Jump to content
Annons

Hanse

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok, gött! Nu verkar jag få till en lite mer acceptabel latency 🙂. Funderar ev på att byta mitt Steinberg kort och byta till ett ljudkort som stöder usb 3.0, kanske får bättre flyt då..
  2. Jag drog ner buffersizen till 128 och sample rate till 44100, nu fick jag 14,6 ms latency. Men är inte detta en sjukt låg buffertsize, trodde 256-512 var standard typ? Har ganska dålig koll på detta :-) Kör förresten med en quadcore 3,2 Ghz på nya datorn Tack för hjälpen!
  3. Tack för tipset! 🙂 Lyckades få ner CPU belastningen till 9% genom att ändra energispar i windows 7. Men latencyn ligger fortfarande på 20ms. Hmm undra om Steinbergs asio driver är dålig och jag skall köra asio 4 all istället. Har ljudkort med USB 3,0 mycket bättre latency?
  4. Hej! Jag införskaffade nyligen en ny dator med USB ljudkort (Steinberg UR 22mkII). Jag har dock problem med latency med nya burken 🙁 I guitar rig 5 får jag en latency på 20 och cpu belastning på 30 % (high quality mode). Har laddat hem senaste drivrutinerna och anslutit till USB 2,0 ingången. I ljudkortets kontrollpanel är buffer size inställt på 256 buffer size, sample rate 48000 I gamla burken körde jag ett PCI audiophile 2496 och där får jag med samma preset i guitar rig latency på 12ms och cpu 18%, kör med 256 buffer size, sample rate 48000 Ny dator overall latency 20,2ms Input: 9,1ms Processing: 5,3ms Output: 5,8ms CPU 30% Gammal dator overall latency 11,9 ms Input: 6ms Processing: 5,3ms Output 0,6ms CPU 18% Någon som vet vad detta kan bero på, är det nya ljudkortet kasst helt enkelt? Funderade på att sätta in audiophile kortet i nya burken men upptäckte att jag bara har PCI express anslutningar. Men det verkar finnas kort som kan konvertera gamla PCI anslutningar till PCI express, vet inte om det kan va nåt
  5. Tips: -Lägg in ett gäng skalor på mp3 spelaren, sjung/humma med i skalorna så förbättrar det ditt gehör -Skaffa en "stressboll" eller vad det kallas och kläm ihop den med tumme och pekfinger, det stärker musklerna för barré ackord -Dra en handtralla varje rast, det borde ju förbättra högerhandens motorik 🙂
  6. Tjena gubbs! Ni kanske redan har tillräckligt med gitarrister, men tänkte bara säga att jag också e fett sugen på ett metal sammarbete. Jag bor i göteborg och är 27år. Ni kan kolla in mina låtar/riffs här: Jag har gjort allting själv förutom solona, som en polare lagt på 🙂 Låter detta intressant hör ev er till gunnarwennberg@hotmail.com MVH Hans
  7. Tja! Sångaren i mitt band bor i ett kollektiv, och han skulle behöva hjälp med att ljudisolera från grannar när han övningssjunger. Tänkte kolla ifall någon vet några bra konstruktioner för att minimera sång så mycket det bara går, typ någon form av box. Skulle tex en vanlig stor "stationär" garderob täckt med filtar fungera? Han har gott om plats i sitt rum för ett bygge, och det behöver inte vara bra akustik eller inspelningsmöjligheter. Tacksam för svar !
  8. Hej! Har börjat mixa mitt bands demo o skulle behöva lite hjälp. Tänkte kolla om det är någon som vet några bra EQ, kompressor och reverb pluggar som har inbyggda presets för tex sång, distad gitarr o bas. Tack för hjälpen! MVH Hasse
  9. Ok. Skall ta o kolla in det numret, låter nice
  10. Tack för tipsen! Är det nånting såhär du menar? http://www.fuzz.se/main.asp?go=15&src=...amp;iy=&im= (bild 3) Om jag har en fyrtolva vilken av högtalarna är då lämpligast att placera micken framför, eller det kanske inte spelar så stor vilken man väljer eller? På bilden ser det ut som de valt den som är längst uppe till höger Ungefär såhär eller? Skall kurvan stegras/flackas av, eller gå spikrakt ner? Duger det inbyggda filtret i cubase SX2 (Q) om man är nybörjare, eller rekommenderas något annat? Tack för hjälpen, Jävligt uppskattat!
  11. Hej! Tänkte kolla ifall någon vet någon bra guide på internet eller nåt musikmagasin hur man får till riktigt tunga o feta gitarrer, typ á la Metallica, Pantera etc Hur man skall placera micken framför förstärkaren, panorera, ställa in eq kompressor o annat. Här är min utrustning: Mick:Shure Sm57 Förstärkare: Engl fireball, Crate fyrtolva Dator: 2.4 ghz, 1 gig ram, Cubase Ljudkort: Presonus Audiobox USB Gitarr: Samick avion med EMG mickar Nån som har nåt tips?
  12. Hej! Jag har kopplat ihop ett Digitalt trumset (Alesis DM5) med addictive drums i Cubase. Jag hittade en rätt bra drummap på XLN audios hemsida som låter ok när man spelar med addictive drums, men en del trummor behöver bytas ut (Jag vill tex byta ut ljudet för tom 3 i AD med tom 2 istället) . Hur gör man för att assigna rätt trummpad på DM5 med rätt ljud i AD. Jag misstänker att det är något man skall ändra i drum map setup i cubase, men jag begriper inte riktigt hur. Någon som vet?
×
×
  • Skapa ny...