Jump to content
Annons

Fler låtar i samma projekt eller dela upp?


suprapappa

Recommended Posts

hallå!

vi kommer snart gå in i studio med bandet för att spela in trummor på ett antal låtar (vet ännu inte hur många...någonstans mellan 4-12). trummorna spelas in på pro tools hd3 och filerna ska plockas hem för fortsatt arbete i Cubase 5.

skulle vilja ha tips på allt möjligt som man bör tänka på innan.

kommer nog t.ex. vara noga med att spela in i 44khz istället för 96khz för att minska belastningen på datorn i ett senare skede. låter det vettigt?

är det klokt att lägga upp alla låtarna i ett enda projekt i Cubase för att ha lättare att få till en mer sammanhållen mix? är det något som ökar belastningen förutom att cubaseprojektet tar längre tid att spela in?

pro tools i studion körs på mac och cubase hemma på pc. vad skulle ni printa ut filerna i för format? en omf t.ex.?

ngt annat att tänkta på?

tack

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

jag har gjort lite sådana inspelningar, (dock utan trummor), och med flera instrument samtidigt... Det tråkiga med det blev att när man rattat och mixat en låt, så går man till nästa och ska mixa den, skruvar ner gitarren lite, osv... sen går man tillbaks och upptäcker att man får göra om, på föregående låt... Jag skulle defenetivt köra olika projekt på varje låt... Sen kan du ju mixa en låt som du vill ha den, och använda som referens till dom andra, om det ska låta lika, kan ju vara bar att spara kanalstrippar (stavning?), så underlättas arbetet lite mer 🙂

Alternativt gör ett projekttemplate, så är det fort gjort att öppna nästa projekt med inställningar klara, så är det "bara" finjustering.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...