Jump to content
Annons

CharlesS

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Då så, bara att skapa ett nätverk "Nätverkssymbolen, Skapa nätverk...". Det är bättre att göra så än att köra via router, då man får lägre latency. Jag hittade steg för steg instruktioner någonstans för AC7 någonstans på nätet, detta steg borde vara med. Lycka till!
  2. Notera att du inte behöver någon trådlös router, utan bara att macen har trådlöst nätverkskort. Har inte typ alla mac:ar det, eller vad sitter du på?
  3. Det var ett helt TV-program om "The look" för ett tag sedan, med massa filmat från studiosessions och då sa man som sagt att introt/"hooken" lyfts in från en annan plats i låten. Leta fram det, så kanske man kan se vem som spelar. Mycket snack också om att Gessle försökt programmera 4:e delar, men att det råkat blivit åttondelar på någon synt (basen?).
  4. Nej, det är inte dött lopp om man inte har kontakter från början. Kontakter är något man skaffar sig genom att vara med på olika ställen och alltid leverera 110%. Det ena leder till det andra. Musikutbildningar är t.ex. ett sätt att skaffa kontakter.
  5. ??? mda-epiano samt MrRay går fortfarande att ladda ner om man letar lite, låter helt ok. Men nuförtiden när Scarbee Mark I kostar 69 euro, så är det inte mycket att tveka om, IMHO.
  6. Kör Novation Nocturn med Automap. Fungerar kanon, det finns ett specialinterface mot Automap så att det t.ex. byter mappning när man byter rack-modul, och man kan spara inställningar så att t.ex. alla combinators får samma mappning. Av någon anledning kan man inte ratta insert-effekter i Record, men det kanske de har fixat i 1.01 (står något om det i release notes). Ska uppgradera till Novation Remote Zero när jag får "ändan ur", för att få lite rattar och reglar till.
  7. @Demonproducenten Det finns MIDI-merge boxar, men det känns ju lite old-school när man kan göra det i mjukvara. @Mats77 Jo, det är ju lite trist med Reason/Record, att vissa saker bara går inte att göra. Själv har jag lite samma problem med mitt PCR-300 som jag har kopplat till ett externt keyboard till. Det använder två olika portar för MIDI-IN, och det man spelar på PCR:en. Det går bara att använda ett klaviatur åt gången, och man måste ställa om master-keyboard. Inget jätteproblem dock.
  8. Sorry, det blev visst lite syftningsfel i förra mailet: midi-yoke är för PC. Kolla in http://www.midiox.com/, där är kanske även svaret på din andra fråga om att mappa om MIDI-signaler finns (midi-ox).
  9. Sitter med samma fundering om iMac som TS. Tror inte på SSD eller USB3.0 än på ett tag, men det har faktiskt ryktats om touch-screen på iMacar, och det skulle ju vara coolt och kanske t.o.m. användbart. Så jag kvar på min gnissliga slöa PC ett tag till.
  10. En lösning som jag sett på dylika problem kan vara midi-yoke, har inte testat själv dock. Kör du Mac så tror jag att man kan fixa det i operativsystemet bland dina MIDI-devices, genom att routa in all MIDI till det du använder som master keyboard. Sorry för lite taffliga svar och lösningar!
  11. Det jag skulle vilja göra är att kunna skapa ett MIDI-track i R/R för ett VSTi, och sedan få tillbaka audio för att kunna lägga R/R effekter, t.ex. Screamer. Som jag förstår det är det icke möjligt, då man inte kan köra R/R som RewireHost. Om någon har en lösning på det så är jag idel öra. Reasons synthar är vad jag förstår världsklass, man behöver inte någon VSTi. För akustiska instrument är det inte lika självklart. Själv så har jag köpt olika VSTi, som blivit favoriter (t.ex. Scarbee Rhodes, Pianoteq), och då är det lite trist att de ska behöva bli hyllvärmare, samtidigt som de låter bättre än Reasons. Nej, men det finns ju VST-plugins där man kan göra det 😕. Record verkar annars ha ett lättjobbat interface för att spela in olika tagningar, välja ut partier.
  12. I kombination med saknaden av ReWire in. Jag har varit snubblande nära att slå till på Reason/Record, men samtidigt finns det VST instrument jag inte vill släppa. Om man hade den kombinationen skulle det i alla fall vara möjligt för den händige att få in VSTi i Record/Reason.
  13. Jag har ett sånt, och kan rekommendera. Det är bara att plugga in och köra både på PC och MAC, och det känns hyffsat gediget. Spelkänslan är bra för storleken, arpeggiatorn är kanske mest en gimmick. Jag använder det för att ha ett keyboard (väldigt) nära datorn när jag arrangerar, för att testa ackord, eller för att ta ut låtar. Har även tänkt att ha det som resekeyboard, för att kunna jamma på hotellrum när man reser med jobbet, eller så. Jag har tidigare använt något liknande som hette MIDI-start, som inte var anslagskänsligt och därför rätt trist. Det pajjade när jag råkade kopplade in en växelströmsadapter i det, men det är en annan historia. Äger dessutom ett Edirol PCR-300, som är i en helt annan storlek och prisklass.
  14. Använd Lilypond! Påminner om abc-notation, men är mer genomtänkt och utprövat. Att slutresultatet om man kompilerar blir snyggare än de flesta kommersiella verktyg är ytterligare en bonus.
  15. Horn är ju mest för brassensembler, eller blåsorkestrar, så det är ju ett ganska smalt instrument. Känner en del trumpetarkollegor som bytt till horn för att öka chanserna att komma med i musikpluton/in på ackis/med i andra orkestrar. Lite tråkstämpel som sagt, Mycket bakslag 😲. Svårighetsmässigt är det väl jämförbart med trumpet, har för mig att det är lite enklare att komma uppåt i registret på ett horn. På valthorn använder man "fel" hand (d.v.s. vänster) till ventilerna, så det blir till att lära om om man spelat trumpet innan.
×
×
  • Skapa ny...