Jump to content
Annons

claypool

Medlem
  • Antal inlägg

    471
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av claypool

  1. Japp, behöver bara en adress. Bra val av julklapp! Dröjer nog ett litet tag till nästa skiva, måste ju kuska runt lite och lira med den här nu.
  2. ynot: Ja, tanken var ju att den rösten skulle bryta av lite mot den övriga sången. Tur att Nightwishvibbarna snabbt går över. 😮 Tack för omdömet! drloop: men dist är ju bra jue! valdez: ja nu föll det sig att vi använde två röster på skivan. Funkade ju bra till slut. Roligt att du diggar. Concubine: Tackar, skön beskrivning! 😱 Tycker också det är för lite blås i hårdrocken. Det är ju evül ju! Umemagnus: Ja det röjde på rätt bra. Vi får se till att synas på något annat gig istället då, jag ska se till att komma förbi något av era ngn gång!
  3. Eliasson: Ja jag såg inte till dig på giget på nalen. Nästa blir den 20 jan på Klubben, Fryshuset. Kanske ses där? 😉 Långa intron måste man ha ibland vettu, kan ju inte ge bort alla godsakerna på en gång. 😆 Vallhagen: Tja, ingen turné klar men några gig är på g. Hoppas vi kan svänga förbi Linköping. 😉 Drivrutin: Tackar, kul att höra. Eternal: Roligt att du gillar både produktion och spel.
  4. Ah ok, så den här tillhör inte favoriterna alltså! 😕 Kul att skivan fortfarande snurrar hemma. Ska kolla upp mp3-kodningen när jag kommer hem idag. Ha re!
  5. Tack för verklig utförlig kritik. Många bra synpunkter, vi kommer nog inte ändra på något i den här låten men som du sa, det kommer ju alltid nya låtar. Kul att bli veckans låt.
  6. LÅTNAMN: Poetic Pitbull Revolutions ARTIST/GRUPP: Diablo Swing Orchestra GENRE: Fiestametal LÅTLÄNGD: 3:54 KOMPOSITÖR: Daniel Håkansson PRODUCENT: Pelle Saether, Pontus Mantefors, Daniel Håkansson EV. MEDVERKANDE: Daniel Håkansson – Gitarr, sång Pontus Mantefors – Gitarr, syntar, effekter Annlouice Lögdlund – Sång Andy Johansson – Bas Andreas Halvardsson – Trummor Johannes Bergion – Cello Tobias Johansson – Trumpet INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STORLEK: 5,72 Mb STATUS: Färdig! Låtlänk Låt nr 3 från skivan "the butcher's ballroom" Enjoy!
  7. D.S.O..... Var och såg dom på Nalens, Alcazar igår... Jä**ar vilket ös det var!!! Riktigt jädra tokhålligång!!! Fortsätter jag med superlativen nu, så blir det bara löjligt. Snyggt jobbat, Claypool! Japp det var en grymt kul spelning. Tack för att du kom! 🤪
  8. Kul! Det var ett tag sedan vi skickade in så jag har inte kollat med dem på ett tag. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på recensionen.
  9. Gitarren får mig att tänka på "Top-Gun" 😎
  10. Yes, gött! Sånt här gillar jag, härligt sväng och leklusta i musiken. Kan inte säga så mycket om mixen så mina datorhögtalare inte riktigt håller för det. 😛 Men nu ska jag in på er sida och ladda ner lite till. Keep it up!
  11. Hammarby Sjöstad i Stockholm. Tack för alla vänliga välkomnanden. /Dex. Åhh, dit ska jag flytta om de bara kunde bygga färdigt någongång.... 😆 Välkommen!
  12. Nu är man ju försen till debatten igen. Man måste fan hänga här 24/7 om man ska vara med. Hursomhelst vill jag bara instämma ganska så precis i detta stycke. Hade jag orkat skriva det så hade det stått undefär så med lite fler stavfel.
  13. Så om du inte fixar att lira dina egna låtar live som de studiomusiker du hyr in så ska du inte pyssla med musik? Eller missuppfattar jag dig nu igen? 😉 Jag kan väl för fan inte spela allt samtidigt själv??? Det är därför man har s.k. band/orkestrar ser du! Så om någon inte har tillgång till några medmusikanter bör han alltså inte fuska och använda sig av pluggar istället därför att....??
  14. Så om du inte fixar att lira dina egna låtar live som de studiomusiker du hyr in så ska du inte pyssla med musik? Eller missuppfattar jag dig nu igen? 😉
  15. Men det beror ju på vem du frågar. För ganska många spelar det rätt stor roll. För vissa andra spelar det inte ens roll om den som sjunger verkligen är den som sjunger. För vissa spelar det inte roll om Maradona slår in bollen med handen eller inte. För vissa gör det det. Ställer mig helt frågande till dessa paralleller med fotboll och tennis. Där är ju matcherna styrda av regler. Att slå in bollen med handen är ju per definition ett regelbrott. Det finns,eller fanns vissa regler förr i musik också...verkar bara som om detta gått många förbi på sistone! Om du inte kan sjunga rent eller fattar ett skit om noter så kommer du inte in på Adolf-Fredrik tex. Om du inte kan fatta elementär matematik så blir du inte antagen till motsvarand utb. på universitetet. OK what´s the problem? Vilka regler är det? Använd inte tritonusintervall? Följer all den musik du lyssnar på dessa regler ?
  16. ??? Återigen, en fotbollsmatch regleras av på förhand uppsatta regler. Var finns dessa när du skapar musik?? Håller man på Argentina så blir man naturligtvis glad för att domaren dömde bort målet men det är fortfarande ett regelbrott. Att använda en autotune eller annat hjälpmedel är inget regelbrott så jag tycket inte liknelsen håller.
  17. Men det beror ju på vem du frågar. För ganska många spelar det rätt stor roll. För vissa andra spelar det inte ens roll om den som sjunger verkligen är den som sjunger. För vissa spelar det inte roll om Maradona slår in bollen med handen eller inte. För vissa gör det det. Ställer mig helt frågande till dessa paralleller med fotboll och tennis. Där är ju matcherna styrda av regler. Att slå in bollen med handen är ju per definition ett regelbrott.
  18. Vad har jag inte förstått? Var befinner du dig egentligen i tillvaron??? Klart som fan att ett hantverk skall utövas av de som kan det och inget annat, om man som du påstår att alla "kan" och att musik blir bättre av att okunniga klåpare skall vara de som anses bäst ja dåå... 😉 Om en låt är bra så spelar det väl ingen roll hur den kom till? Enbart mjukvara eller inspelat live - det är väl resultatet som räknas? Tycker man kan få "fuska" med auto-tune och liknande precis hur mycket som helst om resultatet blir bra. Sen får man ju ta konsekvensen att det kanske inte går att framföra live om man inte kan spela/sjunga.
  19. Lite tankar... 1. Tror det skulle fungera bättre om en tjej sjöng. 2. Artikulera! Känns som musik som man ska kunna höra texten 3. Bryggan känns, som redan nämnts, lite påklistrad 4. Det lyfter inte i refrängen, fler stämmor?
  20. Soft, skön stämmning! Håller med om att andrastämman kan komma upp lite.
  21. Tackar! Vi hoppas på ett gig i GBG inom en inte alltför avlägsen framtid då 2 av medlemmarna är bosatta där.
  22. claypool

    Snökaos

    Tog ca 2 timmar hornstull-söder....
×
×
  • Skapa ny...