Jump to content

Nikke K

Medlem
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Nikke K

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 07/09/1986

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Intressen
  Musik, DJing, resa.
 1. Tack för svar och tankar! Misstänkte att det var så med tanke på hur många usb-kort det finns nu. Då jag använder mig av både laptop och stationär dator är ett externt interface att föredra i mitt fall
 2. Skapligt dåligt med svar, men vad kör ni själva med för kort? Hur fungerar dem?
 3. Hej! Mitt TC Electronic Konnekt 8 har varit mycket bra, men sjunger på sista versen, det stänger av sig då och då samt knäpper i högtalarna. Jag är alltså på väg att köpa ett nytt interface och har kollat runt lite grann. Är firewire att föredra fortfarande? Har kollat på Focusrite Saffire Pro 24 DSP som kostar ca 2600 kr, och undrar om det är ett bra val i den prisklassen? Kan tänka mig att betala max 3500 kr. Jag producerar mestadels elektronisk musik, men behöver två ingångar, en för mic och en för gitarr när den andan faller på! tacksam för tips och tankar!
 4. Tack för tipsen allesammans, ska spana in Roland A-PRO 500 också!
 5. Är det skillnad i kvalité mellan dagens usb-kort och firewire-kort? När jag köpte mitt TC Electronic Konnekt 8 var firewire det självklara valet, men nu när det börjar sjunga på sista versen funderar jag på vad man ska satsa på, usb eller firewire?
 6. Hej hej! Jag har nu använt en Keystation 49e i ca 10 år och den är på upphällningen. Jag letar efter en ny midi-keyboard med 49 tangenter, alternativt 61, och hade tänkt mig något lite bättre än den förra. Jag producerar till största delen elektronisk musik, men även lite hiphop/rap och använder mig av Logic Pro 9, men är lite sugen på att byta till Ableton. Det jag letar efter är en keyboard som ligger i prissegmentet runt 3000 kr, plus minus några hundra beroende på vad jag vinner/förlorar. Extra faders och knappar är väl kul, men jag har en NI Maschine så Novation Launchkey och liknande med pads känns lite överflödig, och jag prioriterar hellre mer "hårdvarukänsla" och kvalité på tangenterna än massor av knappar och pads, om det är så att dessa knappar gör att känslan i övrigt blir lidande. Dock är det ett plus om det går att styra min DAW med faders och knobs, men alltså inget måste. Vinner jag mycket kvalité på att köpa en keyboard för runt 3000 kr istället för en runt 1000-lappen? Vad har ni för tips på keyboards? Jag kommer att gå och prova modeller i butik, men vill gärna ha tips på modeller jag bör spana lite extra på och vilka ni rekommenderar! Tack få förhand!
 7. Självfallet, bra att du förtydligade
 8. Audiointerfacet är ett ljudkort som ser till att du kan använda ljudprogram på ett mycket bättre sätt en ett ljudkort som ingår på t.ex ett moderkort. Det är skapat för ljudproduktion och genom det kan du spela in med mic/gitarr osv. All efterbehandling av ljudet, sker i ett ljudediteringsprogram som t.ex Sony Soundforge, Audacity eller direkt i en DAW som t.ex Ableton, Logic, Reason eller Pro Tools för att nämna några, det finns en uppsjö av olika program. Till ditt interface följer Ableton Live Lite med, vilket är en DAW där du kan skapa låtar och lägga på effekter på din rap. Det är i detta program du spelar in din rap över ett beat. Vad alla effekter gör kan du läsa dig till snabbt med en enkel googling, men en EQ är en equaliser som man använder för att skära bort oönskade frekvenser i ett ljud. Reverb är ett sorts eko, som gör att du kan få olika "rumsklang" på t.ex din rap eller vilket ljud som helst. Hoppas det där hjälper lite
 9. Vad valde du till slut? Sneglar också lite på rMPB
 10. Jag själv djar med ett par Sennheiser HD25-CII som är varianten med curlad sladd. Sjukt nöjd, har haft dem i snart två år, och spelat ute minst en gång i månaden med dem. De håller annat ljud ute och sitter fint, samt att det går att köpa reservdelar om något går sönder, istället för att köpa helt nya lurar! Åk och provlyssna och känn efter innan du slår till!
 11. Update: La över filerna på min dropbox och testade att öppna allt på min Macbook, och det fungerade finfint, så nu ska jag bara installera om min hackintosh!
 12. Nej det är som du skriver, ett via chip. Jag själv har ett Konnekt 8 kort och moderkort som hade ett via chip, vilket fungerade mkt dåligt. Köp ett gigabyte, asus eller annat känt märke med z77 och om det moderkortet inte skulle ha ett TI-chip till firewire så köper du bara ett separat firewire kort för nån hundring med TI-chip!
 13. Tack så mycket för hjälpen, kändes som att det borde räcka! Angående backup; haha tack, jag vet. Har backup-lösning fixad i form av nas numera så det är inget problem längre! Ska nog installera om alltihop nästa helg, efter lite tentor och sådär! Än en gång, tack!
 14. Hejsan! Jag har kört en hackintosh ett tag som jag råkade auto-uppdatera och inte har lyckats komma in i igen. Jag håller på med ett projekt jag väldigt gärna inte blir av med, och undrar vad jag kan göra! Genom min windowsinstallation kommer jag åt filsystemet i OSX ML, och undrar om det går att ta filer på det sättet för att sedan öppna projektet igen med Logic? Har hittat mappen Logic som ligger under musikmappen och där ligger mitt projekt, men räcker det för att öppna det igen sen? Hoppas ni förstår min fråga
 15. haha, det slutade med att vi köpte en Pioneer DJm 900 Nexus. Dyrt, med ack så härligt, ska över imorn och provspela : )
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.