Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2022 (alias Längstah)


Dark Of Light

Recommended Posts

Annons
2 timmar sedan sa slejnard:

Nu sitter jag på bussen igen Dol! 😃

 

2 timmar sedan sa slejnard:

Jag har dessutom godis😋🥳

 

42 minuter sedan sa slejnard:

Tippar att rasten är ca kl 17!

Vilket sammanträffande. Fast jag har ju ingen rast utan slutar vid 17.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ahh... Mitt beställda "Höstpaket" har kommit från Kind Cigars! Innehåller ett knippe på 12 st cigarrer från olika delar av världen. Lite Dominikanskt, lite Peruanskt, lite från Honduras, lite Italienskt, lite Cubanskt, lite från överallt.

Gott till kaffet säger DoL! 

Link to comment
Dela på andra sajter

Sådär ja! Nu är jag äntligen fullt vaken efter min tur till Uppsala. Inser nu att jag inte mins så mycket av mitt besök där. Vet att jag satte mig och skulle fylla i något formulär och fick svårt att skriva något nummer som jag skulle fylla i. Sen vaknade jag i en sjukhussäng och kirurgen var där. Har något svagt minne av att larm och någon som skrek på hjälp, men det kan ha varit en dröm. 

Ska se om jag hittar alla låtar som ni länkade till i denna tråd för några dagar sedan. 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2022-10-08 at 20:17 sa Dark Of Light:

Jah.. Jag får väl Oktobra jag också då med denna gamla sak... Igen.

 

Bra demo rent musikaliskt, men lite väl midisjukt i "produktionen" låter verkligen som ett demo, men det har ju sin charm det med. Lite synd at man inte hör ditt "twang" i de partier du pressar mera, då reverbet dränker det lite. Men en sång stil och en teknik som verkligen tilltalar mig. Intressant intonering och snygga glissandon och vibraton på rösten. 



 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2022-10-09 at 15:20 sa Fidden:

Är kluven... Funkar det med tonartshöjningarna för att öka intensiteten? Eller ska jag skippa det?

 

Tycker det är mycket effektivt med dessa små hopp som inte byggs upp eller rivs ner, utan bara får skutta lite "hit och dit" på det sätt som låten ville få leka fritt på. Visst kan många störa sig på det, då många vill ha en viss förutsägbarhet i den musik de lyssnar på. Låter lite retfullt men på ett lekfullt sätt. 

Gillar texten som får mig att tänka på 99 Luftballons då de har samma budskap och låtarna är poppiga, om en var i sin tidsanda, och låter gladare än textens budskap är. Men i övrigt så är det ju stor skillnad på låtarna såklart. 

Gillar skarpt knarret när din röst spricker lite här och där. Låter naturligt och som personligt signum i mina öron. 

  • Tack! 1
Link to comment
Dela på andra sajter

On 2022-10-08 at 22:29 sa Dark Of Light:

Jåh! Jag tänkte väl at det var någon av er!!! yppah.GIF Ja, jag funderar på att göra något av det. En komplett låt lixom. Ja, med ditt medgivande förstås! Inget allvarligt, inget band som vi ska skapa, inget melodifestivalbidrag, yppah.GIF inget skivbolagsjagande 😄 Möjligtvis att man lägger upp den på SC när/om det blir något av det.

Bara som ett sätt för mig att kaaanske komma igång igen. Mitt musicerande har ju, som ni vet, legat nere i åratal. Lusten har bara inte infallit sig. Livet kom i vägen, ett språng in i väggen efter en skilsmässa...
Ja, ungefär så, men nu...

Kanske..?

Ville bara veta vem av er det var så att man kan ära den som äras bör! Har en av mina gamla gitarrister som efter ett långt avbrott börjat att spela lite smått igen. Gav honom en smak av den där trudelutten och kanske blir det något.

Kunde fungera som en mental språngbräda åt oss båda.

Lite samma här sits här för mig. Har egentligen all utrustning för en hel studio som bara ligger och skräpar. Har ju inte använt grejerna på flera år så jag vet inte ens vad som funkar längre. Har ju en hyfsad mikrofonpark och en bra preamp, då jag ju började med musik när de flesta pluggar och AD/DA omvandlare lät mindre bra. Men jag har ju alltid tyckt det varit roligare att "jaga runt" i det fysiska rummet för att hitta rätt mikrofonplacering för att spela in det man vill fånga, än att bara sitta vid datorn och pilla med mus och tangentbord. Köpte en billig stereo-bandmikrofon som jag nog inte ens testat ordentligt. Har ju ett trumset som jag inte spelat på de senaste 8-10 åren heller. Borde kolla om det går att stämma det och om sargarna fortfarande är runda och fina, eller om det bara är att skicka det på skroten. Vilket ju vore synd då det är ett hyfsat trumset ändå. 

Fast för mig så var det ju en brand och sedan sjukdom som kom emellan. Köpte ju både absorbenter och diffusionspaneler för att bygga ett live/mixrum för två-tre år sedan, men har någon konstig störning i min dator som gör att det inte är nå kul att spela in. Fick i samma veva problem med små frånvaro attacker där jag "somnar till" mitt det det jag gör och förlorar medvetandet i några sekunder då och då. Blir svårt att sätta en längre tagning då, och gillar inte att klippa och klistra in andra verser, refränger osv då jag vill ha det lite mera "liveinspelat" för att jag tycker det låter mest naturligt så. 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2022-10-10 at 15:27 sa Dark Of Light:

Ja det är en sorglig följetong det där. Hoppas att allt blir när operationerna är opererade.

Kpd?

Tyvärr så blir jag ju inte frisk efter operationen. Den cancer de hittade upptäcktes ju bara av en slump. Det var helt andra grejer de letade efter när de råkade se att jag har just cancer i levern. Bara ett fåtal av de symptom jag har beror just på cancern. Så efter operationen så kommer jag ändå få fortsätta med en omgående utredning i sjukvården. Däremot så kan det vara så att cancern i sig är ett symptom som kan leda läkarna i rätt riktning, om jag förstod kirurgen rätt. Han var överraskad av att man ens funnit denna tumör då de flesta går betydligt längre med levercancer än jag gjort, just för att symptomen är så svaga och därför gör det svårt för läkare att ställa rätt diagnos. Men jag kan ha haft en kronisk inflammation i levern som i sin tur lett till att det bildats en tumör i levern.

Eller så har jag något tjall med det autonoma nervsystemet, alternativt någon mindre hjärnskada. Men med en så liten hjärna som jag har så kan det ju av naturliga skäl inte vara en stor skada i den heller. Men det är ju något som en neurolog måste kolla på och inget annat än rimliga saker att utreda, för att bekräfta eller avfärda av en sakkunnig expert. 


Men ju blir det en FJKPD! 

(FetJärdansKPD)

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...