Jump to content
Annons

BoJonatan

Medlem
  • Antal inlägg

    77
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av BoJonatan

  1. Har numera en AEA R84 GUD vad fint den låter. Mer topp i ljudet än vad jag trodde det skulle vara. Rökigt, fylligt, mjukt. Kör den med en P-solo Tack och hej!
  2. Allright. Det lutar faktiskt åt en AEA 🙂 Jag lockas av utmaningen helt enkelt. Tack för alla intressanta svar!
  3. BoJonatan

    Beslutsångest

    Jag ska strax investera i en mikrofon. Jag är trött på mikrofoner runt 2000:- med för mkt diskant.. (och hela den historien) Det lutar åt att jag beställer r84:an med en bra preamp till. Det jag kommer spela in är sång, gitarr samt diverse stråkinstrument. Jag har redan förstått att det är lite eget experimenterande och upptäckande som gäller med en bandmikrofon. Det är samtidigt det som lockar också. Kan folk --->med erfarenhet av bandmikrofoner<----- ge mig lite för och nackdelar med dem? Är det som jag fantiserar om i mina drömmar.. att det är drömmen om man vill spela in sparsamma låtar med stråk, gura osv? (Claes om du hittar denna tråd så vet jag redan vad du kommer skriva 🙂) Tack för åsikter!
  4. Ok, säkert det? Får testa mig fram på det spåret 🙂 Tack
  5. Hej! Ska inom kort införskaffa en bandmikrofon och preampen P-solo från True systems. Mitt interface till datorn är en mbox 2 mini. Hur löser jag denna signalkedja utan att förlora goa detaljer från mikrofonen. Läste nån stans att det bästa är att koppla en telesladd från preampen till linjeingången på mboxen.. och se ha väldigt lite gain på ratten på ljudkortet. Några erfarenheter?
  6. BoJonatan

    Edit.

    Det har du allaf rätt i. Grejen är att du hör ju mer detaljer i bra studiomonitorer. Du kanske hör någonting som skulle låta kasst i en viss typ av högtalare, som du missar i dina hifi-högtalare i bilen osv. Risken med att mixa i datorhögtalare är just att man kan missa problemområden i ljudet. Men det är ju otroligt sant att man ska refrenslyssna omkring lite osv. Min erfarenhet är att ju bättre studiomonitorer man mixar i.. ju mer låter det när man lyssnar sen i sin stereo/bil/ipod osv som det gjorde i monitorerna. 🙂 För du är seriös va Soxic? När du tycker att man lika gärna kan mixa i ett par datorhögtalare?
  7. Satt nån timme o pillade. En härligt basig, överkomprimerad version. Tadaa kul ide btw https://www.studio.se/index.php?autocom=d...p;showfile=9337
  8. Hallå! Är inte hundra på om jag är ute på rätt spår här.. men visst är Beat Designer en trummaskin där du kan skapa loopar genom att klicka in "patterns" osv? Vet allaf att i pro tools så följer trummaskinen 'boom' med.. som funkar på det sättet. om valet står mellan Cubase 5 och PT8.. lätt PT8 😄
  9. Måste bara slänga ur mig: Har använt Cubase i 6 år, Logic i 2 år.. bytte till Pro tools förra sommaren (2009) Det är det bästa som har hänt mig! Godnatt!
  10. Danielsson: Självklart 🙂 Som sagt. Har inga verk som kan dra in pengar genom Stim så den biten är avklarad. Hehe skapa dåliga produktioner hela dagarna? Nej jag brukar skapa bra grejer. Det är ju som sagt inga låtar med vers, ref osv som gäller här. Utan 2 min snuttar. Det är bara och exprimentera fram saker. Idéerna tar ju aldrig slut. Om man sitter och råkar komma på en skön text och grund till en ev "hit". Så säljer man ju inte den såklart. Detta är en annan typ av musik som efterfrågas. Nja kreativiteten är inte i farozonen. Har redan bra rutin gällande detta.
  11. Mm det var ju visa ord. :)Kunde inte sagt det bättre själv.
  12. Jo allt dedär förstår jag. Nackdelarna med att lämna stim. Sen är det ju inte så att man binder upp sig på livstid till detta företag. Detta ser jag som en bra lösning för mig just nu. Min grej är alltså inte att jag strävar efter att få till musik som ska spelas på radio, skivor osv. Utan helt enkelt produktionsmusik. I dagsläget verkar denna lösning - detta företag vara det mest lönsamma/bästa för mig. Jag kanske låter naiv. Men jag kan ju alltid gå med i stim i efterhand. Och säga upp(ja man kan faktiskt säga upp sig) från detta hemska företag.
  13. Men hörrö. Varför skulle det vara idiotiskt för mig? Vi har ju olika sätt och jobba med musik.
  14. Mm jag ska kolla upp detta mer. Även försöka få kontakt med Stim. Precis som någon skrev så är det ju grejen att man måste gå ur Stim som är problemet. Men men. Tack för alla svar och funderingar!
  15. Mm det är jag medveten om. Hade på känn att denna tråden skulle bli lite en parad av personliga åsikter ang dom två modellerna. Utan nåt svar på det jag från början frågade. Men tack ni som svarar vettigt! Finns redan massa trådar om detta att man inte ska "ge bort" rättigheterna till sin musik till företag som det jag menar i tråden. Skulle vilja veta hur många av dom som(precis som jag) inriktar mig på samplingsbaserad instrumental musik OCH har en så otroligt mycket bättre deal i dagsläget än den jag och andra blivit erbjuden. För vissa år det ju ok att slänga ihop lite skön musik på 2 min några ggr Per dag/vecka, få betalt direkt..osv. Själv skulle jag inte ha problem med detta. Få betalt för nåt man tycker är det bästa som finns att göra:) Stim skiter jag just nu i för övrigt.
  16. Hm kan ju kolla upp det. Tack för alla svar, i synnerhet svar ang Stim. Att folk tycker att denna affärsuppgörelse är skrot vet jag redan. Men som sagt. Dom som skriver positivt om det är ju dom som jobbar för detta företag. Finns det någon som har nåt negativt att säga om sin livssituvation som arbetar för dom?
  17. Jaaaa så måste det ju vara!
  18. Nja.. Känns inte som en dålig deal. Inte när man läser vad dom som faktiskt jobbar för detta företag skriver här på forumet 😆
  19. BoJonatan

    Att lämna Stim

    Jag har blivit erbjuden att jobba för ett företag som verkar passa som handen i handsken för mig. Kruxet är ju att jag inte kan vara Stim-medlem. Hur i häcklefjäll kan jag gå ur stim omedelbart? Några erfarenheter? Sist jag hade med Stim och göra var för 10 år sedan, när jag hade skrivit en låt som vann lilla Sportspegelns musiktävling. Sedan dess har jag inte varit aktiv i det offentliga musikrummet så att säga. Hjälp mig! Är alltså enda möjligheten att vänta till december 2010 för at få gå ur stim? När skulle man ha accepterat det avtalet ?
  20. Okej. Tack! Inte Dj versionen jag är intresserad av. Blir o köpa i Sverige då isåfall. Eller så blir det Neumanns nya tlm 102 ☺️ Billig! Frågan är, hur låter den?
  21. BoJonatan

    Beställa från usa

    Vad kommer jag komma upp i för summa om jag beställer denna trevliga bandmikrofon från staterna? 1000 dollar ligger den på.. om jag beställer från Mercenary Audio. Hur mkt blir det i tull, skatt och tjugo andra avgifter som brukar dyka upp? Är det värt det?
  22. Jag hare n M-audio 88es som funkar fint med pt8. Är usb som gäller då. Inga problem. Bara plugga in o köra!
  23. Gillar känslan i introt framför allt. Gitarren som knäpper är lite härligt stressig på nåt sätt.. fina stråkar osv. Vem har gjort den?
  24. PSP's pluggar, classik studio reverb. Pro tools eq och kompressor 😄 Tycker pro tools har det mesta man behöver i standardeffekter.. dock inget reverb jag är nöjd med. Kontakt 2 = måste ha. Använder jag till bland annat ew's stråkar. Ivory=måste ha, är mitt piano. Ohmnisphere är trevligt också.. men hade klarat mig utan det.
×
×
  • Skapa ny...