Jump to content
Sign in to follow this  
Albinron

Val av mandolin

Recommended Posts

Hej! 

Jag har blivit väldigt nyfiken på att börja spela mandolin och börjat leta efter något att köpa. 

Jag kan egentligen ingenting om de instrumentet och skulle jättegärna behöva tips av någon som är lite mer kunnig! Jag behöver en vänsterfattad mandolin vilket verkar göra det svårare. 

Hoppas det är någon som kan leda mig rätt... 

 

Med vänlig hälsning, Albin 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Dessvärre så verkar musiken styra bort från riktiga instrument och speciellt gitarrer. Mandolin vet jag inte om vi haft nån här som pratat speciellt mycket om om jag minns rätt. Själv har jag två gamla skolmandoliner, jag tror en heter Krafton och en Levin och med tanke på ovanstående så borde det gå att göra fynd på närmaste skola. 

På en sån mandolin kan man ändra strängarna till vänster fattning men man kanske får göra en ny sadel då strängtjockleken kastas om. 

Alla dom stora internetföretagen har säkert en ny för nån tusenlapp som säkert funkar men inte är så jättebra. Men det borde finnas på blocket eller kanske på facebook till och med.

Till exempel https://www.gear4music.se/sv/Gitarr-bas/Mandolin-av-Gear4music-Vintage-Sunburst/C4U för under tusenlappen till och med. Ofta har dom ett youtube exempel på hur dom låter men inte på denna.

Jag har köpt många gitarrer av dom och några har varit minst sagt helt ok för pengarna men några har jag fått mecka med en del. Två har jag skickat tillbaka men fick nya utan problem.

På youtube finns det säkert en massa info om mandoliner både olika sorter och hur man spelar och stämmer dom etc etc. Förmodligen också om hur man meckar med dom.

Jag vet en kanal Rosa stringworks där innehavaren av kanalen bygger egna mandoliner och lagar stränginstrument.

 

 

Edited by pop53
  • Tack! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.