Jump to content
  • 0

Kombinera aktiva och passiva högtalare på bästa sätt.


Wonder stash

Question

Jag har aktiva studiomonitorer i studion som går direkt från ljudkortet. Jag har också ett par passiva hifi-högtalare(med andra slags kablar) som jag vill ha breve dom aktiva. Det bästa vore att ha en switch så jag kan växla mellan dom så lätt som möjligt. 

Hur går jag till väga för att kombinera aktiva och passiva? Jag måste väl ha en förstärkare till dom passiva? Sen köra hörlursutgången från ljudkortet till förstärkaren? Eller finns det ljudkort där man kan kombinera aktiva och passiva högtalare? Vad är den billigaste och smidigaste lösningen? 

Tack på förhand

Edited by Wonder stash
Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Som PME säger så måste du ha en dedikerad förstärkare för dom passiva högtalarna. Pris varierar något ofantligt dock. Helt beroende på din setup här men det kan vara så att dina aktiva högtalare spelar starkare än dina passiva om du inte har en bra förstärkare med kräm till den. Speciellt om du vill A/B köra dem. Som en sidofråga, varför vill du använda dina HIFI högtalare?

Sen vet inte vi vad du har för ljudkort men om du tex har ett med 2 ut för högtalare så kan du tex skaffa något i stil med en Mackie Big Knob för att kombinera ihop 2st olika set högtalare.

Det du då gör är att du krämar på med volym på högtalarkit 1 och 2 (din förstärkare till dina passiva) och sedan sätter en någorlunda jämn nivå mellan de båda (om detta går...) och vidare in i din monitor controller.

När du sen jämför mellan A och B så är nivån likadan.

 

Du kommer inte undan en separat förstärkare till dina passiva

Edited by red_house_painter
Link to comment
Share on other sites

Annons
  • 0
8 timmar sedan sa red_house_painter:

Som en sidofråga, varför vill du använda dina HIFI högtalare?

8 timmar sedan sa red_house_painter:

Du kommer inte undan en separat förstärkare till dina passiva

Jag vill kunna lyssna av med flera olika högtalare när jag mixar, jag har redan två andra par av den sämre sortens högtalare(som är aktiva), men mina studiomonitorer kommer alltid vara dom jag kör med mest.

ok, då var det som jag anade. vet inte riktigt vad jag hade hoppats på, kanske ett ljudkort som är till för både aktiva och passiva högtalare, allt-i-ett. man vet aldrig riktigt vad det finns för prylar där ute så var tvungen att fråga 😄

Link to comment
Share on other sites

  • 0
9 timmar sedan sa pme:

En förstärkare är naturligtvis nödvändigt för passiva.

Det finns massor av olika lösningar för den "switch". Från några hundralappar till massor.

De brukar säljas som "monitor controllers".

ja jag befarade att det är så man får göra, att det inte finns ett ljudkort för passiva och aktiva högtalare med switch XD

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...