Jump to content
Annons

Diablo Swing Orchestra- Wedding march for a bullet


  

37 röster

  1. 1. Diablo Swing Orchestra- Wedding march for a bullet

    • 1
      2
    • 2
      3
    • 3
      6
    • 4
      9
    • 5
      14


Recommended Posts

Annons
  • 4 veckor senare...
Kul att höra!!

Ska lägga upp den nya mixen när den är klar.

Hörru, claypool, hur går det med mixandet??

Jävlar va det svänger i refrängen på denna. När byter groovet, menar jag.

vi vill höra mer nuuuuuuuuuuuu!!!!!

😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Jadu, det kanske tyvärr dröjer lite. Vi har inte lyckats gjort en mix som vi är nöjda med än och vi bor lite utspritt i landet så vi ses inte så ofta. Och förhoppningsvis så har vi en fullängdare att presentera istället inom en inte alltför avlägsen framtid.

Link to comment
Dela på andra sajter

Japp.. det här kändes fräscht och annorlunda på ett positivt sätt.. Fantastisk pipa tjejjen har.. Harmonierna och guraliret var superbdt. Eftersom du ska se över mixen så ska jag inte klaga på det nasala soundet på låten.. Skulle dock precis som Eliasson sa, Önska lite mer stråkpartier.. Gärna lite Elo stuk på slutet där (om nu nån minns Electric Light Orchestra numera? 😉 )

Link to comment
Dela på andra sajter

Gärna lite Elo stuk på slutet där (om nu nån minns Electric Light Orchestra numera? 😉 )

jjjjjjaaaaaaaaaaaaaa!!! det gör vi. Markeringarna i denna låt påminner ju om fifth of beethoven. Fläk på med stråkisarna där bara 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)
Japp.. det här kändes fräscht och annorlunda på ett positivt sätt.. Fantastisk pipa tjejjen har.. Harmonierna och guraliret var superbdt. Eftersom du ska se över mixen så ska jag inte klaga på det nasala soundet på låten.. Skulle dock precis som Eliasson sa, Önska lite mer stråkpartier.. Gärna lite Elo stuk på slutet där (om nu nån minns Electric Light Orchestra numera? 

Merci. Jo det behövs lite bastryck. Stråkpartierna ska fram lite mer i mixen, lite gömt nu. Var det Jeff Lynne som var med i ELO?

Tycker att låten förlorar på att ben känns radio mixad. Skulle gärna se att en fick lire mera mellan register och att ståkarna panorerades lite mera. Lyssna på tidiga hårdrocks plattor typ Uriaheep tex. Gillar ofta hur de är mixade. Gitarrerna kanske skulle upp lite i ena högtalaren också. Vissa tycker att det ger en skev ljudbild men jag gillar sånt.

Tycker att man skall lägga efekterna så att de tillför något och inte dränker orgimal ljudet. Men efekten på vibratot som tidigare nämnts är nog bland det coolaste jag hört.

Är faktiskt trotts att jag skulle gort mixen annorlunda mycket imponerad av detta mästervär. Fick också Nightwish vibbar men det känns som om ni tagit ett eller ett par steg till.

Mer mellan? Jag tycker nog det är botten som saknas mer.

Detta Nightwish... Det ju själva fan att man inte började tidigare. Influenser är ju Muse, Jeff Buckley, Verdi, Orff och en massa andra. Jag hade handen på hjärtat aldrig hört Nightwish när jag började skriva för det här bandet.

Men tack för berömmet, det värmer.

jjjjjjaaaaaaaaaaaaaa!!! det gör vi. Markeringarna i denna låt påminner ju om fifth of beethoven. Fläk på med stråkisarna där bara 

Är det på "keep it forever"-delen som du menar?

Redigerat av claypool
Link to comment
Dela på andra sajter

🥰🥰

Kvinnans sång-insatser ligger ju på topp även här men.. låten tycker jag inte riktigt håller, den blir lite för slät för mitt tycke (metal rock) 🥰

Jag jämför nu med er andra låt "Velvet embracer" som bara ehh "in The face" å den har ju de där härliga takterna, vändningarna och ett bättre arrangemang enligt mig. Det svänger mera i den, och för att inte tala om cello spelet.. 🥰

Ljudet påminner mycket om "Velvet embracer" med för mycket diskant och för lite botten (Bas) i mixen.

Visst är det bra.. men det faller inte riktigt mig på läppen som låt.

Kör Hårt 🥰

Albert.D

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för lyssningen och kritiken.

Jag håller med om att stråkarna är för låga i den här låten, skulle behöva vara liiite tydligare. Sen är ju det här en mer direkt låt. Personligen gillar jag den här bättre men det kan ju bero på att den är nyare, smak och bak du vet.

Link to comment
Dela på andra sajter

Är mitt uppe i lyssningen. Kan verkligen inte klaga på musiken! Grym gitarrist, trummis... Sångerskan is amazing! Men jag hade förväntat mig lite mer stråkar. Jag har fler klagomål.

Sången är väldigt underdimensionerad. Alltså mycket låg i volymen. Gitarren dominerar helt klart. Hör ingen klar bas tyvärr. Gitarren och cymbalerna skär i öronen! Låter mycket grötigt, då cymbalerna, stråkarna och gitarren har ungefär samma klang smälter allt samman. Men basa bara till det och skär aningens aning i toppen och lyft fram sången, pana ut cellon till vänster, och fiolen till höger och ni har fått till det. Hade förresten inte ogillat lite synthmattor eller något mellan refrängen och nästa vers, där det är tyst och gitarren spelar ensam precis som i början.

Men ni borde kanske inte lyssna på mej. Jag har ingen erfarenhet av egen, riktigt professionell mastring, utan jag baserar mina åsikter på hur andras låtar låter. Skit fullständigt i mitt lilla inlägg om ni anser att jag kommer med klagomål som inte stämmer.

Jag tycker annars att det låter jättebra! Man rycks verkligen med! Jag lyssnar vanligtvis inte på hårdrock, men det här var attans bra! Sticken är riktigt härliga!

Vad fan sitter jag och kommenterar en hårdrockslåt? Vet ingenting om sånt.

ÄSCH!!! Fyfan, gör vad du vill med mitt inlägg. Jag är nog bara sysslolös och trött. 😆

Men hare bra!

//iHz

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för en bra analys.

Att gitarrerna stundtals dominerar kan bero på att vi var 3 gitarrister som mixade. 😆

Och som jag skrivit tidigare så saknas det helt riktigt bastryck i mixen.

Tar med mig din kritik till nästa inspelning. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Grymt skön röst! Särskilt de hysterist höga vibrerande tonerna! Skönt drivande gitarrer också. Möjligtsvis lite tunna. Skulle vilja ha lite mera "bett" i dem. Lite mer "tugg" skulle inte heller vara fel! Annars grymt skön låt!

Link to comment
Dela på andra sajter

Oops claypool 🙂 ..et här är ju en klar outsider hämtat från en tänkbar MF 😏 ..fick en lite vibb av Arga Arja på sången 🙂 ..men klar intressant pipa hon har!..kreativ o rolig produktion som borde gå hem på Polska ölbarer 😏

Link to comment
Dela på andra sajter

Jejje: Alla invändingar mot gitarrljuden tar jag på mig, tyckte som redan nämt, att det var lämpligt att glömma min pedal när det var dags för inspelning. Tack förresten.

Falk: 😄 MF....bah. Ska sikta in oss på den polska marknaden då. 😉

Redigerat av claypool
Link to comment
Dela på andra sajter

Läste här om att folk fick Nightwish-vibbar. Jag tyckte inte det var speciellt likt förutom att det är en tjej med operaröst som sjunger till hårdrock, men om man ska tänka så så skulle det ju finnas typ bara sju olika musikstilar allt som allt. Det här var mycket mer originellt än Nightwish. Nu när Nightwish verkar fallera (Tarja fick sparken...snyft) är det upp till er att ge hårdrocksopera till folket!

Link to comment
Dela på andra sajter

Åh satan ! JÄÄÄÄVLAR!!! HELVETE SÅ BRA! ÅÅÅÅHHHH!!! JAAA! STUM AV FÖRUNDRAN! JA NU SKRIKER JAG! Cool sång effekt på 2.33, aldrig hört förr. 🥰

Tack för tipset - missade det förut när det var nytt. 😆

Nad

Link to comment
Dela på andra sajter

Jejje: Precis min åsikt faktiskt. Man kanske är hemmablind men utöver sången hör jag inget överhuvudtaget som skulle kunna kopplas till nightwish. Muse däremot är en annan femma. 😏

Nad: Kul att höra. Vi börjar inspelningen av fullängdaren på söndag, plattan kommer ut i vår, åll utkik då.

Link to comment
Dela på andra sajter

djonas: Hehe, balkanband. Det är någonting som jag har försökt lyssna in mig på ett tag nu pga av alla sköna rytmer. Har du något tips på bra band? Buckley går helt klart hem, är svag för falsettsång. 😄

Kul att du kommenterade texten, tackar, brukar vara ett helvete att få ihop en text man blir nöjd med.

Sjysst, Me lajk alått!!! Men det var på tok för lite nyckelharpa med 🙂

Ett jädra bra balkanband här från sverige är Süperstar orkestar. http://www.superstarorkestar.com/ .

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 5 månader senare...
Ruskigt annorlunda. Men rätt schysst. Bra driv.  Jag tycker att gitarrerna är lite låga och att sången är lite högt mixade.

Låter lite som en blandning av Nightwish och Arcturus.

Nightwish? 🙂

Visst var det likt Nightwish

Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

Ja, vi lär väl få dras med den parallellen ett tag till. 😲

Men vänta bara...

Från studion rapportera att vi har slutmix den 4 juni och mastring bokad den 7 juni. Sedan väntar pressning och i slutet av juni(förhoppningsvis) tada! ett helt album klart.

Jag lägger någon låt här vad det lider.

Och nåde den som så mycket som andas ngt om Nightwish då...... 🙂🙂

Redigerat av claypool
Link to comment
Dela på andra sajter

woooha... vänta lite... ska bara kamma tillbaka skägget till hakan igen....

sådär!

Lyssnade igen på låten, jäklar vilket ös (igen)!!!

Ska bli skoj att höra mer av denna vara!!!

Tackar!

Lovar det finns fler skäggförflyttande låtar med på skivan. :rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...