Jump to content

Koppla trumpad med midi keyboard


Recommended Posts

Hej,

Jag har tänkt köpa ett vägt 88-tangenters midi keyboard (Roland A88 eller M-Audio Hammer 88) för inspelning i Logic. Dock har jag upptäkt att det finns ont om "riktiga piano" controllers med pads. Men jag tänker att man kan köpa til exempel en Novation Launchpad MK2 och koppla tillsammans med keyboardet?

Kan man få det att bli ungefär samma sak som en midi controller som har både keybed och pads? Eller finns det enklare lösningar jag missat? Jag använder midi instrument på ett väldigt grundläggande sätt: Jag spelar VST:S (för det mesta bara piano) i Logic på keyboardet och pads använder jag bara till fingertrummande (EXS24).

Om jag köper exempelvis en Novation Launchpad, kan jag parkoppla den med keyboardet så att Logic hanterar den som en enhet när jag byter mellan olika ljud, plugins och bibliotek? Ett hyfsat smidigt workflow för mig är viktigt och tycker det kanske kan bli jobbigt om jag hela tiden måste ställa in vad olika controllers ska göra i projektet?

Sjukt tacksam för svar och hjälp kring detta!

Link to post
Share on other sites

36 minuter sedan sa JakobP:

Alla midicontrollers du kopplar in skickar midi till det spår du har "aktivt" (selected), så det är inga problem 🙂

Ah, vad skönt! 🙂  Vet du om det finns andra bra alternativ än Novation Launchpad X med samma antal pads för någon som mig som bara ska använda det till att fingertrumma? Känns kanske lite overkill att handla en Novation Launchpad X för mitt begränsade ändamål..? 🙂

Link to post
Share on other sites
18 timmar sedan sa JakobP:

Själv hade jag nog provat nåt sånt här... 🙂

https://www.thomann.de/se/korg_nanopad_2_black.htm

Jag har en nanoPAD och en Akai MPD218, nanoPADen använder jag bara för X/Y paden.  Padsen är lite för kassa för att jag skall få feeling på Korgen, Akai MPD218 är min grej både hur padsen sitter fysiskt och för känslan i padsen. 

Edited by drloop
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...