Jump to content
Annons

Studiomedlem

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. tack wiseguy! men nu sökte jag ju inte faktiskt inte en "free mp3 converter OSX", utan jag undrade vilken/vilka som converterde med bäst ljudkvalité. Jag har haft dåliga erfarenheter med windowsconverters som låter skit, men det kanske var länge sen och de alla låter bra nu.
  2. VIlken är den bästa mp3 konverteraren för os x? Jag är ute efter den bästa ljudkvalitén. Tipsa gärna om gratisprogram oxå om ni vet några. Tack!
  3. Jag vill ta en låt, lägga på en kick, och få låten att ducka för kicken. Jag vill inte köra en vanlig sidechian, utan jag vill göra så att låten endast duckar på de frekvenser som kicken jobbar. Ungefär som att man hade en multibandkompressor med sidechainfunktion på låten som analyserar exakt vilka frekvenser som kommer in via sidechainsignalen (kicken) och duckar för de. Så att kicken lite gran ersätter de frekvenser som komprimeras ner. Förstår ni hur jag menar? Finns det någon här som vet hur man får till detta exakt? Jag jobbar i logic och vore grymt tacksam för hjälp. Jag har sökt både i det här forumet och på google, jag hittade en tråd här men där fanns inget svar. Här är en annan kille som undrar samma sak på ett annat forum. http://groups.google.com/group/alt.steinbe...16518a?lnk=raot
  4. Alltså när du bouncar det till mp3 / wav eller aif. ja, 16 bit. Helt ärligt så hör jag inte vad som ör problemet med ljudet. Du kanske menar att trumman duckar för basen? Pumpet beror troligen på dåligt laggt kompressor o limiter. Jag har inget problem med ljudfilen. Allt låter som det ska och inget pumpar på något sätt och kompressor och limiters ligger som de ska. Det är först efter att jag importerat in ljudet i filmredigeringsprogrammet adobe premier (inte ens då är det något problem på ljudet), exporterat ut filmfilen med det nya ljudspåret (inte heller då är det något problem med ljudet) och laddat upp filen på youtube som problemet med ljudet uppstår. Det låter till och med rätt i youtube i början. När det väl har laddat klart och det går att titta på är allt frid och fröjd. Sedan efter 15-30 min dyker det upp en knapp som heter "watch in high qulity" (youtube verkar processera klippen ytterliggare en stund efter att den går att titta på) och det är då problemet uppstår. Som jag skrev är det ju inte den vanliga pumpen som vi är vana vid som jag pratade om. Probelemet var ju att det pumpade "åt andra hållet". Inte att trumman duckar för basen, mer tvärtom, ungefär som att man skulle ha lagt en gate på låten som reagerar på höga transienter och pumpar upp de ännu ett par db, så att trumman ibland slår skithögt. Är det ingen annan här som hör det?
  5. Här är klippet. Jag som hela tiden har påstått att FL Studio är nästan lika bra som vilket annat program som helst får kanske äta upp det nu. Jag har provat att ladda upp monoversioner och det är samma sak där. Det konstiga är att det låter som det ska de första 30-60 minuterna. Sedan dyker "watch in high quality" knappen upp så börjar ljudet pumpa. Youtube verkar fortsätta processera klippet en stund efter att det går att titta på den. Det är ganska bråttom att få det rätt, så jag är väldigt tacksam för hjälp. Det här klippet är inte uppladdat i mono dock. http://www.youtube.com/watch?v=bQk1bxymKZw
  6. asparsyntes? har aldrig hört talas om det tidigare och när jag googlade det kom det inte upp ett enda resultat. Det finns inget sätt att motverka det här?
  7. Jag har provat och sänka, lägga på olika mulitmaximixerz osv men ljudet pumpar fortfarande när jag laddar upp klippet på youtube. Jag menar inte att det pumpar som i sidechaining eller som när man har dragit på masteringsverktyg för mycket, utan tvärtom. Det sjuka är att det är transienterna som peakar extra. Det är där det "pumpar up" typ. När kaggen slår så blir det skithögt just där attacken på kicken ligger. Det pumpar inte när jag lyssnar på ljudfilen som jag har exporterat ut från musikprogrammet, det pumpar inte när jag lägger in den i videoredigeringsprogrmmet adobe premier, det pumpar inte heller när jag exporterar den färdiga komprimerade filmfilen från premier. Det är först när jag fått upp det o på youtube som det börjar "pumpa", och jag har provat olika filformat och ljud och bildinställningar när jag exporterar. Har någon varit med om detta och vet vad det kan bero på?
  8. Serial står på själva boxen (fick ingen kartong, manual eller papper). Authorization-koden, kan det vara det som står på själva PT skivan? det står något som verkar vara en kod i fetstil i slutet av "all rights reserved..." texten. Hur får man tag på authorization-koden annars?
  9. Jag har följande: Mbox, nätkabel, firewirekabel + Pro tools 7.1 install skiva (digirack & bomb-factory pluggarna inkluderade). Vad behöver jag för att komma igång och få allt att funka? Behöver jag installskiva till Mbox:en? Visst behöver jag någon kod till PT? Är det något mer?
  10. Hur presenterar man en låt för radio? Hur ska den korta texten/pressrelasen som skickas med skivan se ut? Något speciellt man bör tänka på? Är det någon som har en mall / bra exempel jag kan utgå ifrån?
  11. Hey! Jag är nästan klar med bygget av min första studio. Den ligger i en källarlokal där jag inte har några grannar brevid. jag har däremot en lägenhet ovanför mig. Huset är gammalt och med rejäla väggar så det blir inte så mycket ljudläckage. Däremot har jag massor med rör i taket som leder massor med ljud upp till lägenheten ovanför mig. Så jag undrar, finns det någon här inne som har tips på hur jag kan ljudisolera rören? Jag vore tacksam för både amatör-och proffsmässiga lösningar.
  12. Studiomedlem

    Publishing?

    Hey. Det är så att jag förmodligen ska skriva ett publishing kontrakt med ett svenskt välansedd publishing bolag. Jag är en producent och producerar hiphop. Problemet är att jag inte är 100 på vad det innebär och hur det funkar och jag vill inte komma dit och se ut som ett frågetecken när det är dags att skriva under. Så som jag har förstått funkar ett publishing bolag så att (i mitt fall som producent) de hittar artister som de ger mina produktioner till ungefär som ett management eller liknande och sedan tar en summa av mina intäkter. Men hur funkar det exakt? vilka intäkter går genom dom? Skivförsäljning går genom dem...men går t ex stim penger genom dem? och hur många procent brukar de ta? Vore väldigt tacksam om någon kunnig kunde beskriva lite hur det funkar rent praktiskt.
  13. Vad har ni för tips på pluggar som man kan använda sig av för att smutsa ner eller få ett krispigare ljud på kanaler eller en hel mix. Någon tipsade mig om Izotope trash...
  14. Studiomedlem

    Giga i FL?

    Vet någon om det finns något sätt man kan använda giga i FL Studio? någon plugg eller liknande? Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa ny...