Jump to content
Annons

Elektronisk kick-fråga


Modern Rockstar

Recommended Posts

Tja! 🙂

Är ganska ny på elektronisk musik (logic) och det går väl framåt skulle jag vilja påstå. Och jag har en del kicksamples nedladdade som var gratis, som låter riktigt schysst faktist.

Jag har jämt bara dragit kicken till spåret för att sedan lägga på EQ, kompressor och you name it. Men när jag kollar på youtube så ser jag att många öppnar deras kick i en sampler och bland t om i en synth(!?).

Mina frågor:

Varför öppnar man dem i en sampler respektive synth?

Varför väljer man att öppna kicken i en sampler ISTÄLLET för en synth och tvärtom?

Vad är det egentligen för skillnad på en sampler och en synth?

Hoppas frågorna inte låter allt för dumma och att man kanske t om kan få ett svar från någon förståelig själ ändå i så fall!

Ha det gött! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Samplern fungerar så att användaren spelar in en stycke ljud eller använder sig av ett förinspelat ljud; samplern kan sedan spela upp ljudet i olika tonhöjder, vilket möjliggör spelande av melodier. Normalt kan även samplern lagra flera ljud för varje patch så att olika samplingar täcker olika områden över tonregistret, men även så att olika samplingar spelas upp vid olika hårda anslag.

En synthesizer, vardagligt synt eller synth, är ett musikinstrument som via analog eller digital ljudsyntes förmår skapa ett stort antal olika ljud. Ofta används synthesizern för att härma akustiska instrument eller andra redan existerande ljud men den ger även möjlighet till att skapa helt nya. Synthesizern är ofta det dominerande musikinstrumentet vid skapandet av olika typer av elektronisk musik.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...