Jump to content

Feedback på produktion och mixning


Recommended Posts

Tja. Har lekt runt med FL Studio i drygt två år. Gjorde en låt nu i helgen men lade aldrig någon sång då tankeverksamheten står still beträffande hur jag vill ha den och vem som ska sjunga. Skulle gärna vilja få feedback på mixningen, produktionen, låtstruktur osv då detta är typ den tredje låten som jag faktiskt slutför (förutom sången lol). 
Har mixat genom ett par trådlösa sporthörlurar och min utrustning har kort sammanfattat varit väldigt bristande.

CHALICE NYTT Mastered.mp3

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Du är duktig musiker. Peta inte mer. Vänta nån månad, du har hört den för många gånger. Bredda stereobilden lite, mest gurorna kanske. Många ljud som ska knuffas med varandra i mitten... Behövs lite "corona avstånd" mellan musikerna. (lyssnar med Bose 35 just nu, inte mer exakt än så) 😉

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By William Apelgren
   Hej! Deadline närmar sig för tävlingen "Bästa sommarlåten". 
   Kvinnlig som manlig sångare med klar och uttrycksfull röst, hör av dig så skickar jag en reference demo samt lyrics. Låten är bifogad utan sång! Har du möjlighet att skicka dry vocals senast den 8e augusti?
   Tveka inte att höra a dig!
   Demo - NO Lyrics.mp3
  • By Studio.se
   Måndagsintervjun: Cruzh berättar om hur inspelningarna till det nya albumet gått till då de befunnit sig på olika platser, en nostalgitripp till barndomen och bandets sammanhållning. 
  • By Jon Rinneby
   FREDAGSTIPSET: Om du tycker att det saknas tryck i basen när du mixar ditt projekt, kan du med enkla knep åtgärda det vid mixning. Jon Rinneby visar hur du kan tänka.
  • By MrBluesman
   Secret Circus är två svenska tvillinggrabbar som härjar och håller på att göra sig ett namn i den Amerikanska södern. De gör melankolisk rock som de beskriver som Death jazz, Gangster Folk och Pagan Country. Nu har de ett nytt album på G som de kallar "The Beginning is Near". Den består av 10 låtar skrivna "on the road" och handlar om livsval, kärlek och de många upplevelser och utmaningar som kommer med turnélivet. Soundet är eklektiskt och varierar från att vara mjukt och nostalgiskt till bombastiska och explosiva ljudlandskap. Första singeln heter Papier-mâché och är en bluesig rockrökare som kan kollas in här:
   https://www.youtube.com/watch?v=dO1shUK9Sc8
   Albumet är en hårdsatsning med stort fokus på ljudkvalitet i inspelning och mix för att få till en riktig HiFi-upplevelse som håller lyssnaren i ett järngrepp med en tredimensionell dynamisk ljudupplevelse drypande av känsla. Nära varma raspiga röster och tvillingstämsång varvas med stora äkta rumsreverb och en gitarrton att som skulle göra Robin Trower avundsjuk. Avnjuts bäst genom ditt bästa ljudsystem med ett glas favorit-whiskey vilandes på armstödet!
   ”The Beginning is Near” är färdiginspelad, mixad och mastrad. Secret Circus har just lanserat en kickstarterkampanj för att finansiera press och tryck av CD- och vinylskivor. På deras officiella kickstartersida kan man förbeställa skivan och få den innan släpp. Som extra grädde på moset får du på köpet omedelbart en exklusiv nedladdningslänk av albumet! Officiellt albumsläpp är i februari. 
   https://www.kickstarter.com/projects/852460441/the-beginning-is-near?ref=5oq80f
   Secret Circus har fötterna i rock, men då de har turnerat friskt i den amerikanska södern i åratal så har soundet influerats av Country- och Bluesmusiken, folket och miljön i sydvästra USA. –De sandiga oljefälten och outlaw country musiken i västra Texas, de öppna landskapen och tomheten i New Mexicos öken, bergen i Colorado, och i skarp kontrast skärgården, Östersjön och svenska skogarna. Allt är en del av ljudbilderna på "The Beginning is Near". 

   Originalverket till omslaget är gjort av konstnären Jodie Herrera och är målat med olja på trä.
  • By Mats_S
   Artisten Ida Redig är aktuell med nya singeln I'm in trouble och ett kommande albumsläpp. Studios Olle Niklasson träffade Ida i hennes studio i Göteborg för att ta reda på hur låten skapades.
   I totalt åtta delar går Ida igenom bland annat trummor, bas, piano och sång. Du hittar en intervju med Ida i nummer 1-2014 av Studio.
   OBS: Videoguiden är endast tillgänglig för prenumeranter och Plusmedlemmar.
   Här hittar du del 1 av videoguiden: http://forum.studio....troduktion-r183
   Som vanligt hittar du alla våra videoguider i vår Plustjänst på nätet: http://forum.studio....ideoguider.html
   Prova 3 nr av Studio för endast 99 kr!
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
 • Senaste låtarna

 • Utvalda pressmeddelanden

 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...