Jump to content
Annons

Bierball

Medlem
  • Antal inlägg

    213
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt
  1. Jag har en Keystation 61 från M-Audio och undrar om det finns något sätt jag kan aktivera Mutefunktionen på en kanal i Logic 9 via den. Jag har läst manualen men förstår inte riktigt om detta är möjligt. Går det att använda en av oktavknapparna till detta ändamål? Jag använder ändå inte oktavfunktionen alls.
  2. Tusen tack, det fungerar och jag fattar till och med 🙂 En ovanlighet när det gäller sånt här, jag spelar mest gitarr. Smart Control Assignments kommer jag att använda flitigt i framtiden. BTW, vad är en "trackstack" för något?
  3. Jag har lånat en KeyRig 49 som jag använder för inspelning och övning. Har läst i manualen hur man kan programmera modulationshjulet så man istället kan ställa volymstyrkan på det ljud man använder med det. Det funkar men då blir modulationshjulet en global volymkontroll och jag har två kanaler i Logic med varsitt ljud (båda från EXS24), ett piano och ett stråkljud och skulle vilja kunna styra ENDAST stråkljudets volym med modulationshjulet, hur gör jag då? Hoppas jag gör mig förstådd, detta med midi är en djungel för mig.
  4. Tack för svar men nu kör jag ju som nämnt Logic Pro 9 och inte Pro X. Kan dock meddela att felet med toner som klingar när de inte ska och att ljudet fryser är avhjälpt. Det var den usb-hub jag använde för att koppla in midikeyboarden som var felet. Kopplade direkt in i min iMac och nu funkar det som det ska.
  5. Jag kör fortfarande Logic Pro 9 och använder en lånad M-Audio KeyRig 49 för att spela piano och synthar och har tre problem: Varför fryser ljudet ungefär var trettionde minut när jag spelar? Varför får jag upp en ruta som säger att "Device “Mackie Control” is assigned to MIDI Port “CME U2MIDI” which is not present."? (CME U2MIDI var min förra midiklaviatur) Varför klingar tangenten B1 i all evighet trots att jag inte trampar på sustainpedalen? Detta är unikt för just B1, alla andra tangenter funkar som de ska. Vad kan jag göra för att eliminera dessa problem, för det måste väl gå?
  6. Jag har googlat efter en enkel pianoplugg/app som inte kräver ett värdprogram och är snabbstartad. De flesta program av denna typ verkar vara för människor som inte har en midikeyboard och vill spela via tangentbordet men jag vill spela piano "på riktigt". Tips?
  7. Jag har googlat och kollat på ett antal Youtubeklipp men jag blir inte klokare. Vad jag letar efter är något i stil med HALion one i Cubase eller EXS24 i Logic. Den ska vara multitimbral så man kan spela med flera ljud samtidigt. Sampletank, verkar ok, men vad finns det mer? Min plan att använda Garagebands syntar föll samman då man bara kan lira med ett ljud i taget i iPadversionen. Tacksam för tips.
  8. Hej alla, det är första gången jag skriver i denna avdelning. Jag håller mest till i Logictråden. Jag har skaffat iPad (2) och bestället ett Camera Connection Kit samt midi till USB-sladd från Thomann. Paketet finns att hämta ut efter klockan 16.00 idag står det på en avi jag fick i brevlådan igår. Eftersom jag är ny på det här med iPad och rätt grön vad gäller syntar så undrar jag nu helt enkelt om jag har fattat rätt; Jag kopplar in CCK i paddan, USB-änden från CCK och in i min midikeyboard (som faktiskt är en "riktig" keyboard, en Korg M1 men den tjänar som midikeyboard). Från hörlursutgången på "paddan" drar jag en 3,5 mm stereosladd till en av mixerns stereokanaler. Sedan startar jag Garageband, letar upp vilket eller vilka ljud jag vill leka med och spelar arslet av mig. Är det så enkelt?
  9. Jag ska ju inte spela in något, bara lira keyboard på vissa låtar med bandet. Kanske jag tar snåljåpens väg och bara köper ett CCK och en stereosladd.
  10. Denna dockningsstation borde väl funka? http://www.thomann.de/se/griffin_studioconnect_global.htm Jag tänker som så att midikeyboarden går till midi in i dockningsstationen och för att koppla ihop dockningsstationen med paddan används ett Camera Connection Kit. Audiosignalen skickas från RCA-utgångarna till mixerbordet. Det borde väl funka? Eller räcker det med ett CCK och en stereosladd från paddans hörlursuttag till mixer?
  11. Hoppas ni står ut med några dumma frågor från en iPadnovis. Jag undrar vad som behövs om man vill använda en iPad ihop med en midikeyboard ut i PA:t. Efter vad jag har förstått så behövs både ett Camera Connection-kit och ett interface men hur kopplar man allt? Sen behöver jag även tips på en bra och gärna enkel syntplugg med schyssta stråk-, kör- och pianoljud.
  12. Håller på med en låt där jag knappat in ett ritardando i Tempo-linjen. Nu vill jag flytta hela detta ritardando två takter åt höger eftersom jag förlängt ett tidigare parti. Finns det en funktion för detta, alltså att flytta hela "rittens" markeringar med en gång eller måste jag göra om från början?
  13. Hade glömt denna tråd, men kan nu berätta att problemet är löst. Om någon är intresserad så sätter man GR-30 i "Poly-mode" och kopplar in midiklaviaturen. Detta funkar i repan, men jag har inte lyckats få ljud i Logic. Det är mindre betydelse, det är live jag ska använda GR-30. I alla fall till jag får råd att köpa en MBP.
  14. Wellness tips funkade, tack för det. Har startat ny tråd nu, där skissen är bifogad.
×
×
  • Skapa ny...