Jump to content

 • 0

USB ljudkort med ”kräm” till vettigt pris ?


punchline82

Question

Hej, tänkte höra om någon kan rekommendera ett ljudkort (USB) som klarar av att driva tex beyerdynamic 250 Ohm lurar utan en extern förstärkare ? Eller en vettig monitor controller som jag kan koppla ihop med mitt ljudkort som klarar av 250 Ohm lurar ?

Link to comment
Share on other sites

22 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Brukar tyvärr vara svårt att hitta billiga ljudkort med så hög impedans för hörlurar. Det kan bli problem om de bygger in hörlursförstärkare för högre Ohm när man kör med lurar som har ett lägre Ohm. Ofta så färgas ljudet lite när man kör med lurar som klarar mindre Ohm om hörlursförstärkaren är för kraftig. Så därför är det oftast naturligt för tillverkare att inte satsa på hög impedans för lurarna. 

En polare köpte en Rode AI-1 som han använder som just hörlursförstärkare. Han är nöjd, men jag har inte testat den. Kanske kan vara värt för dig att kolla upp den ändå?  

Link to comment
Share on other sites


 • 0
Posted (edited)

Okej, det blir typ samma sak som jag skulle koppla på baksidan ? Tänkte på ”defekter” prestanda mm. När jag ändå frågar så, kan ni rekommendera en hörlursförstärkare som klarar av lurar i 250 Ohm klassen ?

Edited by punchline82
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Har du 250 Ohm nu? Jag kör Beyer Dynamics dt 770 med 80 Ohm när jag mixar och det klarar de flesta ljudkort bra. Tänkte ifall du ville komma billigare undan. Tror annars att det kostar kring 2000-3000 för en bra förstärkare som klarar 250 Ohm. Googlade ”hörlursförstärkare 250 Ohm” och fick upp ett antal men kan inte säga huruvida det är värt det. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ser att ditt ljudkort drivs med ”power kable” och inte USB. Tror nog att det blir mer kräm då. Har letat efter specsen på ditt ljudkort men hittar det inte. Mitt ljudkort får ström via USBn.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Jo Slejnard har nog rätt. Bättre att byta lurar om det är en lösning du är nöjd med. Och att köra med Röden och de kablar jag föreslog kan ju leda till lite problem med. Du kommer ju få lite brus förstärkt ifrån hörlursförstärkaren i ditt ljudkort, som sedan förstärks i Rödens hörlursförstärkare med. Så det förslaget ifrån mig blir nog bara en nödlösning, trotts allt. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Det ska vara hörlursförstärkare på 91 Ohm i ur22c, enligt vad jag får fram om det ljudkortet. Så 80 Ohms lurar bör vara bra för just det ljudkortet. Lägre impedans kan leda till problem med ljudet. Lite ovanligt att det är så höga Ohm på ett så billigt, men prisvärt, ljudkort. 

Men en sak till. Är du säker på att du inte kan höja volymen i mjukvaran till ljudkortet? Du borde ju inte ha så stora problem med 250 Ohms lurar, tycker jag. 


 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Oj har du UR22 eller UR22c ? 

Bra att du är vaken, kollade på UR22c av någon anledning. 

Hittade bland annat denna video: 
 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Mailade Steinberg för att få ett svar på denna gåta.  Såg att de flesta ställen jag läste om att det var ett Ohmtal på 91 faktiskt refererade till just den video jag länkade ovan. Frågade både vilket ohm tal ljudkortet har, och vad det rekommenderar för Ohm när det kommer till hörlurar. 

 Har själv ett ur824 och har funderat på ett ur22c guitar recording kit, så detta blev en intressant fråga för mig med. Återkommer när jag fått ett svar. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Oj! Fick mycket att göra och glömde posta svaret från supporten tidigare här, sorry! 

Men detta är vad de svarade; 

"Thank you for contacting the Steinberg Support Team!
The UR22C has an output Impedance of 91Ω. All Headphones work, but the UR22C suits best for headphones with higher impedances from 100Ω and above. It also has enough power to drive a 250Ω Headphone. But I do not know your listening habits.

Kind Regards,
Michael Lange
Steinberg Support" 

Så 91 Ohm stämmer alltså. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Focusrite scarletts klarar det med mesta förutom tracking och podcast inspelningar kan det bli lite tröttsamt. 

Men med mixing och componering överlag har jag inte stött på nå problem 

Har testat med både de öppna å stängda DT Lurarna 250ohm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...