Jump to content
Steven Persson

Line 6 Helix med Logic-pluggar

Recommended Posts

Jag kör en Line 6 Helix via USB rätt in i datorn och använder den som ljudkort i Logic Pro X. Jag använder inga tidsbaserade effekter (Delay och reverb) i Helixen utan kör dessa i Logic via sends till BUS-spår (eftersom jag vill ha kontroll för att kunna EQ:a, komprimera, etc dessa från situation till situation). Detta skapar dock problem när jag efter ett tag har dragit på lite pluggar på olika spår i mitt projekt och jag får latency problem när jag ska spela in - detta eftersom jag kör med software monintoring på för att kunna höra effekterna i Logic

Som det är nu så är min routing så här:

Gitarr -> Helix via USB -> Logic -> Channel strip (med software monitor på så att jag kan höra effekterna) + send till BUS -> BUS med delay och/eller reverb.

Så....min fundering är. Går det att routa på något vis så att jag kan köra ljudet från Helixen torrt (för att få mindre latency) men ändå göra att jag hör effekterna från Logic via software monitoring?

Misha Mansoor gör ju tydligen någon sådan form av routing vad det verkar, men jag fattar inte riktigt vad han menar här...

Tacksam för hjälp!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Hmmmm kan du inte stänga av software mon i Logic, sen sätta en aux till samma input som helixen.....där lägger du del och reverb....gör ju inget om det blir lite fördröjning på det bara du hör helixen och mixen med korrekt timing....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annars ska du få ett superduper tips: ladda ned apple aulab, och så sköter du all lyssning där. Funkar sjukt bra! Jag gör så hela tiden när jag spelar in gitarr eller lägger sång. Verkar som Logic inte bryr sig alls om det, cpu-mässigt alltså. Då kan du ställa in vilket ljud du vill i aulab, (med delay/reverb) sen spelas din helix in som vanligt i Logic. Bara att ratta vidare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag kanske missförstår men kan du inte mute'a 'huvud'-kanalen och ställa om sendsen till pre fader?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, fast då får man göra det på alla spår man jobbar med....lite lättare att sköta via en aux

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror helt sonika att jag sätter delayet på själva spåret och kör i Low Latency Mode (det verkar inte inaktivera pluggar som ligger på spåret). Det verkar funka fint!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.