Jump to content
Annons

Vad kommer hända egentligen?


Holmberg

Recommended Posts

drloop (oregistrerad)

En intressant aspekt som ni kanske inte känner till:

Band som kommer till studion vill göra som sina independence / alternative favorit popband.

Spela live tillsammans och sätta det på en tagning. Det är ju fint, men....

Vad som faktiskt hänt i studion vet ingen mer än bandet och inspelningsteknikern.

Det är oftast en fantastisk massa efterbearbetning som ligger bakom alternativa gruppers sound....

Så ibland är dom "naturliga" inspelningarna väldigt producerade.

Redigerat av drloop
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 227
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Exakt. Det var ni som drog in termen skit i bilden genom att påstå att allt skulle bli skit när komersiell musik dör + att de flesta forumlåtar är skit. Jag säger att det inte är skit utan en annan typ av musik som de flesta (endast till deras förtret) inte klarar av att uppskatta.

Jösses. Snacka om befängt inlägg.

Med din logik kan man avskaffa allt vad kvalitet är. Tycker du att maten i lunchrestaurangen är skit? Fel. Det bara du som inte klarar av att uppskatta den (till din egen förtret). Tycker du att det är skit att tv:n du just har köpt har brusig bild? Fel. Det bara du som inte klarar av att uppskatta den. Och så vidare.

Av någon anledning tycks alla uppskatta att saker blir bättre, det vill säga får bättre kvalitet. De flesta skulle hellre köra omkring i en ny Golf än en gammal rostig Volvo, precis som de flesta hellre käkar god mat än äcklig mat. Visst, det finns smaknyanser, men hur man än vrider och vänder på det så finns det faktiskt en väldigt gemensam uppfattning av vad "bra" är, oavsett vad ämnet gäller. Och de flesta som spelar in skivor tycker att det är bra att det har blivit mindre brusigt.

På något sätt tycker jag att ditt inlägg liknar uttalanden från alla dessa töntar som kallar sig "konstnärer". De är för inkompetenta för att göra något som kräver riktiga skills, t ex en välmålad tavla. Istället gör de saker som ska "väcka reaktioner" och få alla att "tänka efter", t ex lägga ut 10 ton hundbajs på Sergels torg. (Som en anekdot kan jag berätta att jag föreslog det för en konstnär bara för att reta henne. Hon tyckte på allvar att det var en bra idé med många olika bottnar och infallsvinklar.)

Att göra bra musik som är tajt, välarrangerad och brusfri är svårt. Att göra bra musik som är otajt och brusig är lite enklare. Att göra skräpmusik som är otajt, ostämd och brusig är väldigt enkelt, därför gör många sådan musik.

"Så varsågod och håll dig till skiten(och flugorna) så får vi som har lite mera krav på musik och annat hålla oss till bättre alternativ."

Om jag kan njuta av skit så varför inte? Men det är ju bara synd om er då er fina musik försvinner, eller hur? Och det var ju det ni sade skulle hända om musiken blir helt oprofessionell.

Nej, människorna strävar efter att göra saker bättre. Förutom en liten klick "konstnärer" (och möjligen arkitekter) som i sin vilja att vara annorlunda enbart beter sig korkat.

Förstår du min poäng nu?^^

Din poäng är som 10 ton hundbajs på Sergels torg. Korkad för alla, utom för den skara som som tror att den tänker i nya banor.

Du verkar ha fattat min poäng även om du inte gillar den. ☺️ Det är ju så med dåliga grejer att man inte klarar av att uppskatta dem och det är ju endast en själv som lider av det.

Jag förstår hur jag framstod som nu, och det var inte riktigt min avsikt. Jag lyssnar på bra musik hellre än brusig och jag äter inte bajs osv. Men jag är övertygad om att det beror på att det är den standard vi lever i nu. Min poäng är inte att alla borde anpassa sig till att äta skit, utan snarare att folket kommer anpassa sig till vad som kommer som standard. Detta har man sett ju. Skitdelen var bara för att säga att man kan teoretiskt sett anpassa sig till vad som helst, även fast det är svårt (ibland nästan omöjligt) att göra det.

Angående det där med konstnärer.😛 Jag brukar inte gå runt och säga att min musik är bra även fast den är dålig. Jag är inte speciellt nöjd med det jag gör och jag försöker göra den bättre och mindre brusig. Det beror just på standarden som jag vuxit upp/lyssnat mig in på. Jag är inte så bra på att anpassa mig så att jag nöjer mig med dåliga saker. Men som sagt det är bara till mitt eget förtret. 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

"The Majors" försöker stoppa fildelning, fast ingen vet hur stort problemet är, på samma sätt som man först försökte stoppa utgivning av noter (då börjar ju folk spela själva och slutar köpa skivor), som man försökte stoppa direktimport av skivor (då kan man ju starta butiker som bara säljer Rockmusik).

Skivbolagen har seda 50-talet konstant lurat två kategorier, Artisterna som skapar musiken och Fansen som köper plattor. Det är inte så lätt att ändra på dessa saker, hur många gamla kontrakt ger artisterna royalty på digital download...inga...

Läs Danner´s bok "The HitMen"..... skivbolagen har en mäktig lobby...men som Hendrix siade...Castles made of sand will slip into the sea evetually..."

Unga konsumerar inte album, dom konsumerar hits eller låtar...skivbolagen har sin revenue från överprisade album...hits är bara teasers...skivbolagen hade monopol på distribution av musik...idag tar iTunes 30%...klart att intäkterna rasar....

Ingen vill idag köpa en SUV av GM...har den blivit sämre...knappast...men konsumenterna vill ha andra saker...så tro inte att det går att styra tillbaks konsumenter till ett gammalt mönster

Tro inte blint på den illegala nedladdningen.....kolla runt bland kompisar...hur mycket snor dom...eller är det så att dom letar musik som inte längre går att hitta i butiker....lyssnar en gång och sedan skippar....

Av dom 1,23 milj album som finns tillgängliga digitalt så har 85% inte sålt en enda nedladdning under 2007, varför då...kanske är det så att mp3 suger...det låter skit jämfört med vinyl och remastrade CD...så varför betala....dom finns säker som Flack.....

//O

Link to comment
Dela på andra sajter

Av dom 1,23 milj album som finns tillgängliga digitalt så har 85% inte sålt en enda nedladdning under 2007, varför då...kanske är det så att mp3 suger...det låter skit jämfört med vinyl och remastrade CD...så varför betala....dom finns säker som Flack.....

Med dagens snabba uppkopplingar och den ökande storleken på hårddiskar så är "gratisutbudet" för hela album i perfekt Flac format enormt stort. Undrar varför en del köpsidor envisas med att endast erbjuda komprimerade format för dyra slantar när folk tankar hem förlustfria låtar helt gratis.

Link to comment
Dela på andra sajter

En intressant aspekt som ni kanske inte känner till:

Band som kommer till studion vill göra som sina independence / alternative favorit popband.

Spela live tillsammans och sätta det på en tagning. Det är ju fint, men....

Vad som faktiskt hänt i studion vet ingen mer än bandet och inspelningsteknikern.

Det är oftast en fantastisk massa efterbearbetning som ligger bakom alternativa gruppers sound....

Så ibland är dom "naturliga" inspelningarna väldigt producerade.

Förstår inte riktigt varför indie/alternativ och välproducerat måste vara två olika saker? Bara för att man är indie eller alternativ betyder inte det att man spelar in musiken med mobilen och kör det på en tagning. Indie är inte lika med lo-fi.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jo de kommer finnas kvar om än i annan skepnad. ]Det tråkiga är att[....!#"¤&&¤= "AAARGH22"""#¤!!!???=""!!-42-42 censur...poff tjocksmack!!!"#¤% ..atman!!! ....är den ende som sitter inne med svaret på den ultimata lösningen. :rolleyes:

Ok så här tycker jag, som en del varit inne på:

Lägg extra avgift på bredband/internet

Mer pengar till artister/låtskrivare än som nu att bolagen tar det mesta, alt en dräglig månadslön.

Kultur i alla former måste få tillbaks sin status på ett eller annat vis.

Gratis är inte alltid godast och det kommer slå tillbaka.

Jag hyllar samtidigt myspace o andra liknande sajter där många bra band kommer fram o får respons världen över.

En annan grej kunde ju vara rabatt på konserter o dyl om man inköpt skivor för ordpris. Lite bonusar sas.

Bara en reflektion i julaftonsnatten med rött innanför rocken.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ett problem med fasta avgifter på olika media, kassetter, CD-rom och Bredband är hur pengarna sen ska fördelas på artistnivå. Förmodligen är det så att dom artister/bolag som har störst volym på andra media CD-DVD-rADIO, vilket är det som rapporteras också kommer att få merparten av dom avgifter som tas ut.

Hur många pengar tror man kommer att gå till en Egyptisk artist som jag kanske laddat ner massor av...nada.

Pengarna kommer, som med CD-rom och kassettskatt astt gå till dom mest etablerade odcdh till dom etablerade bolagen, hur mycket "avgiftspengar" delar IFPI ut till Indie och icke anslutna organisationer...???

Lägg ner..gör om....gör rätt.

Om ITunes tar 30% av försäljningspriset i avgift så kommer givetvis storbolagens vinst att minska med 30% gämförst med tiden då dom hade monopol på distribution, på samma sätt som om jag köper en bok från Amazon och slipper betala min del av den lokala bokhandels kostnad.

Så om folk köper all musik digitalt så kommer storbolagens omsättning att minska med tillverknings- och distributionskostnad plus en viss kommission för hantering av caschflow.

Fundera istället på vad ett stort skivbolag idag egentligen har att tillföra en act..??

Eagels har sålt 3 milj plattor via Wall-Mart, en dubbel med mest nytt material för $11.88, att jämföra med en fullpris normal för $17.95...

Inte så stor vinst på plattan kanske, men alla kände igen dom nya låtarna på konseterna, dom kunde lira flera lårtar från nya plattan och konserterna blev en succe....big bucks...nån som har tänkt eller?

Link to comment
Dela på andra sajter

Nä, det är ju klart när dom har monopol och köper upp allt som visar minsta gnutta framgång på egen hand.

tycker du det är konstigt att dom satsar på kompetens?

sätter för övrigt gärna emot: skivbolagen överlever inte bara 2009 utan ett bra tag till

utbudet däremot kommer gå mot mer mainstream, mer säkra kort, färre akter

Det vore bättre om artisterna kunde bli mer självständiga och se till att pengarna de drar in går till dom

vilka pengar?

Link to comment
Dela på andra sajter

Pengarna kommer, som med CD-rom och kassettskatt astt gå till dom mest etablerade odcdh till dom etablerade bolagen, hur mycket "avgiftspengar" delar IFPI ut till Indie och icke anslutna organisationer...???

Detta tror jag också är det stora problemet med att ta ut en avgift på bredbandsabbonemangen. För att ny musik ska kunna komma fram krävs nog ett system där pengar betalas till utgivaren per låt/album. Frågan är bara hur det ska göras rent praktiskt.

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Nä, det är ju klart när dom har monopol och köper upp allt som visar minsta gnutta framgång på egen hand.

tycker du det är konstigt att dom satsar på kompetens?

sätter för övrigt gärna emot: skivbolagen överlever inte bara 2009 utan ett bra tag till

utbudet däremot kommer gå mot mer mainstream, mer säkra kort, färre akter

Det vore bättre om artisterna kunde bli mer självständiga och se till att pengarna de drar in går till dom

vilka pengar?

Ja de lär knappast dö ut i år. Kom tillbaka om ett år och ät upp din dåliga profetia. 🙂

Men det är väl redan allt för mycket mainstream redan och säkra kort? Kanske blir än värre? 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Pengarna kommer, som med CD-rom och kassettskatt astt gå till dom mest etablerade odcdh till dom etablerade bolagen, hur mycket "avgiftspengar" delar IFPI ut till Indie och icke anslutna organisationer...???

Detta tror jag också är det stora problemet med att ta ut en avgift på bredbandsabbonemangen. För att ny musik ska kunna komma fram krävs nog ett system där pengar betalas till utgivaren per låt/album. Frågan är bara hur det ska göras rent praktiskt.

Ja det är ju inte bara de som förlorar en massa stålar. Med tanke på det här är ett musikforum där minst hälften använder piratpluggar och sånt. Tillverkarna till det förlorar en massa också. Minns i en intervju med nån på Native Instruments som sade att i början när de släpper något nytt säljs riktigt bra. Ett par veckor senare är det riktigt pinsamt låga försälningssiffror. Det är ju uppenbart vad det beror på. Hur ska de ersättas? Det är inte en lätt fråga det här hur det här ska lösas praktiskt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja de lär knappast dö ut i år. Kom tillbaka om ett år och ät upp din dåliga profetia. 🙂

Men det är väl redan allt för mycket mainstream redan och säkra kort? Kanske blir än värre? 😛

haha blir förvirrad av ditt inlägg

men jag kommer gärna om ett år å konstaterar att allt är ungefär som nu 🙂

och ja, det kan bli värre

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Ja de lär knappast dö ut i år. Kom tillbaka om ett år och ät upp din dåliga profetia. 😛

Men det är väl redan allt för mycket mainstream redan och säkra kort? Kanske blir än värre? :rolleyes:

haha blir förvirrad av ditt inlägg

men jag kommer gärna om ett år å konstaterar att allt är ungefär som nu 😉

och ja, det kan bli värre

Ha, ha jo jag förstår nu att den blev lite tokig. Nej det första var hänvisat till han som trodde alla skivbolag skulle dö ut i år.

Men visst, vi kan ju väcka upp tråden om ett år och konstatera hur fel han hade.

Link to comment
Dela på andra sajter

Glaskatten (oregistrerad)
Unga konsumerar inte album, dom konsumerar hits eller låtar...skivbolagen har sin revenue från överprisade album...hits är bara teasers...skivbolagen hade monopol på distribution av musik...idag tar iTunes 30%...klart att intäkterna rasar....

Du tänker rätt skevt här eftersom iTunes intäkter till största delen inte är vinst utan mest kostnader för elektronisk distribution och avtal m.m. iTunes har mest ersatt skivbutikerna men säljer dock betydligt betydligt mindre än dessa ...

Dessutom så har inte skivbolagen monopol på vare sig fysisk eller elektronisk distribution (de flesta artisters/skivbolags skivor/filer distribueras av mängder av distributörer tyvärr en hel del illegala) utan på utgivning, vilket knappast någon kan ifrågasätta...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...