Jump to content
Annons

Brus på långa powerchords


Legolas

Recommended Posts

Hur brukar ni experter göra för att ta bort bruset som blir när kompressorn försöker pressa upp volymen på det sista powerchordet på elgitarren i tex refrängen? För när powerchordet ebbar ut höjer kompressorn ju bruset ju svagare signalen blir.

Brukar ni klippa ut det sista ackordet och köra det på en separat kanal utan kompressor?

Väldigt nyfiken hur ni brukar göra.

Tacksam för svar!

/Jörgen

Redigerat av Legolas
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Låter inte som en bra idé att köra det utan kompressor, för det kommer att bli en märkbar och oönskad skillnad på ljudet. I så fall är det bättre att du försöker köra en brusreduceringsplugg på slutet, eller (allra helst) försöka reda ut var i signalkedjan bruset uppstår. Förhoppningsvis kan någon annan svara bättre på hur du enklast gör det.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kör du förstärkaren på ett ojordat uttag? Eller om du har en dimmer i närheten kan det också brusa och ha sig. Men det är ju för att få bort bruset vid grundkällan!

På distade gitarrer använder jag sällan kompression alls, om det inte är i ett sista försök att få tillbaka lite attack eller för att få till en redig vägg/matta med distade gitarrer.

Annars är det väl brusreducering med någon plugg som gäller. Tror Waves har en som ska fungera, var länge sen jag provade den dock, men lär också kosta en del! Du kan även kolla på KVR om det finns några gratispluggar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Perfekt justerad gitarr, nya strängar och bra teknik. Eller rensa upp i signalkedjan. Kanske är det just din kompressor som lägger brus? För att "förlänga" ett så processat ljud som distad gitarr hade jag inte komprimerat det ännu mer.

Ju bättre intonerad gitarren är, desto längre kommer strängarna behålla noderna du vill ska sjunga hela vägen ut, utan att svaja. Eftersom gitarren i sitt standardutförande är mer eller mindre tempererad kan olika powerchords hålla olika länge på olika guror. Känner du dig extremt pysslig kan du stämma din gitarr perfekt till just ett ackord, för att det ska klinga rent så länge som möjligt.

Lycka till!

  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...