Jump to content
Annons

Legolas

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Legolas

  1. Japp det kan jag göra..skall bara lära mej hur man lägger upp 🙂 Återkommer
  2. Alltså pianomodulen är satt på högsta i volym... men kan man höja någon annastans på Nord:en menar du?
  3. ok jag förstår , tack för all info. Ja pianoljudet kommer från en Nord Stage 88 EX som är kopplad l/r in till mitt ljudkort som är ett RME Fireface 800 så där borde inte felkällan vara. Deras pre-amps skall vara bra. Ja jag skall försöka att brustvätta , men fungerar inte det så får jag helt enkelt spela in på nytt och försöka kräma på mer signalstyrka in....
  4. Jag förstår...men skall jag använda gate eller brustvätt? Vad är vanligast/bäst?
  5. Nej det är pianot som spelar som ensamt instrument i introt på låten...kan det bero på att det är för lågt inspelat? Bör jag normalisera det spåret så det når 0 dB??
  6. Jag undrar hur ni eleminerar den brusnivå som blir när man krämar på limitern vid mastring , som speciellt hörs vid början på låten eftersom det oftast är ett eller två intrument som spelas. Kör ni med brustvätt eller gate på masterbussen? Eller på enskilda spår? I så fall vad för slags noisegates elelr brustvättspluggar kan ni rekommendera? Har Waves-pluggarna... Tack på förhand
  7. Hmm...hur kollar jag vågformen på min låt?
  8. Har försökt mastra min låt som jag har gjort och problemet jag har är att låten känns och låter "svagare" än min referenslåt som är proffsgjord. Den ligger på 0dB men jag gjorde en jämförelse i Wavelab och loudness (RMS ) nivån på referenslåten låg på -7,31 dB så låg min på -12,4 dB. Hur får jag upp RMS-nivån så att låten blir starkare? Jag kör med Cubase 5 och UAD-pluggarna. På masterbussen har jag Precision EQ och Precision Limiter. Har försökt att lägga en kompressor på mastern men då låter det inte bra , väldigt ihoppressat samt att brusnivån höjs i början där bara pianot hörs på introt. Och hur eliminerar man bruset som hörs i början av låten när man har höjt typ alla nivåer? Nån som kan hjälpa mej att gå vidare så jag kan få till min låt?
  9. Hur brukar ni experter göra för att ta bort bruset som blir när kompressorn försöker pressa upp volymen på det sista powerchordet på elgitarren i tex refrängen? För när powerchordet ebbar ut höjer kompressorn ju bruset ju svagare signalen blir. Brukar ni klippa ut det sista ackordet och köra det på en separat kanal utan kompressor? Väldigt nyfiken hur ni brukar göra. Tacksam för svar! /Jörgen
  10. Va bra då vet jag! Tack för hjälpen! 🙂
  11. Håller på att mixa och har läst att man skall filtrera reverb och delayeffekterna helst i botten och i toppen så att de inte tar en massa energi i mixen. Hur gör man detta? Är det så att man tar en buss , lägger på eq och filtrerar och sedan lägger man på reverbet? Eller filtreras hela spåret ändå på det viset? Tacksam för svar!
  12. Det är alla mina spår i mitt projekt som inte går att panorera. Har mestadels monospår typ ackeguror , tamburin , shakers osv som jag vill ha ut i stereobilden. Börjar fundera om det finns någon aktiveringsknapp för panoreringen någonstans för det måste ju vara något sånt. Har tyvärr ingen bild som jag kan lägga upp.
  13. Har precis börjat mixa och får inte panoreringen att fungera i Cubase. Har läst maunalen men inte hittat lösningen. Detta är säkert jätteenkelt men har inte fått det att fungera. Hänger ingenting när jag drar regeln vänster-höger på mina monospår.Ljudet är centrerat hur än jag försöker. Kör med Cubase 5.1 Tacksam för svar!
  14. Tack för länken Claes! SÅ du menar alltså att det kommer bli problem med frekvenser över 700 Hz med denna lösning? Kommer de höga frekvenserna att studsa bakom monitorerna pga plasten?
  15. Kommer faktiskt inte ihåg vart jag läste det någonstans , men jag tror att det var någon här i Studio-forumet som hade kommit på denna lösning.
  16. Är du nöjd med dina x8:or?? Jag velar om jag skall köpa 7:an eller 8:an nämligen....
  17. Du har en 1176 du oxå ser jag! 🙂 Underbar arbetshäst! Bland de bästa köp jag gjort!
  18. Här är min hemmastudio! 🙂 Ett tips jag fick och som jag gav fasta på var hela isolationsbalar i hörnen. Kanske inte så snyggt men det blev mycket bättre kontroll på basen. Skall snygga till det sen med tyg över.
  19. Bara baspluggarna Pultec och 1176Se...men jag har en del pluggar sen tidigare. Har 2 st UAD-1 kort som kan kombineras med UAD2. UAD2 Quad-kortet motsvarar 10 st UAD1-kort 😛
  20. Har nyss beställt UA:s kampanj 6176+UAD 2 Quad 🙂 Har länge tänkt köpa ett UAD 2 Quad men när detta tillfälle dök upp så kunde man ju inte motstå det! Köper man en 6176:a så får man Quad-kortet på köpet! Värde 15k! Nån mer som nappat på det? 🙂
  21. Ok då skall jag prova detta! Tack för ett snabbt svar!
  22. Vad gällande stråkar så finns det mycket välljudande stråksektioner i Kontakt 4. Omniphere har också grymma stråkljud.
  23. Funderar på att köra reverb hårdvarumässigt och har hört talas om att man kan routa så man kan få hårdvarureverbet in i Cubase till sitt projekt. Frågan är bara hur? Någon som kan och har lust att förklara hur man skulle koppla då? Nån speciell inställning i Cubase man måste göra? Har Cubase 5.1 , Windows 7 och ett RME Fireface 800 Tacksam för svar
×
×
  • Skapa ny...