Jump to content

Anjou

Medlem
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutralt

3 Followers

About Anjou

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man

My music online

 1. Kan bara tala för mig själv här, men min missuppfattnig bestod i att jag trodde att kompressorn bara arbetade över tröskelvärdet. På så sätt föreställde jag mig releasen (utsignalen) som en omvänd mjuk kurva ned mot tröskelvärdet. Ju längre release, desto mjukare färd ned mot threshold. Därför blev det bara väldigt konstigt att se bilden för mig. Om det nu ligger till på det här viset, så är det ju väldigt enkelt när man väl förstår. Sen som du säger så är det ju en sak med en bild, och en helt annan med hur det upplevs.
 2. Bästa tråden på länge! Rättar till de missuppfattningar jag haft om kompressorn. Bra initiativ Valle! Fortsätt stångas, är också väldigt nyfiken på varför releasen får utsignalen att dippa så för att sedan stiga. Pumpeffekt?
 3. God fredag på er! Jag tänkte snart skaffa nya patchkablar till mitt pedalbord, och undrar om det finns några favoriter. Det handlar nästan uteslutande om 0.15m vinklade tele-tele jag behöver. Nu kan man ju fråga sig vad jag förväntar mig av kabeln.... Prio ett är byggkvalité, alltså hållbarhet. Sedan pratar många gitarrister om att vissa kablar reducerar brum mer eller mindre bra. Det finns även en klick människor som tycker sig höra skillnad i ljudkvalité mellan olika kablar. Meningen är inte att skapa ännu en fredagstråd, för det sköter andra medlammar galant! ..Men känn er fria att tipsa om bra kablar, och motivera gärna varför! /Anjou
 4. Någon mer som upplevt problem med uppladdningen till sprend senaste tiden? Avbryts nästan hela tiden. Har graitsversionen av dropbox och upplever väldigt märkliga upp- och nedladdningshastigheter. Oftast runt 5kb/s uppströms. Länkar från vänners dropbox går ofta inte att ladda ner komplett utan stannar efter ett tag. Är det för att man ska köpa fullversionen eller? Vad funkar stabilast idag av gratistjänsterna tycker ni?
 5. Förvisso.., men det blir inte lika exciting då....
 6. Hade det varit exempelvis Antress som släppt pluggarna så hade det nog inte varit många som varit intresserade.... Waves låter ju bra per automatik. Det vet ju alla! (Plats för ironismileyn) Jag väntar på deras nästa serie... "No-Knob". Tror många kommer att testa denna serie pluggar, men de flesta yrkesverksamma mixare kommer nog hålla sig borta av samma skäl som musiker skyr virtual guitarist. Perfekt om man har turen att pluggarna gör det önskade jobbet på ens material, tråkigt annars.
 7. Lite ska man väl göra själv också Det har faktiskt löst sig så fint att basisten hade ett Firestudiokort som han var villig att offra!
 8. Kryp ur ditt skal och berätta hur det verkligen ligger till.
 9. Japp. Det där är jag med på, det var bara grejen att det kallas 2 5 1 när ackorden uppenbarligen inte har dessa funktioner i tonarten. Får väl bjuda på en enkel då C9 - B7 #9 - E
 10. De få gånger jag hamnar i situationer då det är ok att spela för mycket och smaklöst på mitt instrument så tänker jag inte i skalor, utan plockar mer fragment från ackord som ligger lite lagom utanför tonarten. Lydiskt i dur, och doriskt i moll är annars favoriter.
 11. Är lite förbryllad över att exemplen ovan kallas 2 5 1, för mig går det inte ihop, men sen var det ju ett tag sen man läste sådant. Olika former av kadenser i mitt tycke, och sen är det bra med det.
 12. Tackar! Har spanat in samtliga dessa sedan innan, och hört både gott och ont, men så är det nog med allt inom ämnet. Med tanke på ditt nick får jag ta dig på ordet angående ljudteknikerna Vi kommer dock åka med samma tekniker så det blir bara en huvudvärk
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.