Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2022 (alias Längstah)


Dark Of Light

Recommended Posts

Annons
12 timmar sedan sa Pico:

Först nu ser jag att jag skrev "västra" överarmen - jag tror inte väderstrecken har något som helst med saken att göra - vänstra, däremot. Din teori känns bra mycket mer sannolik än det enda jag själv lyckats härleda det till.

Spända muskler i närheten? Jag är inte säker på att det över huvud taget finns muskler i trakterna. 😁 Fysisk aktivitet, nepp. Eller, har det gått så långt att jag i mitt heltidsjobb som tangentbordsknackare bör likställa min arbetsdag som ett pass på gymmet?

Man har en massa mer muskler än man tror att man har. Tex hår säckarna har muskler för att kunna resa håren 😉 

Tydligen  så är det ofta mindre muskler som man får en inflammation i. Detta då det är muskler som inte aktiveras så ofta vilket kan leda till att de blir en inflammation för att den inte får pumpa bort slaggprodukter på det sätt som en muskel ska göra. Just överarmen, axeln har ju både muskler och senor ofta aktiveras tillsammans vid olika typer av rörelser. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Funderar på att ringa och störa sköterskorna på 1177 bara för att få med lite data jag hittat om Sjögrens Syndrom i finska läkarskrifter. Tänker att det kanske vore bra om det kom med under fliken anteckningar i mina journaler. Verkar som att man har bättre koll på Sjögrens i Finland än man har i Sverige. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Just nu sa Fidden:

Finsk läkekonst? Trodde det stavades koskenkorva.

Min mors moster var iofs en av de mest ansedda häxorna i Finland, enligt min salige mor. Trollkonst och naturmediciner var ju något finnarna tog med sig till de svenska Finnmarkerna med. Det och svedjebruk. Och en massa olika sätt att framställa sprit på. 

Link to comment
Dela på andra sajter

5 timmar sedan sa slejnard:

Upp å hoppa! 

Va redan uppe då. Men jag satt och läste på om Sjögrens och så läste jag lite gamla riksdagsdokument som handlade om pensionsreformen. Spännande vad? 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan sa -k9-:

Detta då det är muskler som inte aktiveras så ofta vilket kan leda till att de blir en inflammation för att den inte får pumpa bort slaggprodukter på det sätt som en muskel ska göra.

Vad du beskriver nu tolkar jag som vanligt nuppa.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...