Jump to content
Annons

Bergfotron

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tvärtom, skulle jag vilja säga. När man väl har lärt sig hur man gör, går det mycket smidigare att mata in musiken i Lilypond. Anledningen är att du matar in noterna i textform från tangentbordet. Du slipper sitta och pilla i grafiken tills ögonen blöder...
  2. Lilypond (gratis) http://lilypond.org/web/ http://lilypond.org/doc/v2.12/input/lsr/li...sion#Percussion
  3. Jo, visst minns man tonåren, när man spelade in alla skivor man fick chans att låna på Kassett. Men det krävde ju trots allt att någon i ens bekantskapskrets hade skivan, för att man skulle kunna banda den. Och man var ju tvungen att köpa skivor själv, så man hade något att låna ut som byte. Ett årtionde senare kom dubbelkassettdäcken. Där kan man snacka om fildelning på allvar. Nu krävdes inte längre att man kände någon som hade skivan i original. Men kvalitén blev förstås kass när man kopierade kassetter. Konstigt nog minns jag inte att det var någon debatt om upphovsrätten när dubbelkassettdäcken kom. Och ändå måste de ju ha tagits fram med det enda syftet att kopiera, vilket i praktiken alltid var illegalt.
  4. Fanns det inte en knapp på många bandspelare, märkt "cueing"? Var det inte fråga om medlyssning vid snabbspolning? Är inte "cue" ungefär detsamma som "clip" fast för ljud i stället för bild? Alltså en ljudsnutt/musiksnutt som ska spelas vid ett visst tillfälle, i en film oftast vid en viss scen.
  5. Clavia uppdaterar ibland de befintliga ljuden, genom att korrigera enstaka samplingar som inte är perfekta, osv. Du bör därför kolla att du har den senaste versionen av de ljud du använder. Har du fortfarande fabriksljuden som maskinen levererades med, bör du ladda ned den senaste versionen av fabriksljuden och testa om felet kvarstår.
  6. Orgelljuden är ju inte anslagskänsliga, så där är det ju inte konstigt att du inte hör någon skillnad. Har du kollat att du har laddat ned senaste versionen av alla dina samplingar? Kolla på Clavias hemsida att du har de senaste versionerna av allt.
  7. Om jag inte läste slarvigt på hemsidan så bygger piporgelljuden på sampling. Men hammondorgeln, Farfisan och Voxen är förstås digitalt modellerade och inte samplade, precis som i C1-orgeln, Electro 3 m.fl.
  8. Hammond, Vox, Farfisa och nu piporgel i samma lilla röda ask...
  9. Pontus Solina-samplingar hör till mina favoriter.
  10. Jag vill instämma här. För att kunna bygga upp en egen låt måste man nog helt enkelt ha lyssnat in låtar under lång tid, så man så att säga har en källa att ösa ur. Det finns genier som kan skapa fantastiska låtar redan som mycket unga, men vi som inte hör till dem behöver nog i allmänhet ett antal års lyssnande och analyserande av andras låtar för att bygga upp en idébank att ösa ur. Jag brukar tänka på en låt som jag gillar och försöka göra något liknande, men utan att det blir exakt samma förstås. Man kan ju "låta sig inspireras" av basen från en låt, trummorna från en annan o.s.v.
  11. På min låter det inte fasansfullt utan bara typ "wubwubwubwub". Kanske en riktig Farfisa gör det också? Man kan nog hitta på en musikalisk användning för det ljudet... Vem spelar egentligen samma ton i fyra oktaver på en gång, förresten?
  12. Grattis! Missa inte att det finns en ny version av OS:et ute, för nedladdning. Pianots anslagskänslighet har bland annat förändrats (man behöver inte piska så hårt). Dessutom finns nu alla Mellotronljuden att ladda ned.
×
×
  • Skapa ny...