Jump to content
Annons

Thorell

Medlem
  • Antal inlägg

    81
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ska försöka, Tack för ditt svar.
  2. Hej, jag har skaffat en Adam Sub 7. Jag tänkte höra vad normal voym är att ha på den. Just nu har jag ställt in den på så sätt att jag inte tycker att den låter för mycket. Men finns det något sätt att hitta korrekt volym jämtemot monitorerna? Vad återspeglar 0db tex?
  3. Bli mjukare med fingrarna som håller i plektrumet, testa att greppa ner lite på plektrumet. Det handlar nog om din teknik om plektrumljudet blir för mycket. Lös upp handleden också, så du får mera kontroll.
  4. Hårdare plektrum och mjukare/flexiblare fingrar vid anslag borde hjälpa dig.
  5. Den är tyvärr bara 2.10. Lite därför jag försöker hitta en annan lösning än rum i rum om möjligt, annars blir ju takhöjden på tok för lite. Men jag vill poängtera att syftet med lokalen är i första hand att jag ska ha någon stanns att sitta och skriva musik och kunna spela själv. Sen även spela in med okej resultat. Med andra ord ingen, vad jag skulle kalla en riktig musikstudio.
  6. Cruncher, jag förstår att folk enbart vill hjälpa mig och inte motarbeta. Jag är väldigt tacksam för deras svar och att ni tillrättavisar mina "udda idéer". Wellness, var i Sverige kan man hitta en sådan produkt du beskriver? Om man enbart ska bygga en mellanvägg för att dela av så man får två utrymmen, kräver det också rum i rum från början för att det ska isolera mot vanlig monitorvolym? Det var därför jag undrade om syllisoleringen, så att inte ljudet kommer in på andra sidan, via stomljud. Självklart med gipslager och isolering. Om det inte gör det så står jag väl i valet om att bygga ett riktigt rum i rum eller söka efter en annan lokal. Tack för era svar.
  7. Jo, jag förstår det. Kanonbra sida, varit inne en del där innan. Men jag måste ha någon till reglarna så att inte ljud överförs vid dom till golv. Är det syllisolering man använder? Vilken typ av gummi rekomenderas att klä reglar med för det ändamålet?
  8. Vad ska jag ha på reglarna så att vibrationer inte överförs till den befintliga ytan? Någon typ av gummi? Vilken isf? Alltså en sån som följer hela regeln.
  9. Luft har jag via ett intag. Jag vet att dom som svarat, speciellt Cruncher har bra koll på grejorna. Men prio ett för mig är att inte störa andra och inte själv bli störd när jag håller på. Jag ser lokalen som en projektstudio, vill jag senare spela in låtarna med perfekt akustik så går jag till en "riktig" studio. Dock vill jag ju inte att resultatet på det jag spelar in ska bli fullkomligt skit vad det gäller ljud. Men då får man väl behandla så gott det går. Allt är bättre än få in ljud i mican av folk som går på golv, folk som öppnar min dörr när jag håller på, rassel av porslin osv. Ni fattar, jag vill bara få vara ifred och göra min grej. Fast med fortfarande acceptabelt resultat. Så vilket tjocklek på isoleringen rekomenderas? Jag har blivit rekomenderad Isovers Piano, men är inte den i glasull? Jag har läst att stenull är rekomenderat.
  10. Jag ska försöka förklara lite bättre. Där är en skiss på hur rummet ser ut. Taket är i betong. Från dörren till den bortre väggen är det 5.4 meter ungefär. När dom borrat hål för kablar så har dom gjort detta väldigt uselt så det läcker en hel del ljud där dom borrat(ovanför dörren) samt att dörren inte håller så himla tätt. Därav min ide att bygga en ny vägg där för att isolera ljud mot dörren. Angående putsväggen så känns det som att man måste få bort ljud in dit. Jag testade med att ställa in en av mina monitorer inne i det tomma rummet och vred på, när jag ställde mig en våning över så hörde jag inget alls utan det var när jag öppnade dörren till källarvåningen jag började höra, pga dörren och hålet. Om jag bygger dessa två nya väggar så att dom blir väldigt täta mot betongen, kör dubbelt gips och med stenull samt tätar allt noga. Borde det inte isolera ljudet från mina monitorer, att läcka ut på källarvåningen? Så länge jag kan ha monitorerna igång(normal volym) nattetid är jag nöjd samt kunna lira akustisk gitarr. Något måste det väl ljudisolera om allt är väldigt tätt mot betongen. Kan tillägga att ingen är under lokalen. Sen för upp micning av förstärkare så hade jag planerat att bygga ett extra tätt bås för detta, med dubbelgips invänigt och utanpå samt stenull. Så i det "stora" rummet tänkte jag ha datorn och den utrustningen(känns löjligt att kalla det kontrollrum när jag har så få saker) och sen spela in i ett bås. Båset då av "rum i rum -typ" Sång behöver nödvändigtvis inte spelas in i båset utan det beror på hur det låter. Så hela min ide bygger på att ha ett huvudrum som är isolerat mot monitorerna lite gitarr prat och kanske lite sång och ha ett bås på 1/3 av ytan där mer högljudd aktivitet försiggår. Själv tanken med lokalen är att jag ska kunna hålla på med musik ostörd dom timmarna på dygnet som jag vill, det är något jag inte kan göra där jag bor idag. Kan jag inte det så kan jag lika gärna slopa projektet. Jag har ingen överdriven kravbild på hur det låter, det kan nog inte bli värre än där jag sitter idag, där jag inte kan göra något alls utan att jag får in massa oljud, bli störd ett stup i kvarten osv. Men självklart förstår jag att det krävt akustikbehandling för att få rummet att låta "okej" och för att få bort det eko som finns. Så är det någon ide med det jag har försökt beskriva ner eller är det ett omöjligt projekt och pengar enbart i sjön?
  11. Jag hade faktiskt bara tänkt att isolera två väggar med stenull, en vägg som jag bygger ny som är väldigt kort mot dörren då det läcker genom dörren annars, sen tänkte jag också köra isolering/gips mot ena väggen där det inte är betong utan puts typ. Annars tror jag att betongen är tillräckigt tjock för att bara köra en enkel skiva på resten av väggarna för att sippa allt studsande mot betongen. Samma med taket. Jag tror inte att det blir så mycket ändå, rummet är som sagt litet. Golvet tänkte jag göra något så att det inte studsar så mycket bara. Min första lokal och jag tror inte att det kan bli värre än hur jag har det hemma:P Jag ska inte ha akustiska trummor utan det ska endast isoleras mot mina monitorer och förstärkare.
  12. En liten fråga. Har bestämt mig för att ljudisolera väggarna nu. Jag behöver hjälp med vilket material man ska ha. Vilken storlek ska reglarna vara? Vilken tjocklek på stenulls-isoleringen ska jag ha? Någon speciell stenulls(märke, "modell")? 13mm gipsskivor bra? Tack på förhand.
  13. Du skulle inte kunna maila mig bilderna i en nerpackad fil(zip/rar), alternativt ladda upp filen på någon hemsida så att jag får ta del av bilderna? Det vore schysst iom att jag snart hamnar i en liknande situation.
  14. Thorell

    17kvm källarlokal

    Hej, jag har sökt och läst trådar som handlar ungefär om samma sak samt försökt titta i crusharns tråd. men jag känner att jag måste skapa en egen tråd. Jag har kommit över en liten lokal på ca 17kvm. Det är en källarlokal där tak och golv samt ena väggen är i betong, den andra väggen är i något annat material men där ligger det inga lägenheter eller liknande. Angående ljudisoleringen behövs det väl inte i och med att det är betong, det borde väl hålla ute/inne det mesta. Jag kommer inte att spela in akustiska trummor, utan endast uppmickade stärkare, sång och sen mixa. Främst för att jag inte kan sitta hemma och göra det. Tanken är att jag ska bygga ett bås för inspelning av det jag nämnde ovan. Dock studsar ljudet väldigt mycket i lokalen, så det måste jag verkligen fixa om jag ska kunna använda lokalen. Men eftersom lokalen är så pass liten så känns ett helt rum-i-rum fel då man förlorar en del yta. Hur kan jag behandla rummet utan bygga ett nytt rum, för att få bort studset? Ett sångbås blir väl enligt rum i rum konstruktion för bäst resultat, iaf reglar och egna väggar. Tipsa mig gärna om något jag behöver veta. Tack på förhand.
  15. Bilderna, finns dom någon stanns eller är dom borta? Finns ingen länk.
×
×
  • Skapa ny...