Jump to content
Annons

LIIKET

Medlem
  • Antal inlägg

    281
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av LIIKET

  1. Kan du inte bara automatisera upp oh:t under delarna där riden spelas och sänka det när crasharna kommer in. Det är lite jobb men jag tycker alltid att det brukar bli bäst i sånna här situationer. Ditt andra problem kan du väl bara lösa genom att lägga en monstersnabb kompressor på golvpukan och sidechaina den från virveln. 🙂 Vilken jävla necrobump. Såg fel på datumet. 🙁
  2. Det snedvridna är att jag som legitim användare får betala priset för att andra piratkopierar. Challenge/response & serienummer är väldigt mycket smidigare i min värld och internet har man väl överallt genom 4g i telefonen.
  3. Hela konceptet med iLok är snedvridet enligt mig. De straffar mig som kund för att andra icke-kunder piratkopierar deras pluggar. Plopp!
  4. Jag tycker att man ofta måste reducera 1600 och 2000-4000. Kanske boosta lite högre upp för att kompensera. Ofta har riktiga gitarrspår också nån ringig frekvens som man måste döda. Distade gitarrer är ett fan att ha och göra med överlag, tycker jag och jag har nog aldrig blivit 100% nöjd med ett gitarrljud.
  5. +1 för det Claes sa. Jag tror att varenda modern DAW jobbar med 32bit float internt idag. Så länge du inte klipper mastern så kan man typ skita i resten. Vissa pluggar påverkas dock helt klart av nivån du matar de med. Speciellt när det handlar om analog emulering. Det första exemplet jag kommer på är waves cla76. Sätt kompressorn i off-läge så att den inte komprimerar, och mata den med en jävla input - distortion!
  6. Om jag räknar med luftspalt så blir ju resultatet helt klart bättre (http://www.acousticmodelling.com/mlink.php?im=1&s11=2&d11=240&v11=6000&s12=1&d12=280). Problemet är att jag inte vet vilka data jag ska räkna med när jag avser ställa absorbenterna i hörnen. Om jag använder mig av isolering som är 560mm bred och ställer den snett för att skära av hörnen så varierar ju luftspaltens storlek och krymper ju närmre kanten av skivan ljudvågen passerar. Jag antar att det inte är någon idé att sitta och fundera för mycket och bara ta fram arbetshandskarna och se hur fan det blir...
  7. Tack för dina svar! Precis vad jag behövde. Jag räknade lite på Isover Piano men jag vet inte om jag gör något fel. De listar densiteten 13-15 kg/m3 vilket borde vara ungefär samma som 6000 Pa.s/m2 om jag inte misstar mig? Jag använde en hemsida för att räkna ut hur absorbtionskurvan skulle se ut om jag staplade två 120mm skivor: http://www.acousticmodelling.com/mlink.php?im=1&s11=2&d11=240&v11=6000 . Har jag gjort något fel eller, för den kurvan ser ju inte speciellt bra ut?
  8. Hoj! Jag är i läge att bygga basfällor. Jag har googlat runt och det verkar som att man bör använda sig av glasfiberskivor av hög densitet om man inte vill bygga metertjocka väggar av isolering. Var hittar jag det jag behöver? Vad använder ni för skivor för absorbtion av låkfrekvent bummel?
  9. Om du inte förstår det där så behöver du inte exempel på hur man mixar olika element, utan en grundkurs i fysik och ljudteknikterminologi. Ingen kommer att kunna lära dig något om ni inte talar samma språk.
  10. Det är ren terror att mixa i hörlurar eller dåliga monitorer. Man måste springa runt och testlyssna i olika system mer än man mixar. Riktiga monitorer är det viktigaste man lägger pengar på när man ska skapa musik. Hyffsade monitorer har blivit jävligt billiga nu också. Jag skaffade nyligen ett par yamaha hs8 (~6000:-). De mixarna jag gör i dem översätter jävligt bra till alla system.
  11. Det är ju inte helt ovanligt att mixa in i kompression på masterbussen. Jag tycker att det är väldigt bra för att man får koll på sina transienter. Om man ser kompressorn ducka 8db på virveln och inget annars så kanske man borde fundera på att sänka/klippa virveln. Extremt exempel, men you get the drill. Och bara för att du mixar in i kompression på mastern så betyder det inte att du inte kan komprimera på både enskilda spår och grupper. På till exempel bas och sång så brukar i alla fall jag ofta använda flera olika kompressorer efter varandra.
  12. Assigna bara ljudkortets vanliga left/right-utgångar, precis som den andra bussen som bör finnas under samma flik.
  13. Devices -> VST Connections -> Outputs -> Add bus, sedan skickar du bara spåret med referenslåten till denna istället för din vanliga masterbuss.
  14. Att normalisera innebär ju bara att mixens högsta peak hamnar på en vald nivå. Ljudet förändras inte. Jag förstår inte vad du menar med att lägga dina filer dubbelt. Om du menar att du lägger in samma fil på två spår så är resultatet av det bara dubbelt så hög ljudnivå och ingen stereobreddning.
  15. Det enda du kan göra i cubase 5 är att flytta alla slag till gridet för hand. Det är jobb, men det får man leva med. Alt + Klicka precis innan transienten för att klippa. Alt+Ctrl för att flytta eventet. Repeat. Finns säkert några videos på youtube om du söker på "slip edit drums" eller något liknande. I PT finns beat detective för att automatisera processen, och logic har något liknande. Ödsla ingen tid på time stretching. Det är skräp för ändamålet.
  16. Jag är fullt medveten om vad intersample peaks är för något, och det finns plugins för att identifiera sådanna. Använd den där sidan google som du förespråkade för att hitta dem. Än så länge har jag inte behövt lägga lägga en mix lägre än ~ -1dBFS för att undvika dem, så det känns som ett jävligt kasst argument för att hålla mixens peak på -12 och allt vad folk skriver. Angående Oscar Wildes citat så har jag aldrig påstått mig veta allt. Du däremot gör utifrån ett skämtsamt inlägg antagandet att jag inte vet ett skit, vilket inte stämmer. Jag vet ärligt talat inte vad du vill få ut av ditt inlägg. Har du upplevt 70-talet själv? För när jag läser ditt inlägg så verkar du mer som en snorunge med ett starkt hävdelsebehov.
  17. Jag tror att varenda masteringsstudio i världen är kapabla att sänka ditt stereospår en par db om det nu skulle vara ett sånt jävla stort problem att den ligger för högt. Så länge det inte peakar så är det ok. Resten är skitsnack från gubbar som vägrar lämna 70-talet 😄
  18. Va? Cubase manual har väl inget med CurveEQ att göra?
  19. Du har en poäng! Många glömmer det, men det är viktigt att masteringsteknikern har lite headroom att jobba med!
  20. 7. pitch shifter 8. autotune Det är ett väl beprövat knep av jättarna i branschen - att pitch shifta ett halvt tonsteg ned och sedan låta autotune pitcha tillbaka. vissa säger att det bidrar till en analog värme och ett allmänt proffsigare sound.
  21. eq -> compressor -> eq oftast. Jag upplever att skräp man skär bort innan kompression ofta kommer krypande tillbaka vid komprimering så jag brukar ta bort det efteråt också. finliret med eq gör jag också efter kompressorn.
  22. LOL! Ska man fråga efter hjälp så kan man väl fan ta reda på vad man vill ha hjälp med först. 😄
  23. Jag har testat en del av dem och det enda de egentligen gör är att befästa vad man redan vet om att det är helheten som är det viktiga. du kan inte bara slänga upp ett preset med kungljud och tro att det ska låta bra. allt måste ändå mixas i kontext.
  24. Då förstår jag. Visste inte att det fanns människor som faktiskt läste Loren. 😄
  25. Är jag dum? Jag fattade inte riktigt vad låten hade med nautilus att göra?
×
×
  • Skapa ny...