Jump to content

Steven Persson

Medlem
 • Posts

  249
 • Joined

 • Last visited

Reputation

3 Neutralt

2 Followers

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sundsvall

My music online

Recent Profile Visitors

8,837 profile views
 1. Annars kan du även spana in Outputs Platform-bord. Ska själv skaffa ett sådant framöver tänkte jag. Output Platform
 2. Tror helt sonika att jag sätter delayet på själva spåret och kör i Low Latency Mode (det verkar inte inaktivera pluggar som ligger på spåret). Det verkar funka fint!
 3. Jag kör en Line 6 Helix via USB rätt in i datorn och använder den som ljudkort i Logic Pro X. Jag använder inga tidsbaserade effekter (Delay och reverb) i Helixen utan kör dessa i Logic via sends till BUS-spår (eftersom jag vill ha kontroll för att kunna EQ:a, komprimera, etc dessa från situation till situation). Detta skapar dock problem när jag efter ett tag har dragit på lite pluggar på olika spår i mitt projekt och jag får latency problem när jag ska spela in - detta eftersom jag kör med software monintoring på för att kunna höra effekterna i Logic Som det är nu så är min routing så här: Gitarr -> Helix via USB -> Logic -> Channel strip (med software monitor på så att jag kan höra effekterna) + send till BUS -> BUS med delay och/eller reverb. Så....min fundering är. Går det att routa på något vis så att jag kan köra ljudet från Helixen torrt (för att få mindre latency) men ändå göra att jag hör effekterna från Logic via software monitoring? Misha Mansoor gör ju tydligen någon sådan form av routing vad det verkar, men jag fattar inte riktigt vad han menar här... Tacksam för hjälp!
 4. Borde inte vara några problem! Oftast märker man om någon lödning lossnat eller nått. Dings, skrap och repor hör till livstiden 😉
 5. Alright! Det var aldrig på tal om att fixa en nya NAS och köra vidare med diskarna som satt i Seagaten (förutsatt att filsystemet är densamma)?
 6. Ja, jag har också gått den vägen. Köpte nyss en WD 1TB SSD för att ersätta en gammal snurra som dessutom blev för liten. Men skulle vilja ha något mer och rejälare som man kan köra i RAID 5 eller nått för högre säkerhet.
 7. Oi! Jag går i NAS/DAS-tankar men känner att jag inte riktigt får grepp om det. Just nu består min lilla studio av en gammal, stor tegelsten till extern hårddisk där jag huserar alla projekt, Superior 3.0-samplingar m.m (WD MyStudio 1TB HDD FireWire från 2008). Jag känner att det är läge att byta ut den nu. Använder Google Drive som backup till denna externa disk där jag manuellt flyttar över mina projekt, slaskar, etc. Känns också onödigt tidskrävande (och att man ska komma ihåg det!). Jag är sugen på en NAS eller DAS-lösning som har multipla diskar i RAID så att man kan byta ut en disk utan att tappa data om en skulle gå sönder. Mina funderingar kring NAS/DAS är: 1. Kan man spela in direkt på en NAS eller DAS? Pallar den det? Jag är väl mest inne på att ha HDD Sata III-diskar i den nu - ingen SSD. Jag spelar in bara ett instrument i taget (gitarr, bas och sång) och sen har jag Superior 3.0 och lite mjukvarusyntar som tuffar på. 2. Kan jag spela in på en NAS eller DAS och samtidigt använda den som backups för mina två Mac-datorer samt förvara och läsa in ljudbiblioteken från Superior 3.0 på den? 3. ...eller är det bättre att flytta projekten från NAS/DAS lokalt till datorn, spela in, och sen flytta tillbaka? Det känns bara jobbigt på nått vis. Skulle vilja ha något som sköter sig själv, men med bra performance, så att jag kan koncentrera mig på att skapa musik istället. 4. Slår man av DAS/NAS när man ska släcka ned för dagen och gå och lägga sig likt man gör med datorer? Eller står dom på dygnet runt? 5. Vilken DAS/NAS rekommenderar ni? Jag har varit inne på Drobo-gänget men även sneglat på Western Digitals lösning. Hur gör ni? Vad använder ni? Tjips!
 8. Trevligt! 😄 Fan vad nice! Är du officiell artist hos dom? Jag bor i krokarna kring Sundsvall. Det är inte aktuellt nå Evertune (eller musikprylar överhuvudtaget) eftersom jag precis köp en ny lya som behöver ha sina pengar strödda över sig. Men framgent: vad skulle en Evertune-fräsning kosta om du gjorde det? Precis som @Die Hard nämnde så var priset jag fick enkom installationen, så priset för själva stallet tillkommer vilket att gjorde att det inte blev så jävla fördelaktigt ändå.
 9. Exempel: Fender Player Series Stratocaster i färgen Polar White. Hos Evertune kostar den 1039 dollar vilket är ungefär 9 600 kr. Då tillkommer då också frakt och tull på ett gängse tusen kronor på det. https://www.evertune.com/shop/guitars/FENDER/player_series_STRATOCASTER_polar_white.php Samma gurka på Muziker.se kostar 5 669 kr med fri frakt. Addera då cirkus 3 500 kr i Evertune-installation så har du en likadan gitarr för bra mycket mindre pengar. https://www.muziker.se/fender-player-series-stratocaster-mn-polar-white?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycHUVcgNG6w8s7z_yo0H-fWQdpLTwlzi00ytlG3z0Exo0ygmAYIgttEaAhqMEALw_wcB M.a.o - skillnad på tusentals kronor!
 10. Slog en signal nu. Anders sa att det brukar landa på runt 3500 kr för jobbet + strängar och sånt. Tåls ju att funderas på...!
 11. Okej, finemang! Då ska jag slå en signal till honom! Tanken var ju att försöka komma ner några tusenlappar genom att slippa beställa gitarrerna från Evertune-shoppen och på så sätt behöva tulla in gitarrerna. Köpte en American Standard Stratocaster från Evertune och den blev ju lite halvdyr p.g.a tullavgiften och fraktkostnaden... Har en Washburn Parallaxe 6 Ola Englund sig. med Evertune också och det är en fördjävla bra gitarr. Hoppas Solar är lika bra - lite sugen på en sådan också så småningom. Jag kan fan inte leva rent gitarrmusikaliskt utan Evertune ?
 12. Hallå hallå! Någon som kan tipsa mig om någon här i landet som installerar Evertune-stall på gitarrer och dessutom har möjlighet att skicka gitarren?
 13. Well...nu har det blivit så här att jag kommer köra storslam! 😊 Efter ett par veckors klurande så kommer jag skaffa 2st Washburn Parallaxe - en 6 strängad och en 7 strängad. Jag provlirade på musikaffären här i stan och fattade tycke! På sikt kommer en Fender Strata att införskaffas också och då känner jag nog att paletten är heltäckande för vad jag tycker om att lira.
 14. Njaaa..kanske! Jag tror inte det någon ESP Ltd MH1000 i alla fall för jag fixar inte XL-frets.....Jag lirar hårt med vänster handen så det kommer bli pannaka med sånt (nej....jag orkar inte lära om mig) Jag håller på att scoutar runt fortfarande så det blir nog inget beslut ännu 🙂
 15. Fick svar av Jerico Guitars idag: "its a Thin C, so its not as thin as a wizard neck, but its not as fat as say, an LP or something like that. PRS has a Pattern Thin, its very similar to this."
×
×
 • Create New...