Jump to content
Annons

johanmusic

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då johanmusic senast vann var 6 april 2018

johanmusic hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Gävle
  • Intressen
    Låtskrivare

Min musik online

Senaste profilbesökare

3 784 profilvisningar
  1. Hej igen! Nu har jag fått hem allt och kopplat in grejorna. Men får dessvärre inget ljud när jag kör monitorerna genom min Presonus Audiobox. Ljudkortet har ju mer än ett decennium på nacken, kan det vara det som spökar? Jag har inga cd-skivor eller liknande kvar till den, och har hunnit byta dator sedan jag använde ljudkortet sist. Har Googlat efter drivrutiner att ladda ner (MacBook), men fattar noll. Någon som har koll?
  2. Tusen tack! Jag förutsätter att jag behöver köpa två? 😅
  3. Det är M-Audio BX3 jag siktat in mig på, och jo, det var Presonus Audiobox och inte M-Audio 🙂 Men så det är alltså två kablar som ska gå från ljudkortet till monitorerna?
  4. My bad, det är nog Presonus ja. Har det nedpackat, men ser ut så här:
  5. Hej! Jag ska efter 15 års låtskrivande i hörlurar ta steget och köpa monitorer. Kan inte mixa eller dylikt, så det ska inte vara några värstingar. Vill bara kunna lyssna utan hörlurar, med hyfsat god ljudkvalitet. Mixa slaskdemos. Hur som helst, till min fråga: hur kopplar man in monitorer till datorn, dvs vad behöver jag för sladdar och sånt? Har försökt leta info på de sidor jag tänkt beställa monitorerna ifrån, bl.a. Thomann. Men hittar inte en enda beskrivning på vad jag behöver för tillbehör. Behöver jag ett externt ljudkort eller någon typ av monitorkontroll, eller finns det hyfsade monitorer jag kan koppla in via USB (detta vore drömmen, så jag slipper massa sladdar)? Jag ett gammalt M-Audio ljudkort från 2010, tror det heter Audiobox. Det har tre likadan uttag på baksidan, två som heter "Main out L & R" och ett för hörlurar. Funkar det för ändamålet kanske? Hittade annars detta ljudkort som var sjukt billigt (vilket tyvärr alldeles för sällan är synonymt med bra): https://www.teknikmagasinet.se/products/m-audio-m-track-solo-112050/?gclid=Cj0KCQjw2cWgBhDYARIsALggUhqHlhFgQjJsnRngWqU74ARjPmUkHNmyy36HCD7AEu4S4wURxhPIpO0aAlkhEALw_wcB Men tycker det såg enkelt och nätt ut. Ser dock bara en hörslursutgång på det ljudkortet. Går det att koppla in monitorer i detta? Och VAD heter sladdarna jag behöver för att få ihop allt, om det nu inte går med bara USB? Jag har en MacBook Air med M1 chip. Två Thunderbolt/ usb 4-portar. Hjälp! Och försök tänka att ni ska förklara för ett barn, jag kan verkligen noll 😄 Tusen tack på förhand!
  6. Tack @peterT . Jag har letat runt, och precis som du säger verkar det inte finnas någon. Lite frustrerande då det alltid bara brukar vara att koppla in, tuta och köra. Men får maila och se vad som gäller.
  7. Hej! Köpte nyss ny dator, en MacBook Air M1 med Big Sur installerat. Startade upp Logic Pro och kopplade in min M-Audio KeyRig 49, men förfasades snabbt över att den inte funkar. Inga signaler in, inget ljud osv. Försökt Googla men hittar inget konkret. Någon som har tips eller är det bara att köpa ny keyboard? I så fall: vilken. Typ samma prisklass och funktion. Tack så hjärtligt på förhand!
  8. Fasen, det låter ju definitivt som att jag måste kolla det där med iCloud. Jag tror inte jag har uppdaterat datorn på ett tag, så det borde inte vara där skon klämmer. Funkar inte iCloud låter det som att jag, precis som du säger @Björn Olsberg, får se mig besegrad och uppgradera till Logic Pro X. Kanske en ny burk på samma gång... Tack för alla svar!
  9. Hej! Känner mig knäckt just nu. Kanske får skylla mig själv pga att jag kör en 10 år gammal version, men ändå. Vill ha en förklaring och gärna en lösning på problemet! Jag är låtskrivare men kass producent. Använder Logic mest för att jag lärt mig det mest grundläggande på en skola i USA för 10 år sedan. Men är ändå beroende av det för att spela in demos att skicka till de producenter jag samarbetar med. Kör Logic Pro 9 och har en MacBook Pro gammal som gatan. Dock funkat bra i 10 år nu. Använde programmet senast för fem dagar sedan. Men nu idag, helt plötsligt, går det inte att starta och följande meddelande dyker upp: "Logic Pro kan inte öppnas på grund av ett problem. Kontakta utvecklaren så att du är säker på att Logic Pro fungerar med den här versionen av macOS. Du kanske måste installera om programmet. Se till att installera tillgängliga uppdateringar för programmet och macOS." Har googlat mig blodig, men hittar ingen förklaring! Finns det någon trollkarl här inne som vet? Vill in i det sista undvika att skaffa Logic Pro X, bara pga av att jag är gravt tekniskt obegåvad och pallar inte att sätta mig in något nytt. Gigantiskt stort tack på förhand! Mvh Johan
  10. En jullåt att dricka glögg till för er som vill: "One More Christmas". Signerad mig och Daniel Bergius. Finns såklart även på Spotify etc etc. Frid vare med er!
  11. Hej! Har lite frågor som jag hoppas kunna få svar på här. Har nyligen ställts inför ett antal situationer där osignade artister ska spela in och släppa låtar som jag och min co-writer skrivit och producerat. Alltså inget förlag, management eller skivbolag inblandat. Jag och min Co-writer splitar 50/50. En av artisterna har släppt en av låtarna via en digital distributionstjänst (tror Spinnup), där hen laddat upp, skapat kontot och administrerat släppet. Och här någonstans kommer mina luddiga funderingar: 1. Om man lägger ut en låt på typ Spotify, Tidal, iTunes etc etc via säg Spinnup - de pengar som eventuellt genereras av streams och digital försäljning och som kommer in på dens konto som är knutet till distributionstjänsten, tillhör de egentligen upphovsmännen? Eller vem "ska" pengarna tillfalla? 2. Låt oss säga som exempel att låten bara streamas på Spotify och det säljs några digitala downloads på iTunes, och att Spinnup (eller något annat) då samlar upp och betalar ut pengar för detta. Kommer det även pengar till upphovsmännen från STIM/NCB för samma streams och samma downloads? Och vad är då skillnaden på dessa utbetalningar? 3. Om det nu är så att jag och min co-writer är berättigade till "alla" dessa pengar, vad blir då artistens ersättning? Är det via SAMI, eventuella biljettförsäljningar till shower osv? Vore oerhört tacksam om någon som har koll kan hjälpa till att reda ut dessa rookie-funderingar 🙂 Mvh Johan
×
×
  • Skapa ny...