Jump to content
Annons

Kiefz

Medlem
  • Antal inlägg

    262
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Kiefz

  • Födelsedag 1984-06-14

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Socialt

  • Skype
    thekiefz@hotmail.com
  1. Nu har du fått det om bakfoten. 81an är aktiv och behöver batteri. Just "aktiv" betyder att den behöver ström. HZ däremot är passiv och behöver inte batteri. Du kan självklart byta pickup men vill du ha en 81a måste du se till att det finns plats för ett batteri också.
  2. Därför att din mick bara spelar in i mono, dvs en kanal. Spelar du in en monosignal på stereospår får du bara ljud på stereospårets första kanal, den vänstra, därav ditt problem.
  3. Vattentäta argument, verkligen. 1. Men varför? Det där är ju ingen förklaring det är bara ett löst påstående. Att rappa en text ger, på samma vis som som att på annat sätt variera melodin och rytmik, en annan känsla till musiken. Varför begränsa sig? 2. Det blir spännande, jag förbereder mig på att bli övertygad! Edit: Stavning och ordvalsändring.
  4. +1 Leo: 1. Varför skulle growl eller rappkunskaper utesluta sångkunskaper? 2. Är det lätt att rappa och growla? Jag menar, om nu rappare och growlare gör sin sak bara pga av att det dom inte kan sjunga måste det ju betydligt lättare att lära sig rappa/growla. Lust visa hur lätt det är?
  5. Absolut, du kan skippa trummor här tycker jag. Själv hade jag gjort det. Ett förslag, om du absolut vill ha trummor, är ju någon form "puk-grove" eller möjligen nån typ av elektroniska trummor. Vanliga pop/rocktrummor tror jag nog inte riktigt på, jag tror mest det skulle göra låten mindre intressant/annorlunda. Men du ska såklart välja själv. Bra låt i alla fall.
  6. Vilken typ av trummor hade du tänkt dig? Jag tyckte iofs det är riktigt snyggt utan trummor! 🙂
  7. Jo, såklart! Rättning från min sida. såhär skulle det stå: Tappar med långfingret. Jag tycker det blir ett för vasst ljud med plektret när jag spelar för farmor och andra känsliga människor som inte kan hantera rockgitarrens fulla potential. Just det. 😊
  8. Tappar med långfingret. Jag tycker det blir ett för vasst ljud med plektret.
  9. Jag tror inte 5000 kr är en tokigt pris. Jämför med liknade "kopior" av andra tillverkare så som Epiphone. Det är ju svårt att riktigt veta eftersom det inte är en helt vanlig gitarr. Ibanez gamla kopior ska hålla en hyfsat hög kvalité men som med alla tillverkare så kan den variera. Du får nog gå lite på känsla. Bedöm efter skick och hur väl du tycker den spelar. Själv hade jag nog lagt ut den för lite mer med tanke på att att den förra säljaren gjorde det. Jag menar man kan ju inte sikta på att gå med förlust om det inte är väldigt bråttom att bli av med den. 🙂
  10. Det är en kopia av en "Gibson ES" gjord utav Ibanez, kan inte säkert svara på när den är gjord men inte det är inte omöjligt att den är från 1974, en så kallad "Ibanez Lawsuit". Läs mer här. Edit, jag stavar som en kråka.
  11. Välkommen! Jag tycker det här var kanoners! Är väldigt svag för lite mer originella projekt som detta och jag tycker du fått ihop det riktigt bra. Samtidigt som du blandar mängder av stilar så tycker jag du fått allt att smälta samman på ett sätt som känns helt naturligt. I like! mvh
  12. Kan var jag som hör tokigt men jag tycker att sången, den som kommer in med "oohhh", vid ca 3:30, att det låter lite som om den egentligen börjar ett par hundradelar tidigare men att ljudet har blivit klippt. Antingen för att börja exakt eller för att ta bort en inandning eller något annat som kommit med i tagningen. Nu börjar det väldigt exakt och med vad jag upplever ett klick som eventuellt kommer från klippningen men det kan ju också vara något annat som lurar mig. 🙂
  13. Bra låt! Tycker mixen i det stora hela låter riktigt bra! Två saker tänker jag dock på. 1. 3:30 vad händer där? Jag tycker inte riktigt om hur materialet verkar vara klippt, det låter inte naturligt. 2. Trummorna dränks möjligen fortfarande lite under refrängen framför är det riden som jag tycker är lite tyst.
  14. Det finns långt fler öppna ackord, andra sätt att ta "samma" ackord samt massor av massor av ackord med knepiga namn. Räknar man alla ackord finns lika många ackord som du kan kombinera toner. Det är säkert bra träning för vänsterhanden att lära in en massa ackord men jag tror du kommer ha mycket mer användning av att lära dig lite musikteori; vad som är en tonart, vad som är ett ackord, vad som är en skala och hur dom tre hänger ihop. Åtminstone känner jag att jag själv hade det.
×
×
  • Skapa ny...