukvarumixer. Hur routar jag ljudet ifrån REW till Cubase?
  3. Det här var instressant men förstår inte riktigt hur jag ska göra. REW har under inställningar "output" mitt korts drivrutiner, enda stället jag såg i Rew att man kunde ställa in detta. Jag har en TC desktop 6, i den mjukvarumixern kan jag inte skicka ljudet vidare till cubase vad jag ser, se bild. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig
  4. Dum fråga men...inte behöver man en Spl mätare om man ska mäta akustiken med hjälp av REW, har endast en Behringer EMC 8000 och har kalibrerat mitt ljudkort
  5. Jag har sett på nätet att folk gjort mätningar med Rew innan och efter Arc. Men förstår inte hur man får till mätningen då Arc är en vst som man lägger sist i kedjan och Rew är en standalone. Någon som vet hur man kommer runt detta.
  6. Behöver tips på hur man kan mäta akustiken med tex REW som är en standalone program efter att ha kopplat in ARC som ligger som en plugg i slutkedjan i sin DAW.
  7. Hej på er, Finns säkert massa trådar om detta, så här kommer en till :-) Nu vill jag på egen hand mäta akustiken och har införskaffat mig en mätmikrofon,Behringer ECM8000. 1,Tänkte ladda ner REW, eller finns det något annat som är ännu enklare? 2, Ska jag ladda ner något brus av något slag? Isåfall uppskattas en länk. 3, Ska man kallibrera ljudkortet? eller är det ett steg i REW setup:en? Har en Tc desktop 6. 4, Det jag spelar upp i högtalarna, hur vet jag att det är rätt volym? 5, Ska man ställa upp microfonen i "sweet spot" eller ska man svepa den i en "&" rörelse (läste det någonstans) Mååååånga tack på förhand !!!!!!
  8. Ett tips är att slå in dina absorbenter i polyestervadd innan du slår in dom i tyg tanke på din allergi.
  9. Ni som har erfarenhet av dessa, har ni öppningen utåt i rummet eller intryckt mot väggen/hörnet ?
  10. Var lite rädd att jag skulle få den frågan :-) Vill ha det bästa för pengarna (2000kr) helt enkelt, finns det en bättre mic än B1 för dom pengarna för sång och akustisk gitarr så vill jag ha det. Har akustik reglerat rummet oxå med hjälp av Mr Svanå :-)
  11. Hej på er. Äger idag en Studio project B1 som jag har kopplad till en Tc desktop 6. Kan tänka mig att lägga ut 2000kr på en nyare mikrofon om jag har något att vinna dvs än den jag äger idag. Några modeller som jag vet det har skrivits gott om: Rode NT2-A sE Electronics X1 Finns säkert fler. Vad får jag mest för 2000kr ? Tack på förhand :-)
  12. Har kört mycket Dell stationärt, aldrig krånglat !!
  13. En fördel med att köra bärbart är att man kan hyra in sig i studio med bra akustik och göra slutmixen där.
  14. audioman

    Sidechain

    Tre frågor som jag funderar på. Har på sistone börja leka med sidechain. 1, Färgas ljudet av kompressorn man valt vid sidechin eller duckar den bara oavsett kompressor val? Dvs hör man det som är karaktäristisk för den valda kompressorn? 2, Om man har fler spår som skall duckas på samma sätt borde det inte vara mer optimalt att använda sig av sk buss kompressor med stöd för sidechain då det i alla fall i teorin skall kunna "limma" ihop bättre? 3, Detta har jag funderat länge på. Om man har någon/några sidechain spår som duckar för kaggen tex, brukar ni ge den bussen eller dom Individuella spåren ytterliggare kompression eller har man redan gjort det i samband med sidechain???. Om ni gör det, gör ni det innan ni skickar det till sidechain eller efteråt? Mycket tacksam för svar
  15. Jag la upp en remix olagligt på nätet för några år sedan, det slutade med att skivbolaget i England som artisten låg på hörde av sig och hotade att stämma mig om jag inte ställde upp och göra ett antal remixer åt dom. Slutade lyckligt med andra ord.
  16. Hej på er, Någon som kan förklara för mig vad en sk "buss kompressor" tex ifrån Waves "SSL G Stereo Bus compressor" gör för stereo/buss gruppen som en vanliga kompressor inte kan. Någon som har testat den? Limmar den ihop spåren som det påstås?
  17. Baskaggen börjar vid 0:11 Hur bär man sig åt att "speeda" upp den på det viset?, är ju användbart på andra ljud oxå! Tack på förhand
  18. Tack nu fick jag till det :-)
  19. Reggade mig precis och klickade i "eventet" och sedan på "vidare" knappen. Sen ser jag inte hur man får ner filerna. Någon?
  20. Tack för ett snabbt svar, ska testa det nästa gång :-)
  21. audioman

    Stereo Grupper

    Hej på er, Har börjat intressera mig för sidechain och skickar spåren som ska "duckas" till en stereo grupp där jag aktiverar en kompressor, så den biten är glasklar. Om man vidare vill behandla vissa av dessa kanaler, tex alla körer likadant så ska ju även dessa till en grupp men eftersom dom redan är skickade till en "sidechan grupp" så vet jag inte hur jag löser detta, för man kan väl inte skicka en kanal till flera grupper?? eller?
  22. Typiskt, nu när man äger dom "gamla" sen någon månad tillbaks :-(
  23. Detta kan ju vara en lösning på det hela. Googlade lite och det verkar ju finnas fler tillverkare till DX VST Wrapper Någon som har erfarenhet av detta, vilken tillverkares är att föredra?
×
×
  • Skapa ny...