Jump to content
Annons

Letar efter ny midi-keyboard


Nikke K

Recommended Posts

Hej hej!

Jag har nu använt en Keystation 49e i ca 10 år och den är på upphällningen. Jag letar efter en ny midi-keyboard med 49 tangenter, alternativt 61, och hade tänkt mig något lite bättre än den förra.

Jag producerar till största delen elektronisk musik, men även lite hiphop/rap och använder mig av Logic Pro 9, men är lite sugen på att byta till Ableton. Det jag letar efter är en keyboard som ligger i prissegmentet runt 3000 kr, plus minus några hundra beroende på vad jag vinner/förlorar.

Extra faders och knappar är väl kul, men jag har en NI Maschine så Novation Launchkey och liknande med pads känns lite överflödig, och jag prioriterar hellre mer "hårdvarukänsla" och kvalité på tangenterna än massor av knappar och pads, om det är så att dessa knappar gör att känslan i övrigt blir lidande. Dock är det ett plus om det går att styra min DAW med faders och knobs, men alltså inget måste. Vinner jag mycket kvalité på att köpa en keyboard för runt 3000 kr istället för en runt 1000-lappen?

Vad har ni för tips på keyboards? Jag kommer att gå och prova modeller i butik, men vill gärna ha tips på modeller jag bör spana lite extra på och vilka ni rekommenderar!

Tack få förhand!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Rolands A-500 Pro:

http://www.thomann.d...alk_a500pro.htm

Några reviews:

http://www.amazon.co...r/dp/B003KVYL2Y

Hade tidigare föregångaren till denna (Edirol PCR500) och var väldigt nöjd. Sålde den dock till en kompis då jag behövde fler tangenter.

Alternativt Novation Remote 49 Sl MKII: http://www.thomann.d..._49_sl_mkii.htm

http://www.amazon.com/Novation-49-SL-MkII-Controller/dp/B002BIM778/ref=sr_1_2?s=musical-instruments&ie=UTF8&qid=1378626821&sr=1-2&keywords=novation+remote+zero+sl

Redigerat av JohnRick
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...