Jump to content
Annons

Bandmikrofoner


limpan666

Recommended Posts

Har precis scorat en Shure 315 bandmick som tillverkades mellan 1957-1977! Frekvensomfånget är 50-12000Hz och den har tre valbara impedanser låg, mellan och hög. Den har åttaformat upptagningsområde. Nog med fakta, jag undrar om det är någon som har en likadan mick eller har erfarenhet av en sådan? Är även tacksam för allmänna tips och info om bandmickar och deras fördelar i inspelningssituationer. Sång gitarr och trummor/överhäng brukar ju nämnas där bandmickens fördelar kommer till sin rätt! Har en Siemens U274 som borde passa som hand i handsken med sin höga output (44-74dB)!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

De billiga bandmicarna som har kommit i parti och minut under senaste året eller något, är inte alltid så kul - men de bättre (som tyvärr också kostar en slant extra) ger ett dj-t skönt sound som egentligen låter bra till det mesta.

Du kan t o m använda en bandmic till baskaggen om du är lite försiktig... ☺️

Gitarrstärkare funkar också kanonbra att micka upp med en bandmic.

Vissa modeller, som exempelvis Crowley and Tripp Naked Eye och Royer R-121, har modellerats så, att de har lite olika sound beroende på om man har framsidan eller baksidan mot ljudkällan - och då blir det förstås extra flexibelt. 😕

Man ska ha en bra preamp, eftersom de flesta bandmicar har en ganska låg output. Det är ju dynamiska micar - utom vissa modeller som har kommit relativt nyligen, som ska ha fantommatning för att driva en preamp i micen för att få upp nivån närmare kondensatormicarnas - eller andra modeller där man har lyckats få upp utnivån lite mer utan att behöva lägga till en preamp i micen...

Link to comment
Dela på andra sajter

Det var den på Tradera ja! Fick den för 1300:-. Såg en likadan på Ebay.com(i USA) som ligger på 355$ 9 tim innan avslut. Om den nu funkar lika bra som säljaren säger så verkar jag ha gjort en bra affär!

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack Dr.Hans! Tänkte väl främst ha Shure 315 som ett alternativ och komplement till Shure Sm 57 och Sennheiser MD421 vid inspelning av elgitarr. Kan då få ett mer komplext ljud och större variation vid mixningen av gitarrkanalerna.

Link to comment
Dela på andra sajter

Fick Shure mikrofonen nu i eftermiddag och har precis testat den lite snabbt i SPL ChannelOne-strippen och allt verkar fungera som det ska och den låter som en bandmik ska, varmt och skönt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...