Jump to content
Annons

iStofil

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av iStofil

  1. Jag tolkar honom som att han vill ha ett annorlunda tempo på en sektion av låten, det jag skriver om åstadkommer just precis detta.
  2. Vet bara hur man bär sig åt i Logic. Öppna Global tracks längst upp i arrange-fönstret och rita in tempoförändringar i Tempo-spåret precis som du gör med automation.
  3. Ett riktigt lo-tech trick är att mjuka upp fingertopparna i ljummet vatten i några minuter innan tagning.
  4. Tappar ljudkortet kontakten när Logic kraschar, dvs. synk-lampan skiftar till rött? Isf. kan du möjligen ha samma problem med korrupt firmware i Fireboxen som jag hade med min Firepod en gång och med samma symptom. Kolla presonus web efter senaste flash-programvaran och firmware version.
  5. Vill bara påpeka efter att ha läst sagda blogg-post och recension att det är en ganska grov förvanskning av fakta att skriva att det rör sig om försvar för nedladdning eller recension av en illegalt nedladdad skiva. Recensenten illustrerade helt enkelt den segdragna produktionen av sin på legal väg införskaffade Death Magnetic med det faktum att det på Pirate Bay redan dykt upp en alternativ klippning: ”Death Magnetic: Better, Shorter, Cut”.
  6. Du kan också återställa regioner som hamnat snett pga. buggen genom att packa upp foldern och välja "move to original record position"-kommandot från den lokala "audio"-menyn i "arrange window."
  7. Jag tycker det låter ganska bra, välspelat framför allt, men det låter lite basigt/luddigt som att du kanske mickat rakt framför ljudhålet? Är det en dynamisk mick du har, det låter lite så? Jag har fått bäst resultat med stålsträngad och fingerspel med kondensatormikrofon, du kanske kunde få tillgång till en sån? Sen är det lite obalans mellan tumanslagen och de andra fingrarna där bassträngarna tar över lite mycket. Du kanske kan jämna ut detta lite, dels med spelteknik och kanske micka vid 14:band ett par decimeter ifrån, snett underifrån? Tillägg: Asch, hann inte se ditt inlägg innan jag drog iväg mitt, bry dig inte om det. Tillägg 2: Om det är en kondensator kanske du är lite för nära med micken?
  8. Om dragkraften från strängarna minskar ska du släppa på dragstången, dvs. motsols. Skruva inte mer än högst ett kvarts varv åt gången och sluta skruva om den känns lös, då går det inte att justera mer där. Men, menar du att du ska stämma ner till B med vanligt set? Det tror jag att du kommer uppleva som jäkligt sladdrigt, och du kommer få spela extremt löst för att inte tonen ska sticka iväg uppåt i höjd. Det bästa vore nog om du tog de fyra lägsta ur ett 5-strängsset och filade upp skårorna i halssadeln. Men testa och se. Tillägg: När du sitter med basen i spelposition så tryck ner första och sista band på E-strängen, då ska du ha en liten glipa mellan sträng och bandstav vid sjunde band, hur mycket är en smaksak, justera tills du inte får bandskorr längre--nån millimeter eller två kanske.
  9. Russ Conway, "Lesson One" (mer känd som den av pianoelever sönderhackade "Kalle Johansson"): Lesson One
  10. Hans: Ingen orsak. Lycka till med bygget. Gizmozis: Det fanns ljud och video på sajten, såg du inte dom?
  11. En Stomper Box kanske? Sån som finns på Ellis Guitars? Där finns också en hel del videor med demonstrationer, det går tydligen att ställa "pitchen" på den också (eller om det är olika varianter) så den kan användas som claves eller virvelaktigt ljud.
×
×
  • Skapa ny...