Jump to content
Annons

lillbabs

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Du kan också prova att förändra rutans egenfrekvens, genom att klista en bit Dämpningsmatta (Dynamat eller blymatta) på rutan (asymetriskt från mitten).
  2. Lessen att göra dig besviken, men....... Jag har kollat på datorkomponenter i både Asien och USA, och den vinsten som finns att få är marginell, kanske ett fåtal procent. Datorkomponenter är en vansinnigt konkurrens- utsatt marknad, inga stora vinster finns att få. Det enda som jag kan tänka lönar sig är att skaffa komponenter via Internet i USA med leverans till address i USA (typ hotell) i samband med en USA-semester. Med dollarn som den är kan man kanske tjäna en eller ett par tusenlappar på en PC, särskilt om man vill ha en riktig "cutting-edge" maskin (e.g. dubbla QuadCore). Kolla t.ex. newegg.com - Q6600-processor $255=1600 SEK (i Sverige runt 2200 SEK) - Asus 9600 GT $180=1120 SEK (i Sverige runt 1600 SEK) Lycka till. Inte alls säkert att det e så mkt billigare utomlands då datormarknaden e under hård konkurans i Sverige.. Kollade i en Polsk datatidning och räknade snabbt om priserna till skr och, visst var det billigare men inte så stor skillnad att inte lönt att köpa i Polen.. Många ggr skjuter man sej själv i foten om man bara stirrar på priset för, närhet till snabb service och garatiåtagande kan betyda mer än bara billigt pris Ni har ju alla rätt i det ni skriver men det var inte riktigt det jag var utefter 🙂 Självklart vet jag att jag kan bygga en dator till ett hyffsat pris i sverige med alla dess fördelar om nåt skulle gå snett eller en vara skulle vara defekt eller att jag måste nyttja garanti på nånting av det som köps. Sen vad gäller komplett så är faktiskt pc city billigare ...ville bara säga det.Om nu deras onlineshop kommer igång (är ny så vitt jag förstår) Sen vore det trevligt om nån hade nåt sitetips ändå oavsett vad du tycker om att handla utanför sveriges gränser ? 🙂
  3. Har läst denna tråd med stort intresse och har precis börjat fixa absorbenter själv. Kan tipsa om att IKEA har ett "kit" med 5 meter stålvajer och två fästen för 99 kronor, heter "Dignitet" och finns på tyg- och gardinavdelningen. Finns också lösa fästen, vajerlängder och gardinkrokar som man kan fästa absorbenterna med. Så, om du klarar dig med 5 meters längd blir det inte så dyrt att sätta vajer. Tack, Ingvar K! 😆
  4. Har själv datorn i garderoben, med gott resultat för ljudnivån. Tänk på att: - Maxlängden på en USB-sladd är 5 meter. Vill man ha den längre kan det funka med att sätta en USB-hubb med strömförsörjning som en "skarv" mellan två USB-kablar. - Köp skärmsladd(ar) av hög kvalitet, annars blir det snabbt suddigt. - Tänk på att CD/DVD-driven också hamnar i garderoben. En USB- ansluten drive brevid tangentbordet gör underverk. - Om garberobsdörren är tunn, sätt dämpmatta på insidan av den.
  5. Nu är vi tre i sådana fall. Jag har ett Creamware pulsar 2 kort. Är i stort sett nöjd....tycker dock att det kunde finnas lite vassare och roligare syntapplikationer. Det blir åtminstone fyra.... Jag har ett Creamware Pulsar 2 (och en Noah EX, faktiskt...). Funkar bra... men de "inbyggda" syntarna har en smaskig latency. Antar att jag har gjort fel - någon som har nån bra insikt?
  6. Jag kan rekomendera D-Link 4300, deras "gaming" router. Kostar runt 1300 spänn, men klarar av att ha brandväggen igång med mycket trafik igenom (typ BitTorrent) Jag har tidigare kört en Netgear WGR-614 (för ca: 500 SEK), men den klarar inte av mycket trafik, låser sig, måste bootas om, etc. etc. Detta efter att ha uppdaterat hårdvaran till den senaste. Så mitt råd: lägg lite extra, spar mycket problem.
  7. lillbabs

    Gissa synthen

    Ohhh... nog är det en Roland alltid. "SuperSaw"...? JP-8000 / JV-8080 / MC-505 (samma ljudmotor).
  8. Nu blev det väldigt mycket musikteori.... var det inte porrfilmsmusik det skulle va? Själv tror jag att något på säckpipa vore fint. Lagt live givetvis. Tänk er: snaskandet börjar på sängen, kameran panorerar höger och in kliver en korrekt kiltklädd skotte, blåser upp säcken och börjar spela. Efter ett par takter kan kameran panorera tillbaka till sängen.
  9. Mera Minne!!!! Köp 1 GB till, borde kosta typ 1000-1200:- Windows kommer alltid att säja att det finns fysiskt minne kvar, hur mycket den än swappar. Du har 4 minnesplatser på ditt moderkort, så 2GB borde vara enkelt även om du har 2*512 MB just nu.
  10. Tja, jag har en Ozone som jag använder på resor. 1500 spänn är väl ett helt OK pris - inget kap men inte nåt överpris heller. Med nya drivrutiner ifrån M-Audios hemsida har jag en latency på 8 ms i Reason - helt OK. Jag har inte testat att spela in via XLR-jacken, men jag vet att man bara kan spela in en kanal åt gången. Hörlursförstärkaren är OK, tangentbordet är bra (men litet). Slå till, vetja!
  11. ADAT är/var en serie 8-kanals digitala bandspelare. De var vansinnigt populära i mitten på 1990-talet, då de var de första "billiga" digitala bandspelarna för studiobruk. På varje ADAT-bandspelare fanns en SP/DIF-kontakt (optisk digitalkontakt) som överförde alla 8 kanaler i en kabel, t.ex. till ett mixerbord. Denna överförings- standard har "överlevt" bandspelarna och finns idag på framför allt ljudkort. Vad kan man då ha detta till? Tja, inte så mycket, egentligen. Men vissa användningsområden finns. - En del synthar/workstations (t.ex. Korg Triton, Roland X7, Creamware NOAH) har en ADAT-utgång som du kan koppla direkt till ljudkortet. På så sätt undviker du en A->D + D->A omvandling av ljudsignalen. - Du kan skaffa dig flera analoga ljudkanaler genom att köpa en preamp (med upp till 8 ingångar) som har en ADAT-utgång. - Om du har använt en digitalporta och vill kunna tanka över 8 spår samtidigt till din dator kan en ADAT-koppling vara ett smart sätt att göra detta.
  12. lillbabs

    Ofattbara hits

    Ni har ju missat några riktiga skitlåtar..... - "Da da da" med tyska gruppen Trio. 1981-2-3, nån gång - "Live is Life" med österrikiska gruppen Opus. 1987-8-9, nån gång. Bägge två riktiga musikaliska bottenapp.
  13. Mitt råd: Bygg inte högtalare, om du inte tycker att högtalarbyggandet i sig är roligt. De högtalare du kan göra med hemutrustning, köpta typelement (ifrån HiFiKit, typ) och standardkomponenter till delningsfilter etc. kommer inte att bli billigare än vad du kan köpa studiomonitorer eller vanliga hemhögtalare för. Jag talar av egen erfarenhet, det tog mig många försök (4, närmare bestämt) innan jag lyckades bygga ett par hemstereohögtalare som lät nästan lika bra som ett par köpehögtalare för samma pengar. De som designar högtalare kan specialbeställa element och delningsfilterkomponenter samt att de har all tänkbar mätutrustning. Dessutom: de har stor erfarenhet av högtalardesign. Hoppas du inte tycker att jag är alldeles för negativ; jag bygger fortfarande ett par högtalare ibland, men bara för att det är kul att säga "De där? Ah, de har jag byggt själv....."
  14. På en av mina äldre jobb-laptops fick jag liknande problem. Då berodde det på att nätverkskortet (det inbyggda) delade IRQ med ljudkortet och slängde ur sig interupt med jämna mellanrun när den kollade om det fanns någon nätverks- kabel ansluten. Testa att disabla nätverkskortet och andra inbyggda saker på moderkortet en efter en i Systemhanteraren och se om det gör någon skillnad. Om inte detta funkar, skaffa blandade getinälvor och placera på tangentbordet vid fullmåne. Gå sedan tre varv baklänges runt datorn och mässa "Ultima gutta rastat im bracka"....... 😛
×
×
  • Skapa ny...