Jump to content
Annons

awake

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ingen som kommer och skriker om helgerån?
  2. Han menar att en Twin inte är helt lätt att flytta runt, de väger ett halvt hus 🙂 Till killen ovan som vill ha mer ljud, är du nöjd med ljudet du får ut av din TT? För mitt tips är att testa spela med en 2x12" eller 4x12" med samma stärkare och se om du får upp volymen på det viset istället. Det kan bli en mindre investering än att tjonga ut pengar på en ny förstärkare. Ett allmänt inlägg i tråden också. Till de som vill ha mångsidighet i sin förstärkare skulle jag bara vilja säga att det faktiskt kan vara en bra idé att få till ett ljud som är riktigt riktigt bra istället för att få till tjugo ljud som låter halvtaskigt. Jag tänker närmast på Line 6 Spider förstärkarna, som förvisso har massvis med ljudinställningar men där alla låter kasst. Att ha en sådan förstärkare kommer förr eller senare leda till frustration för den som använder den. Kan vara bra att minnas att musikerns teknik också kan bidra väldigt mycket till ett mångsidigt sound.
  3. något säger mig att det kommer tjutas om helgerån från vissa håll angående detta.
  4. låter som någon typ av filtereffekt över också.. någon udda expressionvariant. eller så är det dålig kvalitet som får det att låta så
  5. Jag skulle vilja påstå att om budget är viktigare än den ultimata prestandan så är ett AMD-system att föredra. Ett passivt kylt ATI kort av någon budgetmodell till detta och du kommer en bra bit på väg. Det finns även passiva CPU kylare om man känner att ljudnivån i burken måste vara minimal, även om man går upp rätt så rejält i processorprestanda.
  6. ojdå. då har jag fått allt om bakfoten här :s jag trodde faktiskt maxima var nyare än så också. ursäkta mig 😳
  7. jag skulle tippa att boards of canada använder reason till de flesta av deras låtar. man hör vissa reason sound ganska tydligt.
  8. slängde in fools gold med the stone roses åt folket. hoppas det smakar!
  9. Den skillnaden som kommer innebära mest om du vill använda pedalen fullt ut är att en ME har inte förmågan att byta patchar sömlöst utan det blir ett hack när den ställer om sig. Jag vet att åtminstonde Gt-8an klarar av att byta patch utan att ljudet hackas upp det minsta. Det blir bra mycket smidigare när man använder pedalen live. Dock är en ME-50 dödligt enkel att ratta in ljud på, precis som en vanlig pedal. Medan en Gt8 kräver sin stund med att ställa in saker och ting som man vill ha det.
  10. om du är ute efter ett schyst reverb i pedalform så finns det inget bättre än en EHX holy grail enligt mig. som helge i växjö sa när jag köpte den, "det är två riktiga kalle-anka-lägen och sen finns det spring reverbet som är helt underbart bra". går att använda till mer än bara gitarr med väldigt bra resultat.
  11. http://www.all-guitar-chords.com/chord_name.php Där kan du klicka ut vilka toner du spelar på greppbrädan, sen får du namnen på ackordet/en som du spelar. http://www.all-guitar-chords.com/ Eller tvärtom, välj ett ackord så får du ut vilka toner du ska spela och var de finns på greppbrädan.
  12. Det enda jag tänker när du säger fylligt mellanregister är P90 mickar. Speciellt sound som inte är lika vanligt som SC eller HB pickups. Med andra ord en lång väg ifrån den SD JB pickupen du gillade.
  13. Om cubase har det du söker förutom funktionen för att timestretcha osv. skulle jag börja leta efter VST pluggar som du kunde köra med. Själv är jag väldigt dåligt insatt i den enorma världen av vad som finns tillgängligt för VST, så jag har inget att rekommendera. Men är det en lösning som du tror hade funkat?
  14. Nå, nu är det väl kanske inte så blåögt som jag fick det att låta i mitt förra inlägg. Jag var väl medveten om att det skulle bli problem med drivrutinerna, men jag körde på det ändå. Det ordnar sig tänkte jag väl och det gjorde det ju också. Men det var lika mycket ett hopfullt experiment som en vild chansning från min sida. Jag undrar dock varför man inte skulle kunna prata med supporten om sådana frågor? HP har på sin hemsida en förklaring på hur de ser på nedgradering och supporten på detta. Men jag antar att jag formulerade mig väl och ställde rätt frågor på rätt sätt. Det var ju inte så att jag gormade om att jag minsann skulle ha fram rätt drivrutiner annars så blir det liv och otyg, utan att jag förklarade att jag egentligen var mest intresserad av vad det var för komponenter (t.ex. till moderkortet och annat sådant) och att jag var väl beredd på att leta upp drivrutiner och lösningar på egen hand. Men så hade jag väl tur och fick 90% av det jobbet fixat för mig. Biten angående tredjepartsdrivers handlade om att det grafikkortet som sitter i datorn inte har offeciellt stöd av tillverkaren (nVidia) av någon anledning, men eftersom driversen är samma över hela deras produktserie fanns det entusiaster som hade en lösning på detta (www.laptopvideo2go.com). Rekommendationen från HP's håll var att jag skulle hålla mig till vista, de gjorde helt klart för mig att eventuellt krångel vad upp till mig att lösa. De sa också att de ofta får frågan om nedgradering och att de hade vissa bitar redan nedskrivna. Det är helt klart mer hedervärt för HP att hjälpa sina kunder att genomföra detta än att ge ett blankt nej så fort någon frågar. Ur kundens synvinkel då. Men som jag skrev ovan, jag tror att mycket handlar om sättet som man ber om hjälp på.
×
×
  • Skapa ny...