Jump to content
Annons

merbid

Medlem
  • Antal inlägg

    108
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej alla glada! Jag behöver lite tips på hur jag ska kunna få alla mina leksaker att synca med varandra. Jag är helt ny på det här med midi, men tycker att det är väldigt roligt att hålla på. Jag har: en TT303 bassynth, en bolsa bass, en microkorg en mfb503-trummaskin. Det jag vill är att 303an funkar som start/stop och att bolsa bassen ska synca utan att spela samma saker som 303an. Hur gör jag detta och vad köper jag? Tack på förhand!
  2. merbid

    Trummor i Cubase?

    Jag planerar att köpa Cubase SE nu vid löning och undrar om jag måste införskaffa Reason för att kunna göra trumspår till mina låtar? Vad jag kommer ihåg så kunde man göra trummor ungefär som i FruityLoops med Reason, kan man göra någonting liknande i Cubase? Som trumljud har jag redan drumkit from Hell. Nu blev ju tråden lite blandad mellan olika program, men jag hoppas ni kan ha överseende med detta, det är ju framförallt Cubase den gäller.
  3. `Firewirekorten, tänkte försöka välja mellan dessa: TERRATEC PHASE 24 firewire 1995:- TERRATEC PHASE 88 rack firewire 4495:- M-AUDIO FWAudiophile 1995:- Phase 88an känns nästan lite overkill o ha hemma eftersom jag inte spelar in mer än en kanal i taget hemma. M-Audion är ful. Men phase 24, verkar vara både billig och ha det jag behöver. Ska jag köra på den?
  4. Oj, att en firewiregrunka inte kostade mer än så hade jag ingen aning om! Då får det bli o köpa en sådan och ett firewireljudkort då, dem verkar det finnas gott om i rackversion. Tackar tackar! Någon som vet om Behringers lilla tvåkanalsrörpreamp funkar överhuvudtaget? Tänkte ha den i repan för att spela in lite små oljud mest, så inte några jättekrav på ljudet. Hemma så tänkte jag köpa annat. Men för 995:-, får man en fungerande preamp då?
  5. Har tyvärr varken firewire eller andra ingångar på denna burken. Är det värt att köpa en grunka som konverterar usb till firewire? Såg en sådan på estrad häromdagen. Tack för svaren hittils!
  6. merbid

    Ljudkort i rackformat.

    Hej! Det var fruktansvärt länge sedan jag tittade in på det här forumet, men då jag nu länge gått i köpestankar kring en seriös hemstudio så undrar jag lite. Har sökt och läst en massa trådar, men hittar inte det jag vill ha. Jag vill ha ett ljudkort i 19"rackformat som endast kräver en ledig usb-port på datorn för att fungera. Söker tips inom alla prisnivåer, men därmed inte sagt bara de dyraste, utan alla som överhuvudtaget finns! Väldigt tacksam för svar. Rackformatet är bara en bekvämlighetssak, finns bara plats för ett kylskåp längsmed väggen fullt av rack, sen är resten redan upptaget! Alex/Merbid
  7. merbid

    Ett ljud i en låt?

    Vad är det för syntljud som man kan höra i det lilla syntsolot efter andra versen.. tror det är där iallfall. kan inte beskriva hur det låter, men jag skulle verkligen vilja experimentera med ett liknande ljud!
  8. Det närmsta " bra " jag provat är tyvärr line6 pod x i rackformat. alla nya pedalbordtyper som boss nya håller tyvärr inte den standarden
  9. Jam ska du hålla dig borta från! Gå ner till musikborsen eller sätt dig o jämför med andras annonser på tex vendolin! Spelar inte trummor själv, men det där är väl en del rätt bra saker? Sätt ut allt på annons med ett frågetecken på prislappen och testa.
  10. Gibson är ett skumt märke. Delvis så höjs priset då aaaa är bättre än aaa, delvis så höjs det för att det är dyrare att göra. Jag tror på den billigare av dem, men frågan är då om man vill eller inte vill ha kåpor på mickarna, beror ju på vilken musik man vill spela. Gå ut o testkör dem i nån bra stärkare allihopa så vet du ju sen!
  11. med penna eller papper?
  12. Här försöker man frammana lite roliga kommentarer men det enda man får är sura gubbar.
  13. Har bara hört gott om den. snygg liten väska får man ju till oxå!
  14. Jag köpte patchkablar på Estrad idag. 80 spänn för hmm om det var 8 stycken eller så... Men jag har för mig att det gällde endast de korta till effektborden..
×
×
  • Skapa ny...