Jump to content
Annons

GuruX

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av GuruX

  1. Jag passar på att tipsa om en serie då. Brittiska BBC's serie "Soul Deep" 6 x 1h Grym serie som går genom soulhistorien, från Ray Charles till hiphop idag. Snudd på obligatorisk för en riktig souldier. Jag tycker den är i klass med Standing in the shadows of Motown.
  2. Det är inte så bara att de andra programen tror att de ska spela upp ljudet genom nån annan enhet? Kolla det. Jag fick problem när jag installerade min USB-telefon. Då trodde windows helt plötsligt att allt ljud skulle spelas upp genom den.
  3. Personligen så tycker jag att du ska skaffa ett akustiskt piano om det är en möjlighet. Läs på lite på nätet om vad du ska titta på när du köper ett beggat piano. Klaviaturen på ett digitalpiano tycker jag brukar vara rätt "naturtrogen". Men ljudet från ett digitalpiano blir aldrig som det från ett akustiskt piano. Att stämma ett piano tror jag går lös på ungefär en tusenlapp. Är det nedstämt mera än en kvarts ton kan det kräva flera stämningar innan det blir bra.
  4. Det finns flera coola klipp med Nicholas Brothers på Youtube! 🙂 :) Nicholas Brothers är verkligen legender inom steppvärlden. Tyvärr så var det ju så på den tiden att svarta knappt fick vara med. De tilläts att komma in och göra ett nummer eller två, men inte föreställningar. Här är ett helt otroligt grymt klipp med dem.
  5. Vad du egentligen behöver är ett piano med en inbyggd tvåkanalsmixer som är kopplad till pianots högtalare. Är man lite händig så skulle det ju kunna funka att helt enkelt klippa sladdarna till pianots högtalare och sätta mixern mellan. Det blir lite meck och du förverkar garanterat garantin på pianot. Men det skulle vara tufft! =o) Eventuellt skulle du kankse behöva en liten förstärkare efter mixern också, om det inte är så att högtalarna och line ut har varsin liten förstärkare. Då sätter du mixern innan högtalarnas förstärkare. Ska du börja bygga är ett hett tips www.elektronikforumet.com där kan du få hjälp.
  6. Var inne på freddans musik och testade den igår. Verkligen ett trevligt piano. FP4 stod uppställd intill. Den var också trevlig, men har ju inte alla tuffa inställningsmöjligheter. Inte samma oscillator heller förstod jag. Och mindre högtalare. Jämförde också med Yamaha P-140, men då tyckte jag att båda Rolandpianona var bättre. Det enda som talar emot FP7 är att den är lite tung. Men jag får väl skaffa mig en såndär pensionärsväska med hjul.
  7. Nord Electro finns väl som rackmodul. Vad jag har förstått är det en lite bantad version av nord stage. Det finns andra trådar om den. Länk här http://www.4sound.se/ProductDetails.aspx?m...rticleId=430255 Så är det bara att köpa valfritt klaviatur till.
  8. Jag har börjat gå i tankarna att jag ska skaffa mig ett ordentligt piano nu. Allra helt skulle jag vilja ha ett akustiskt, men det är så bökigt att ta med sig när man flyttar runt. Jag är snart klar musikalartist och räknar med att flytta runt en hel del. Så det måste gå att kasta ned det i en bag och hänga på axeln. Ah, jag gör en lista på vad jag vill ha. 1. Pianoljud. Jag vill ha ett piano med så bra akustiskt pianoljud som möjligt. Kommer antagligen inte att använda något annat ljud. 2. Bärbarhet. Det ska gå att ta på axeln i en bag. Stativet i handen. Det är okej om det är lite halvtungt, jag är stark! =o) 3. Full klaviatur, 88 tangenter. Vägda. 4. Högtalare. Det ska funka att köra utan ett stort PA. Ja, inte för uppträdande då, men de inbyggda ska låta trevligt när jag sitter vid pianot. Spelade lite snabbt på ett Roland FP7 idag. Det verkade som ett ganska trevligt piano. Vad jag har förstått har det en massa funktioner för USB och sånt. Det är inte nödvändigt. Hoppas att ni här har lite schysst tips på pianon.
×
×
  • Skapa ny...