Jump to content

Steven Persson

Medlem
 • Content Count

  255
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

2 Followers

About Steven Persson

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sundsvall

My music online

Recent Profile Visitors

8,443 profile views
 1. Jag kör en Line 6 Helix via USB rätt in i datorn och använder den som ljudkort i Logic Pro X. Jag använder inga tidsbaserade effekter (Delay och reverb) i Helixen utan kör dessa i Logic via sends till BUS-spår (eftersom jag vill ha kontroll för att kunna EQ:a, komprimera, etc dessa från situation till situation). Detta skapar dock problem när jag efter ett tag har dragit på lite pluggar på olika spår i mitt projekt och jag får latency problem när jag ska spela in - detta eftersom jag kör med software monintoring på för att kunna höra effekterna i Logic Som det är nu så är min routing så här: Gitarr -> Helix via USB -> Logic -> Channel strip (med software monitor på så att jag kan höra effekterna) + send till BUS -> BUS med delay och/eller reverb. Så....min fundering är. Går det att routa på något vis så att jag kan köra ljudet från Helixen torrt (för att få mindre latency) men ändå göra att jag hör effekterna från Logic via software monitoring? Misha Mansoor gör ju tydligen någon sådan form av routing vad det verkar, men jag fattar inte riktigt vad han menar här... Tacksam för hjälp!
 2. Borde inte vara några problem! Oftast märker man om någon lödning lossnat eller nått. Dings, skrap och repor hör till livstiden
 3. Alright! Det var aldrig på tal om att fixa en nya NAS och köra vidare med diskarna som satt i Seagaten (förutsatt att filsystemet är densamma)?
 4. Ja, jag har också gått den vägen. Köpte nyss en WD 1TB SSD för att ersätta en gammal snurra som dessutom blev för liten. Men skulle vilja ha något mer och rejälare som man kan köra i RAID 5 eller nått för högre säkerhet.
 5. Oi! Jag går i NAS/DAS-tankar men känner att jag inte riktigt får grepp om det. Just nu består min lilla studio av en gammal, stor tegelsten till extern hårddisk där jag huserar alla projekt, Superior 3.0-samplingar m.m (WD MyStudio 1TB HDD FireWire från 2008). Jag känner att det är läge att byta ut den nu. Använder Google Drive som backup till denna externa disk där jag manuellt flyttar över mina projekt, slaskar, etc. Känns också onödigt tidskrävande (och att man ska komma ihåg det!). Jag är sugen på en NAS eller DAS-lösning som har multipla diskar i RAID så att man kan byta ut en disk utan att tappa data om en skulle gå sönder. Mina funderingar kring NAS/DAS är: 1. Kan man spela in direkt på en NAS eller DAS? Pallar den det? Jag är väl mest inne på att ha HDD Sata III-diskar i den nu - ingen SSD. Jag spelar in bara ett instrument i taget (gitarr, bas och sång) och sen har jag Superior 3.0 och lite mjukvarusyntar som tuffar på. 2. Kan jag spela in på en NAS eller DAS och samtidigt använda den som backups för mina två Mac-datorer samt förvara och läsa in ljudbiblioteken från Superior 3.0 på den? 3. ...eller är det bättre att flytta projekten från NAS/DAS lokalt till datorn, spela in, och sen flytta tillbaka? Det känns bara jobbigt på nått vis. Skulle vilja ha något som sköter sig själv, men med bra performance, så att jag kan koncentrera mig på att skapa musik istället. 4. Slår man av DAS/NAS när man ska släcka ned för dagen och gå och lägga sig likt man gör med datorer? Eller står dom på dygnet runt? 5. Vilken DAS/NAS rekommenderar ni? Jag har varit inne på Drobo-gänget men även sneglat på Western Digitals lösning. Hur gör ni? Vad använder ni? Tjips!
 6. 12-strängad dreadnought gitarr i grymt skick. Är cirka 6 år gammal men har endast spelats ett dussintal gånger och legat i caset mesta av tiden i min studio. Den har ett inbyggt Godin Q1T system med mickar, EQ och stämapparat. Topp i cederträ, bak i körsbär, hals i lönn och rosewood greppbräda. Handbyggd i Kanada. Säljes eftersom jag uppenbarligen aldrig spelar på den. Strängarna behöver bytas av åldersskäl samt då två strängar är av. Kan skickas med hard case via Blocket-paketet. 6500 kr inklusive frakt.
 7. 2-kanalig hum supressor. Endast testats i syfte för att se om det löste mitt problem men det gjorde den inte så den har i princip aldrig använts. Ligger i ordiginalförpackning. Finns i Sundsvall. 100 kr.
 8. Inköpt någon gång 2010 och har enbart bott i min hemmastudio. Kropp i al, hals i lönn och två feta, aktiva humbuckers kopplade till 3-bandig EQ, en volymratt och en ratt för att ställa balansen mellan de två pickuperna. Säljes med hardcase. Finns I centrala Sundsvall. 2500 kr.
 9. Grymt USB.2.0-ljudkort med 2 ingångar och 4 utgångar som endast har testkörts - d.v.s i praktiken aldrig använts. Kortet är grymt smidigt och känt för att ha riktigt bra ljud och omvandlare. Säljes med originalförpackning och alla kablar. Inkluderar även en USB-mini -> Lightning-kabel så att man kan koppla in sin telefon eller surfplatta. Pris: 3500 kr. Finns i Sundsvall.
 10. Trevligt! Fan vad nice! Är du officiell artist hos dom? Jag bor i krokarna kring Sundsvall. Det är inte aktuellt nå Evertune (eller musikprylar överhuvudtaget) eftersom jag precis köp en ny lya som behöver ha sina pengar strödda över sig. Men framgent: vad skulle en Evertune-fräsning kosta om du gjorde det? Precis som @Die Hard nämnde så var priset jag fick enkom installationen, så priset för själva stallet tillkommer vilket att gjorde att det inte blev så jävla fördelaktigt ändå.
 11. Exempel: Fender Player Series Stratocaster i färgen Polar White. Hos Evertune kostar den 1039 dollar vilket är ungefär 9 600 kr. Då tillkommer då också frakt och tull på ett gängse tusen kronor på det. https://www.evertune.com/shop/guitars/FENDER/player_series_STRATOCASTER_polar_white.php Samma gurka på Muziker.se kostar 5 669 kr med fri frakt. Addera då cirkus 3 500 kr i Evertune-installation så har du en likadan gitarr för bra mycket mindre pengar. https://www.muziker.se/fender-player-series-stratocaster-mn-polar-white?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycHUVcgNG6w8s7z_yo0H-fWQdpLTwlzi00ytlG3z0Exo0ygmAYIgttEaAhqMEALw_wcB M.a.o - skillnad på tusentals kronor!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.