Jump to content
Annons

favourite slave

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av favourite slave

  1. Halloj! Mycket svängigt och samspelt! Kan dock hålla med om att instrumenten kunde fåt lite mer egna platser i ljudbilden, samt att låter lite väl tajt - hade velat ha mer luft i klangen och mixen. Hänger förmodligen på inspelningsrum och mickar.
  2. Ingen tvekan om att killen är begåvad - hanterar definitivt sitt instrument, imponerande! Fast jag föll inte precis för sammanhanget (smakproven på webbsajten), själlöst komp med trummor och bas som bara fungerar som backdrop. Men fiol rockar alltid! EDIT: felstavning.
  3. Då slipper jag i alla fall hitta på en fråga... :-)
  4. ja, jäsiken vad billigt det blivit... jag köpte MD-spelare 2001, och då fick jag lägga upp runt 2500:- plus 700:- för en stereomic. Fast jag har haft grym nytta av MD:n - lirar i ett spelmanslag, där vi lär oss låtar utantill och utan att spela in dem hade jag glömt hälften för länge sen...
  5. Lägger också min röst på "Abbey Road" med 7 minuters magisk psykedelia på "I Want You (She's So Heavy)" som höjdunkt!
  6. Fast Guide to Cubase SX tycker jag är ett bra komplement till manualen. http://www.bokus.com/cgi-bin/more_book_inf...t=search_result Där manualen är torrt saklig och förklarar funktionerna beskriver Fast Guide ofta ett inspirerande musikaliskt perspektiv och säger mer om i vilka situationer och till vad man använder en viss funktion. Boken gäller SX1, så den börjar bli lite till åren kanske, men grunderna stämmer fortfarande. Och det finns säkert ännu bättre böcker där ute.
  7. Vad man än tycker om bandet är det ingen tvekan om att Kent väcker känslor. En del till och med avskyr dem fastän de gillar låtarna... På dagensskiva.com är alltid Kent-trådarna de längsta. Och framför allt måste alla som inte gillar bandet vädra sina åsikter i tid och otid bara för att det handlar om just Kent. Några försvarare brukar det finnas, men eftersom det inte längre är hippt att gilla Kent, så nöjer sig de flesta med att tycka att visst, de var bra förut men nu har de sålt sin själ och spelar för massorna. Själv tycker jag nya singeln är bra, och ser fram emot tältspelningen. Tappade intresset vid förra plattan, men de tycks ha fått lite nytt liv i musiken. Kent, spännande? Nä, inte precis, men molltongångarna ligger fint i min Depeche Mode-vana själ.
  8. Runt 70-80.000:- skulle jag tro - får slänga upp en bild i studiobildtråden vid tillfälle! Edit: Fast det är ju pengar utlagda under 20 år...
  9. Tja, nog gjorde jag lumpen allt, men inom Flygvapnet finns inte så många "stridande" tjänster. Tillhörde Utbildningskompaniet, och tillbringade dagarna i en Video-studio och redigerade film - utom när vi var ute och filmade förstås... :-) Det här var runt 1990-91, och jag passade på att låna hem kameror för att filma musikvideomaterial till några av bandets låtar. Redigera kunde jag sen göra på "arbetstid", gött.
  10. håller med Det ska jag kunna ordna framöver - håller på att "digitalisera" mina gamla 4-kanalsinspelningar, genom att lyfta in dem i cubase. Materialet från 1985 låter väl lite Lustans Lakejer goes 170bpm med TR909 och monosyntar... Stupar dock på redigeringsbiten just nu - jag vill få spåren midisynkade för att kunna lägga synkade effekter och så småningom remixa lite grann. Sökte lite tips om det i ett inlägg för några dagar sedan, men jag tycks vara ensam med det problemet... :-)
  11. Japp. Dags att komma ut. Jag är en Studio-forumist. Har läst och lärt massor under ett halvårs tid, men tänkte att det kan vara dags att ge mig till känna. Jag håller just på att återvända till musikskrivandet och inspelandet efter en låång paus på ungefär 10 år. Fattar egentligen inte hur det gick till - det brukade ju vara det viktigaste som fanns!? Hur som helst, återkomsten fick mig att inse att en del 80-talsprylar kändes ganska trötta. Och min idé att gamla 300 MHz-pc:n med Pro Tools Free skulle kunna samsas med Cubase på Atari 1040 och min 4-kanals portabandare och tillsammans kanske inspirera till kreativa lösningar slutade i djup frustration. Det var bara att knäcka spargrisen, sälja en del och skaffa lite nyare grejer, Ny PC med Cubase. Är lite skeptisk mot mjukvarusyntar, mest för att det är så pilligt att vrida på rattar med musen. Hoppas kunna använda mina hårdvaruinstrument kreativt istället, inklusive elfiolen. Jag hade ett syntband under större delen av 80-talet, har suttit i symfoniorkestrar i en massa år, spelar folkmusik i ett spelmanslag och lägger lite Rhodesklanger i ett coverband på jobbet. Ungefär så. Och så tänkte jag då som sagt komma igång med hemstudiopulandet igen. Sitter i ett lätt lätt snövitt Göteborg med en kopp te och snart är det helg. Ciao så länge! :-)
  12. Syntar Yamaha CS15D - första synten jag köpte 1984 Roland D20 - perfekt som workstation på 80-talet, men numera mest masterklaviatur Roland U110 - en del schyssta ljud fortfarande, trots bruset Korg MS2000R - trevlig, trevlig Nord Electro 2 Rack - min bästa vän i racket PAiA FatMan - i väntan på att modifieras, må den nån gång flytta ur sin skokartong Boss DR110 - liten trumbox Fioler Akustisk fiol av tysk tillverkning på 1940-talet. Yamaha SV110 - elfiol 3-strängad minifiol köpt i Calcutta, svår att spela på Annat Mungiga Kazoo Näverlur 😛
  13. Ord! För att inte tala om 1963... Vilken låt! Suck! Ja jisses.... världens bästa singel - True Faith på ena sidan, och 1963 på den andra, och dessutom ett vackert omslag med ett målat gult höstlöv ensamt mot djupblå bakgrund.
  14. Depeche Mode - Enjoy the Silence Få låtar kan ge mig samma lyckorus som den. Växer dessutom till magisk på konserter, med Dave Gahan som allsångsledare. Enkel, effektiv, emotionell...
×
×
  • Skapa ny...