Jump to content

Musikskapande

Forums

 1. Låtskriveri, låttexter och arrangering

  Byt tips eller få hjälp om hur du skriver låtar, låttexter eller arrangerar musik. Även diskussioner inom musikteori.

  23,190
  posts
 2. Samarbeten

  Efterlysningar, förslag på samarbeten, musiker sökes och finnes. Här kanske du hittar rätt kompetens.

  22,419
  posts
 3. Inspelning

  Inspelning av sång, instrument och andra ljud. Placering och val av mikrofoner. Inspelningsteknik och mikrofonteknik.

  44,534
  posts
 4. Ljudredigering

  Bearbetning av inspelat ljud. All form av ljudredigering. Hur du tar bort brus, ändrar pitch och tempo, trimma och tajta till inspelningar.

  7,251
  posts
 5. Mixning och mastring

  Tekniker och tillvägagångssätt för mixning av all typ av musik och även mastring (eng. mastering) – den sista finputsen av din låt.

  39,702
  posts
 6. Effektpluggar

  Pluggar (eng. plug-ins) som har med alla typer av effekter att göra. Exempelvis kompressor, reverb (rumsklang), delay, equalizer (eq) och filter.

  16,317
  posts
 7. Instrumentpluggar

  Pluggar (eng. plug-ins) i form av syntar eller samplade instrument. Samplingsbibliotek med trummor eller orkesterljud. Även patchar till syntar.

  23,234
  posts
 8. Studiofestival

  Komponera bästa introt, bästa klassiska stycket. Medlemmarnas egen festival på eget initiativ.

  13,655
  posts
 9. Allmänt om musik

  Avdelning med diskussioner inom musik som inte platsar i någon annan avdelning på Studio forum.

  152,499
  posts
 • Popular Now

 • Senaste foruminläggen

  • Jahaja. Då är låten släppt. Vet inte om den kommer släppas på sk. "streamingtjänster". Inte lär jag släppa den där i alla fall.    
  • Känslig fråga det där. Jag jobbade ihop med en gitarrist som skrev musik/melodi och trummisen skulle göra texten (en låt till Göteborgs 400-årsjubileum). Gitarristen ville att jag skulle ändra i texten med anledning av att det dels skulle bli bättre flow och funka mer med melodin, och att i vissa bryggor var texten för upprepande, men trummisen blev sur och motsatte sig detta. Gitarristen ändrade ändå texten (som jag skrev om) och det slutade med att de som var gamla kompisar nu inte pratar med varandra:-( Samarbete bygger ju på kommunikation och kan inte sångaren/sångerskan sjunga din text så byt sångare, eller ändra i texten - det är ju slutresultatet som är det viktigaste. Sedan håller jag med om att  den som sjunger inte skall ändra för mycket - det kommer att sluta i att ingenting vettigt blir gjort och din vision om din, inte hens, text går förlorad.
  • Tack för att ni förstår den känslan jag har ,  nu har jag gett hen ok att ändra enstaka ord men det verkar som om hen tror att hen kan ta över texten.  Hen säger vi testar din text sen texter vi mina förslag ...jag känner att om hen ändrar för mycket blir det ju co writing  och jag har skrivit texten själv igentligen vill ej ha en co writer.   Problemet är hur säger jag det på ett snällt vis att jag ej vill att hen messar med min text, vilken härskarteknik ska ja använda 
  • Den som messar med mina texter leker med livet ... men jag stirrar mig ofta blind i mina egna perspektiv. Outside-input är vad gör mitt arbete bra ... sen finns det ju en massa tyckare som inte ens kan säga varför de tycker sioså, dem ska man sätta foten i röven ! 
  • Tycker du ska förklara riktigt för hen att det är din text och att du inte tycker om eller vill att den ändras .  Om ni inte kan komma överens ,be hen skriva sin egen text. Fast ibland kan det ju bli bra, för man blir liksom lite blind på sitt eget, och då kan det vara bra med lite nya infallsvinklar.  Men bara om man vill eller klarar släppa lite på sitt ego och att det tillför något bra i låten. Men jag kan förstå att det kan vara svårt om man kanske tycker att det är den bästa text man har skrivit någonsin.      
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.