Jump to content
Annons

Hur får jag mer tryck trots flera lager?


Recommended Posts

Tjena, vill få mer tryck i detta dropp. Tycker typ att pianot förlorar styrka i droppet. Har sidechainat alla pianon samt vissa synthar med kicken i droppet och basen har jag sicechainat till samma kick. däremot mer så den duckar lite mer vid varje kick. Men vill heller inte lägga på för mkt lager av pianon och synthar heller. Någon som har tips?

Edited by Anatta
Link to comment
Share on other sites

Annons

Soon mixamannen säger. Mindre kompressor. Döda inte dynamiken. Få lite mer "snäpp" genom att ge kicken dubbla/tripplar lager. Ett med lite dist och skär av lite av basregistret. En med tydlighet och lite "kort" utan någon direkt dynamik och ett med lite sub och "klapp"/attack av själva kicken. Samla till ett spår. EQ och kompressor på detta med försiktighet. Ena basspåret med sub kan ha lite reverb, men ett kort för lite luft som lyfter fram tydlighet och lite sustain...... Typ. Funkar när jag mixar trummor. 👍 En jävla smäll utan att det tar mkt energi eller äter headroom.

  • Gilla 1
Link to comment
Share on other sites

Jag vet inget om dropp och sicechain men musiken i grunden låter bra men jag stör mig på det kalla ljudet. Du kanske efterlyser lite mer tryck i ljudet och att få bort kylan. Jag saknar basljud men kan ha en dator som saknar sådant så jag kanske är fel kritiker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...