Jump to content
Annons

telecaster92

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tjeenare! Funderar på att köpa ett nytt strängset till min Fender Telecaster. Nu undrar jag vilken typ av strängar som gör sig bäst på just telen? Hade även tänkt att i samband med strängbytet, passa på att be dom på musikaffären att intonera gitarren också. Är det lämpligt att göra direkt med dom nya strängarna, eller ska man vänta ett tag så att strängarna blivit inspelade? P.s! Musiken jag spelar är rock/blues, så det förekommer en och annan bend när jag spelar. Så föreslå gärna strängar anpassade för den typen utav musik.
  2. Tack för svar! Jag har ett Saffire 6 USB. Använder det hos en kompis under tiden som jag letar egen dator, tycker det låter riktigt bra faktiskt! Om jag skulle köpa en dator som jag inte byggt själv, hur pass billig dator kan man köpa? Som man självklart ska klara av att spela in med? Datorn som du beskriver att jag borde bygga själv, vad skulle allt det gå på?
  3. Tack för svar! Jag har också hört att man får mer för pengarna om man köper stationärt. Att bygga själv tror jag inte är så aktuellt, köper hellre en bra stationär dator från butik.
  4. Tjenare! Nu är det så att jag är intresserad av en dator, och den ska vara till för musikproduktion. Jag behöver hjälp med att veta vad en dator behöver för att fungera att spela in med. Kan man använda en bärbar eller är det stationär som gäller? Jag är inte intresserad av en Mac. Eftersom jag knappt kan någonting om datorer så skulle jag även behöva lite kort information om huvuduppgifterna för dom här sakerna: Processor RAM-MINNE Antal Kärnor Min budget ligger på max 8000 kronor TACK PÅ FÖRHAND! 🙂
  5. Kul att höra! 🙂 Skulle vara bra och få höra något ljudexempel på detta! inte för att jag tror att du hittar på. Utan mest för att själv kunna bedöma skillnaden utifrån mina krav och så 🙂
  6. Bra mikrofon! 🙂 lite väl dyrt för min budget 🙁
  7. Jag kan inte så mycket om mikrofoner, men vad jag har förstått så är kondensatormikrofoner bra för att ta upp ljud i hela rummet medan dynamiska mikrofoner är mera riktade på ett ställe. Rätta mig om jag har fel?
  8. Nä precis. jag hade tänkt mig en dynamisk mikrofon.
  9. Jag håller med dig! Det blir roligare med kreativt studioarbete =) känns så livlöst med högtalaremuleringsutgång.
  10. Kan man spela in med den hemma i sovrummet och få bra kvalitet utan att det blir alldeles för högt?
  11. Hej! Jag har spelat gitarr i ungefär 6 år nu. Jag har ganska nyligen skaffat en Fender Telecaster American Standard som jag är fruktansvärt nöjd med. Problemet är det att jag inte kan "utnyttja" den på bästa möjliga sätt, eftersom min förstärkare drar ner det sköna ljudet som jag vet att att Fendern är kapabel till. Jag har börjat kollat runt efter nya förstärkare och har snöat in mig på rörförstärkare. Har hittat en rörförstärkare som passar min budget bra. Den är även rätt storlek eftersom att den ska vara till för hemmabruk(sovrummet). http://www.thomann.de/se/blackstar_ht_1r_combo.htm Fråga 1: Kan jag spela in i mitt sovrum med denna? utan att behöva maxa ljudet? Fråga 2: Är då dessa dom rätta sakerna att använda för att skicka ljudet vidare till datorn? http://www.thomann.de/se/focusrite_saffire_6_usb.htm och http://www.thomann.de/se/shure_sm57_lc.htm Tacksam för svar!
  12. Tack för kort och bra beskrivet svar! Kan man spela in 6 mickar samtidigt med http://www.thomann.de/se/tascam_us_800.htm alltså så att det blir 6 separata spår i datorn? Jag blir lite orolig när det är 2 uttag på framsidan och 4 på baksidan.
  13. Mitt band ska börja spela in trummor till ett folk/black metalprojekt, soundet vi vill skulle vilja efterlikna är: Fast en aning mer riff. Rummet vi ska spela in i är ett ganska litet garage som vi har börjat isolera med glasull och lakan. Vi har redan trummickar och xlr-kablar : http://www.thomann.de/se/t-bone_dc_1000.htm (jag vet inga värstingar) Fråga 1: Vilket USB-ljudkort tycker ni att vi borde köpa? Alesis Multimix 8 USB http://www.thomann.de/se/alesis_multimix_8_usb_fx.htm eller Focusrite Saffire 6 USB http://www.thomann.de/se/focusrite_saffire_6_usb.ht Fråga 2: Om man använder någon utav dessa USB-ljudkort, Får man så många antal separata kanaler i datorn som det finns xlr uttag på ljudkorten?
  14. Hej. Jag undrar om man kan spela in med 2 mickar i en ingång med hjälp utav en xlr splitter. Vill kunna använda mig utav 2 överhängsmickar men jag har för få utag för det.
×
×
  • Skapa ny...