Jump to content
Annons

azoapes

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Såvitt jag vet finns det du söker inte i den prisklassen med professionellt god ljudkvalitet. Förslagen ovan saknar antingen vägda tangenter eller kompsektion. Nord Electro saknar båda, så det är väl ingen hit i detta samanhang... Kolla på Roland FP-4 t.ex. som har något som kallas Session Partner. Gå till en musikbutik och be dem demonstrera och snacka lite med dem om vad du söker.
  2. http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_syth..._owl_city_video
  3. Har du spelat på Nord Piano? På NAMM då eller? Men inte spelat på Stage... så du har inget bra att jämföra med? Synd! 😄 SV-1 skulle jag inte säga är mångsidigare... de har nästan samma instrument, förutom att Nord Piano har 0,5 GB i minne som man kan lägga in grejer i. Det går inte att byta ut ljuden i SV-1... Jo, det ska vara samma klaviatur. Jag kollade det med musikbutiken idag. Jag tänkte mest på rhodes, clav, wurl etc. när jag jämförde ljuden i SV-1 och Electro. Nord Piano kommer ha bättre pianoljud än vad som tidigare gjorts, såvitt jag vet. Updatering på min fråga: Jag gick just och spelade på Stage och fick känslan av att Nord Piano kommer sopa banan med SV-1 på alla punkter. Jag kommer att vänta så länge inget oväntat händer.
  4. Det är ju alltid svårt att jämföra maskiner, allt är så individuellt och man behöver/värderar olika saker olika mycket etc. Men om jag ska välja mellan Korg SV-1 vs Clavia Nord Piano 88 ... vad är då era reaktioner? Jag har provspelat SV-1an och den låter riktigt bra. Ungefär lika bra som Nord Electro, i mina öron. Den var rolig att spela på, vilket Nord Stage inte är. Undrar om N Piano får samma klaviatur som N Stage? Kvalet är mellan att vänta på Nord Piano eller slå till på SV-1... vad tror ni?
  5. Hej, jag har just nu en KORG Triton proX, alltså stagepianovarianten med vägda tangenter. Jag ska sälja denna och köpa mig något annat, hittills har jag tänkt ungefär såhär; Nord Stage låter rätt bra och har en skön klaviatur, men 26-28 papp är för mycket för mig. Jag vill gärna ha något som är lätt att bära runt på. Fördelen med ett rack är att det går att uppgradera/byta ut och klaviaturen också. Det optimala vore en MIDI-klaviatur som liknar min Triton för runt 4 papp och t.ex. Nord Rack 2 till det. Vad är det bästa man kan köpa för runt 20 000, är min fråga. Yamaha Motif Rack ES, hur bra låter de till exempel? Är det bara att glömma högklassiga ljud för under 20 000? Kanske en bärbar dator, ett snabbt ljudkort och några pluggar är det billigaste istället för ett rack? Och enklaste att ta med? Fast det uppdagas många tekniska faktorer då, så det kanske inte är att lita på till 100 % förresten. Jag skulle vilja ha förstklassiga piano-, elpiano-/rhodes-, orgel-, vibrafon-, stråk- och clav-ljud. Allt annat använder jag högst troligen inte. (man kan inte alltid få vad man vill ha, men vad kan vara ett bra alternativ? 😕 )
  6. Högerklicka på volymen eller den kontroll du vill ändra på och välj create autumatition clip. Prova sök i hjälp efter autumatitionclip i FL studio så får du nog upp något liknande. Jo, jag vet hur man skapar automation clips för volym etc., men inte för instrumentets velocity!
  7. Det finns billiga grejer, kolla på M-Audios MIDI-klaviatur som ligger under tusenlappen. Eftersom PSR-2 är på 49 tangenter duger nog M-Audios grej rätt bra.
  8. Du har nu dubbelpostat, eftersom du redan har postat detta: https://www.studio.se/index.php?showtopic=44134 Du kan hur som helst inte använda den till något annat än att spela in själva ljudet som kommer från keyboarden till t.ex. en wav-fil. Om du vill använda den till att spela virtuella instrument på datorn måste den ha en MIDI-utgång, vilket PSR-2 inte har.
  9. Tack för svaren! Jag kom lösningen ungefär samtidigt som kaffedvärgen postade den. Super duper. går nog också att ordna med automatition clips Det är precis det här jag är ute efter i min tråd som jag startat, https://www.studio.se/index.php?showtopic=44093 Hur fixar man ett automation clip av den övergripande velocityn, utan att ändra skillnaderna mellan noterna!? Jag önskar att det gick att högerklicka där på Velocity och bara Create automation clip... men det funkar inte, antagligen för att det är en markering...
  10. För att jag har färdiga loopar att jobba med, inte kan trummor och inte har den utrustningen (trumpad). En annan anledning är ju att man annars måste sitta och spela om hela tiden när man ska testa lite olika grejer, även om jag kunnat och haft utrustning... Kolla på min bild igen och notera skillnaderna i velocityn. Jag vill kunna ändra instrumentets övergripande velocity, du ändrar ju alla noters velocity... poängen är att jag inte vill sitta och ändra not för not i sju timmar. Det du visar är ju ett minimalt exempel och funkar för ett par takter, men inte över en låt. Dessutom, om jag ökar velocityn så att alla noter går på max har jag förlorat informationen om noternas velocity i förhållande till varandra... Jag uppskattar att du försöker hjälpa, men jag vet inte om du förstått mitt problem riktigt. Det jag är ute efter är ett sätt att kunna automatisera den övergripande velocityn, alltså skapa ett automation clip och kunna sitta och testa lite olika grejer. Det är inte bara en liten takt som jag måste fixa just nu. Detta vore himlen: Channel velocity -> Create automation clip
  11. Ja, och då är det ju bara att göra det så på det viset som din bild visar om du inte spelar in det som du vill ha det redan från början. Det är inte så bra när man vill ha en stegrande styrka på velocityn, nej... på bilden ökas ju alla markerade noters velocity med ett fast procentuellt värde. Säg att jag vill stegra velocityn över en minut, ska jag sitta och öka noterna med 1 % i taget över kanske 100 takter? Låter som att jag får ta fram miniräknaren isf när det är 17 takter och en ökning med 9 procent...
  12. Jo, men oftast är det ju att man vill ha att det stegrar inför en refräng t.ex...
  13. azoapes

    Velocity compressor

    Hej, jag letar ett sätt att automatisera noter man har i sin Piano roll i FL... kolla här: I den första bilden har jag en massa noter, alla med olika velocity. Säg att jag vill ändra velocityn övergripande för kanalen mitt i låten, typ göra ett automation clip, hur gör jag då? Går det att länka den kontrollen på något sätt eller finns det kanske någon plugin som kan fixa detta? Jag kan inte ändra volymen eller något på utsignalen, det blir fel... om man tänker sig att en pianist bankar skiten ur ett piano i ett rum långt borta jämfört med att en pianist spelar mjukt i samma rum som man är, de båda har samma volym men det låter ju olika.
  14. Piano: Art Vista Virtual Grand Piano ... använder jag, och är mycket nöjd!
  15. Okej, hur får jag in den så att jag kan välja den i listan över insert/send-plugins? Just nu finns där bara de som är standard, alltså Track FX, Transformer, Compress osv.
×
×
  • Skapa ny...