Jump to content
Annons

Datorn startas om utan någon belastning


Humor

Recommended Posts

Hej!

Har ett problem med studiodatorn. Den stänger av sig titt som tätt. När man sedan försöker sätta på den direkt efter att den stängts av så startar den inte.

Detta tyder ju på någon form av överhettning för att skydda processorn. Det konstiga är dock att om man drar ut nätsladden ur datorn direkt efter att den stängt av sig och låter en lampa på moderkortet slockna (tar ca 3 sekunder inann den slocknar) fungerar den att starta upp direkt utan att man måste vänta ett bra tag.

Datorn är en hembyggd sak med en AMD 2400+ (2000 Ghz) som efter dessa omstarter har blivit nerställd till 1667 GHz. En processorfläkt som ska klara processorn. Ett 128MB grafikkort från Nvidia. Tre hårddiskar och en cdläsare. Moderkortet är ett Asus X-series-kort. (komemr ej ihåg det exakta namnet). Ingen chassifläkt.

Man kan ju tänka sig att det skulle vara värmen från de extra två hårddiskarna men den fungerade jättebra i flera veckor när de var nya utan att datorn startades om.

Hjälp mig är ni söta :rolleyes:

/Filip

Redigerat av Humor
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Börja med att ta bort dammet so har fastnat på CPU-fläkten och i kylflänsen.

Kolla så att kylflänsen sitter fast ordentligt och inte hänger på trekvart för att den har lossnat i ena hörnet... Har du kletat på för mycket kylpasta, så bildar det ett isolerande skikt i stället för att leda bort värmen... :rolleyes:

Detta är de troligaste orsakerna till problemen - åtminstone som jag kan komma på just nu...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...