Jump to content
Annons

coverman

Medlem
  • Antal inlägg

    229
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av coverman

  1. Kul läsning. Litet tillägg bara. Henkan lämnade jordelivet 2016 (så jag antar intervjun med honom har några år på nacken).
  2. Finns ju även gratistjänsten Jamkazam.
  3. Den funkade helt ok. Jag kör dock med egna gjutna Koss-lurar (som dock inte tillverkas på samma ställe längre och blivit sämre om man köper dessa i dag. Koss har nämligen bytt ut själva hörlurarna mot en billigare fabrik i Kina. De tidigare tillverkades i Mexico, om jag inte minns helt fel) och lurarna är den viktigaste biten tycker jag. Om man kör med vanliga ploppar, så får man inte riktigt samma ljud med en massa läck. Villen typ av Kontakter som pluggades in har jag inte kollat. Teknikern placerade nog XLR-kontakter gissar jag.
  4. Jag köpte nyligen T-Bone In-Ear från Thomann i Tyskland (the t.bone IEM 100 - 863 MHz Bundle). Körde detta på ett festivalgig häromveckan för första gången och efter giget, så skulle monitor-teknikern lossa kablarna från boxen, men lyckades inte få loss dessa. Jag försökte samma sak, men de satt fast. Skrev ett e-mail till Thomann och frågade om det fanns något speciellt trick för denna produkt för att lossa kablarna, men fick svaret: Lite märkligt tycker jag. Vågar man använda detta i fortsättningen? Dessutom säljer ju faktiskt Thomann själva en del "billigare" kablar. Men vad jag gissar, så är de kablar som sitter fast i min box inte någon billig variant. De ser ut som ganska rejäla och bra kablar.
  5. Hittade svaret själv på nätet, men delar det även här om någon annan undrar hur man gör... http://discussions.apple.com/thread/3143212?start=0&tstart=0
  6. Jag har gjort en del jobb i MainStage och känner att det kanske vore bra att ha en backup på allt. Hittar ingenstans där man kan Spara som... eller Exportera innehållet. Någon som vet om man enkelt kan göra en backup på annan hårddisk, så man har allt samlat om något skulle braka en dag? Eller får man helt enkelt kopiera någon mapp där alla delar finns?
  7. Jag har ett in-earsystem som jag köpte på Ebay från England för några år sedan. Det är av märket dB och har fungerat bra och var rätt billigt har jag för mig. Det trista är att det bara finns en frekvens att vlja på, så när man dyker upp på något ställe och man ska köra både in-ear och trådlös handmik eller kanske någon gitarrist vill springa omkring trådlöst, så har det hänt att systemen krockar på samma frekvens. Oftast har ju de andra systemen som man fightas med flera val, så det har löst sig. Men jag skulle gärna vilja kunna ha den möjligheten själv. Så nu tänkte jag försöka hitta något som inte är alltför dyrt. Någon som har tips om något som funkar bra och är billigt? Har kollat lite på Thomann.de, som alltid är billiga. Men är osäker på om deras system i lägre prisklasserna är ok eller bara skräp. Helst vill jag komma under 3.000 kr om det är möjligt. Någon som kan tipsa eller varna innan man köper?
  8. Som jag skrev lite tidigare i inlägget: Jag vill kunna ändra effekter under låtens gång, typ lägga på delay på sången på vissa ställen i låtarna eller göra automatiska program change. Låtarna går med backtracks/loopar, så det är audio som rullar hela tiden. Men på vissa ställen vill man kunna styra effekter automatiskt utan fotpedaler eller midi controllers manuellt.
  9. Men det går ju inte att köra midi-händelser under låtens gångi MainStage. Det är det jag saknar.
  10. Jag vill kunna ändra effekter under låtens gång, typ lägga på delay på sången på vissa ställen i låtarna eller göra automatiska program change. Låtarna går med backtracks/loopar, så det är audio som rullar hela tiden. Men på vissa ställen vill man kunna styra effekter automatiskt utan fotpedaler eller midi controllers manuellt.
  11. Håller på med MainStage där jag lagt loopar, backtracks och ljudeffekter och annat bra att ha för livebruk. Det är enkelt att köra programmet och det är ju väldigt snyggt och lätt att skapa ett passande utseende. Dock saknar ju programmet midi och jag undrar om det finns något annat program som hanterar både midi och ljudfiler och effekter på ett smidigt sätt för livebruk? Något som man lätt kan skapa låtlistor i och få flödet att rulla smidigt live. Eller är MainStage helt enkelt det enda alternativet? Givetvis är det Mac jag pratar om.
  12. Har en dotter som spelar in en del i Logic, men skulle vara kul med en bok som beskriver lite om mixning och andra bra tips för programmet. Är det någon som har tips på en bok på svenska som kan vara bra? Jag har en del engelska böcker som jag sjÄlv haft nytta av, men det Är ju alltid lite lÄttare om det Är på svenska. Julklappstips Är detta, så någon som sett eller lÄst någon bok?
  13. Någon som har något tips på bra instrumentplug för Logic som låter Yamaha CP-70 eller 80. Det där gamla Electric Grand-ljudet. Tror jag hört en bra i Reason för länge sedan, men försöker hitta det till Logic. Några tips? Hittar inget i det som är inkluderat i det stora biblioteket, men jag kanske letat på fel plats. PS. Om någon inte vet vilket ljud det är, så kan man höra det på ganska många 70- och 80-talsinspelningar. T ex U2, Simple Minds, Peter Gabriel, m fl.
  14. Kanske bara testa att köra Skivverktyg (ligger i programmappen "Verktygsprogram"). Kör sedan bara en "Reparera skivbehörigheter på hårddisken. Ibland kan det lösa skumma saker som händer. Köp INTE en pc. Då kan det hända många andra saker. Dom får ju t ex virus och sådan skit som vi oftast slipper. Det är värt mycket.
  15. Jo, de där känner jag till. Men tänkte mig lite loopar av samma karaktär. Inte exakt hans loopar. Mer musikgenren.
  16. Sitter med Logic och ska göra lite loopar och söker ljud av typ Peter Gabriel-karaktär. Lite trumgrooves och även lite afrikanska trummor (typ talking drums och lite udda sound). För fanns ju Prime Loops eller vad det kallades, där man kunde köpa enstaka sound/loopar. Är det någon som har tips om något passande?
  17. Har ibland någon låt med körpaket där olika personer sjunger. Kanske där någon styr och lägger allt rätt. Skulle man med någon side-chan kunna styra så att de andra som kanske ligger liiite tidigare "öppnar upp" när den som sjunger rätt börjar sjunga? Funderade på vilken effekt man skulle kunna lösa detta med och gissar på en gate. Och hur skulle ni göra? Några tips om hur ni går tillväga? Är det någon som har något tips. Just nu sitter jag med en låt där det blir lite stökigt just i starten av körerna, men de ligger ändå en bit bort i mixen så det inte gör så mycket om det låter skumt när de inte öppnar riktigt samtidigt. Men vill gärna ha det lite tight i alla fall. Det är egentligen inga riktiga sångare, men det ger karaktär till låten, så förslag om att sjunga om är inte vad jag letar efter.
  18. Köpte en ny dator o kopierade över alla mina gamla saker till den nya, men varje gång jag startar Logic, så har den tappat länkar till några pluggar och vill starta AU Manager. Det handlar om pluggar jag inte använder. Några gratispluggar jag testat är det nog mest, men hur blir jag av med dessa? Avmarkerar och försöker igen, men den frågar samma sak vid varje uppstart. En del av pluggarna har även fått konstiga namn, så jag ser inte ens vilka det är eller vad de hade för namn. Det är bara konstiga tecken. Kanske var så att jag haft de på någon annan hårddisk o länkat dom. Ingen aning. Men vore kul att slippa klicka på Skip varje gång man startar Logic. Någon som vet? Eller ska man helt enkelt rensa i någon folder och bara låta vissa saker ligga kvar?
  19. coverman

    Preamp för sång

    Sitter med Logic och MOTU Pre8, men att sjunga rätt in i det blir ju inte riktigt den värme man vill ha, så jag ska väl köpa mig någon mic preamp med lite varmare känsla och det bör väl då vara en med rör? Är dålig på alla dessa tekniska bitar och allt de tillför, men det är ju bra om man får något fint in i datorn att jobba med från början. Därför undrar jag om någon har tips på något man kan använda och som inte kostar alltför mycket. Fick tips från en kompis om Universal Audio 6176, men en sån kostar ju över 20.000 kr. Så vad kan man sikta på om man vill hamna under 3.000 kr t ex. Givetvis blir det inte samma kvalitet, men vad ska man nöja sig med? Och varför är just det tips du lämnar bra för mig? Kommentera gärna fördelar och nackdelar om ni vill. Så man får lite mer kött på benen och vet vad man ska tänka på eller undvika. Det handlar om pop/rock-inspelningar av sång.
  20. Jag funderar bara lite på vad som egentligen gäller och varför. Om man spelar in i datorn och lägger på kompressor innan inspelning eller efter att man spelat in. Vad är egentligen skillnaden? Många säger ju att kompressor ska finnas innan man spelar in, men om man spelat in i sitt program, så har man ju en ren signal som man kan komprimera efteråt utan att komprimerat redan vid inspelningen. På så sätt kan man ju lättare ändra till galet mycket komprimering eller helt plocka bort den. Jag undrar egentligen bara vad som är skillnaden och varför man ska lägga på kompressor redan innan. Jag får inte riktigt ihop vad som gör det bättre på detta sätt. Om man skulle plocka upp en gammal inspelning där man kanske komprimerat vansinnigt mycket, för att det låg i tiden, då skulle man ju inte kunna snygga till en sådan inspelning. Men om det var en ren signal utan några effekter eller kompressorer, så skulle man lättare kunna fräscha till något gammalt. Därför får jag känslan av att man helst vill ha en ren signal i sin burk. Eller handlar det helt enkelt om att externa kompressorer ger det där bättre analoga soundet? Då skulle man väl kunna gå ut genom en sådan tillbaka till en kanal istället? Nu blev det många funderingar, men kanske någon som funderat i samma banor eller som har ett bra svar? Ibland vill man ju veta VARFÖR man gör något och inte bara därför man SKA göra så.
  21. Hur vet man vilken typ av pott man ska sätta på plats om man ska byta ut? Är det någon som vet vilken modell som i så fall sitter på mina Roland DS 90A?
  22. Jo, det var den som fick vridas upp för att till slut reagera på ljud. Den står nu lite högre än den högra högtalaren. Men eftersom det kommer ljud vid starka nivåer, så bör det uppenbarligen vara något som "skakar rätt" och inte sitter fast. Tack för tipset i alla fall. Det kan ju även vara fel på volym-potten, så jag tar en titt även på den och kablarna vid den. Jag gissar att man ska akta sig för kontaktspray och såna saker som man körde med förr. De skapar väl bara framtida elände om jag förstått allt rätt?
  23. Tackar för tipset. Ska försöka ta mig in i högtalarna när jag är i närheten nästa gång. Men om jag inte minns helt fel, så är alla delar limmade. Men man kanske får skruva ut högtalarelementen och ta sig in den vägen. Så håller jag tummarna för att jag spelat så starkt att en kabel bara skakat sig loss.
  24. coverman

    Högtalarproblem

    Jag har haft ett par Roland DS 90A högtalare som rullat på fint i min studio och som är nöjd med. Men igår började plötsligt vänster högtalare att bete sig konstigt. Ljudet försvann och jag började kolla kablar och ljudkort och växla kablar med höger och vänster för att hitta roten till det onda, men det verkar vara just i högtalaren som problemet befinner sig. Om jag drar på volymen ganska rejält, så verkar högtalaren kliva in och börjar låta, dock inte så jämnt och säkert. Ibland tappar den kontakt och ibland kliver den in. Är det någon som känner igen problemet? Finns det något man kan göra? Vore ju trist att behöva köpa nya högtalare. Är det något man kan fixa själv eller lämna in någonstans och reparera? Någon som har en idé? Och snälla, börja inte diskutera om hur högtalarna låter osv, det blir så tråkiga trådar om det ska diskuteras annat än ämnet.
  25. Låter som bra tips. Det där ska ju inte vara så svårt låter det som. En hörlursmixer har jag ju och jag tror det finns 2 ingångar på den som man kan välja på, så det vore ju smidigt. Ska ta en titt när jag är i studion nästa gång. Tack för snabba svar. Bifogar en länk till den första låten som släppts från min lilla studio: GRAND POP STATION
×
×
  • Skapa ny...